#Exclusiv Click!

Laura Lavric: „Am ratat câteva şanse de a fi actriţă”

21 octombrie 2022 16:21   Vedete românești
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai iubite interprete de folclor din Moldova, solista Laura Lavric recunoaşte că, dedicându-se complet muzicii populare, a ratat o po­si­bilă carieră în actorie. Vedeta ne-a povestit în exclu­sivitate câteva întâmplări din „viaţa de actriţă”, dar şi cum şi-a ratat o posibilă carieră pe marile ecrane.  

Deşi este recunoscută ca solistă de muzică populară, Laura Lavric (76 de ani) a încercat şi posibilitatea unei cariere în teatru sau film.

„În aceeaşi măsură în care iubesc folclorul, iubesc teatrul! Mi-aş fi dorit foarte mult să joc, chiar am avut o încercare, acum 30 şi mai bine de ani, când eram la Botoşani…

Începusem un proiect în care aveam rolul Chiriţei, dar, din păcate, a plecat regizorul, iar noul regizor nu a continuat acel spectacol. Am rămas de atunci cu regretul că nu am urcat pe scena unui teatru”, ne-a povestit Laura Lavric.

Laura Lavric: „Domnul Besoiu mi-a apreciat talentul”

Apoi a mai cochetat cu actoria şi cu alte ocazii. „S-a mai întâmplat o dată – eram tot la TVR, în emisiunea lui Dan Bittman – aveam pregătit un scurt moment cu Daniela Condurache, în care ea venea într-un control, iar eu aveam o mică afacere. Nu ştiu cum s-a făcut că Daniela a uitat o replică şi atunci, ca să nu se lase tăcerea, am pus mâna pe o mătură şi i-am zis: „Auzi, doamnă, pleacă de aici, că nu mai ai ce să controlezi! Ai văzut actele, sunt în regulă, poţi pleca!” Daniela ar mai fi rămas, că era în control, dar am gonit-o.

Regretatul Ion Besoiu era şi el în emisiune, iar la final m-am dus la dânsul, ruşinată, să-mi cer scuze pentru acea intervenţie. Am rămas uimită când l-am auzit că mă întreabă „Cu cine ai lucrat?”.

„Cu cine? Cu mine, maestre!”, i-am răspuns. Iar altă dată, am avut o scurtă scenetă cu Marius Rizea – el era doctor, eu eram o femeie de la ţară, înstărită, aveam şi o fată de măritat, pe Oana Roman. Textele erau scrise pe prompter, dar mie îmi trebuiau ochelari ca să citesc, aşa că am întrebat regizorul dacă mă lasă să dau replicile cu cuvintele mele. Mi-a dat voie.

După ce a «consultat-o» pe Oana, doctorul spune: „Fata dumneavoastră n-are nimic!”, iar eu am replicat: «Dacă n-are ea, am eu! Că n-am bărbat de 10 ani!» Rizea a rămas consternat, bâlbâindu-se că e om însurat, iar sceneta s-a încheiat cu mine alergându-l pe doctor... La sfârşit, regizorul mi-a dat nota 10, spunându-mi că am actoria în sânge. Eh... eu rămân la folclorul meu.

Eu aşa sunt, şi dacă mi se întâmplă să uit un vers al vreunui cântec, găsesc pe loc ceva să înlocuiesc! Frica de penibil mă face să creez. M-a ajutat Dumnezeu să am talentul ăsta, improvizez repede. Dar şi uit! Că după spectacol, îmi amintesc momentul respectiv şi îmi spun: «Ce frumos mi-a ieşit! Dar ce-oi fi spus, oare?»”.

Laura Lavric apare în prima ediție a emisiunii „O dată-n viaţă”

Laura Lavric va fi una dintre invitatele Iulianei Tudor în prima ediţie „O dată-n viaţă” din această toamnă.

Show-ul din platou e completat de Loredana, Nicoleta Voica, Elena Gheorghe sau Ion Ghiţulescu, dar şi de tineri laureaţi ai emisiunii „Vedeta populară”, Raluca Radu, Anişoara Popescu şi Mihai Teacă.

Şi tot duminică, revine celebrul cuplu „Floarea şi Gheorghe”, în interpretarea actorilor Maria Buză şi Marius Rizea. „O dată-n viaţă” începe la TVR 1 pe 23 octombrie, de la ora 21.00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe