#Exclusiv Click!

Faimoșii Antonio și Michaell Passareli, alternative la masa clasică de Paște! Rețeta delicioasă care cucerește orice invitat

16 aprilie 2023 11:53   Vedete românești

Celebri bucătari, tată și fiu, care lucrează în echipă, Antonio și Michaell Passareli, ne-au împărtășit câteva idei de a înlocui carnea de miel și cozonacul tradițional cu alte produse care pot sta foarte bine pe masa de Paște. Click! îți prezintă în continuare aceste idei.

I-am rugat pe cei doi Chefi Passarelli să ne împărtășească câteva secrete cu care am putea să înlocuim carnea de miel și cozonacul.

„Este tradiție să mănânci miel de Paște și italienii îl preferă pe masa de Paște. Dar dacă nu-ți place, atunci poți înlocui cu carne de vită sau curcan", ne-a spus Antonio Passarelli.

La rândul sau, Michaell ne-a povestit și el cu ce se poate înlocui atât mielul, cât și ouăle de găină și celebrul cozonac.

„Trebuie să mergem tot pe tradițional și să vedem ce se regăsește afară, care sunt opțiunile și tradițiile lor. De exemplu, poți înlocui mielul cu iepure, sunt zone din Italia unde se face iepure de Paște, nu se folosește miel.

Putem înlocui ouăle cu cele de prepeliță sau le putem folosi în niște chiftele, cum se face în Belgia. Sau putem prepara sparangel, dacă vrem să mergem pe o zonă mai sănătoasă, în care poți să ai un meniu bazat pe legume, dacă ești și vegetarian.

Poți înlocui mielul cu o ruladă de curcan cu spanac sau simplă. Se poate pune alături și un platou de brânzeturi, de mai multe sortimente. Iar cozonacul se poate înlocui cu o pască, tartă cu urdă sau ciocolată, cu portocale confiate. Fiecare după cum dorește poate avea o masă specială de Paște", ne-a spus și Michaell Passarelli.

Două alternative pentru masa de Paște

Iepure la tavă

Ingrediente: 500 - 600 grame carne de iepure, sare, condimente - piper, cimbru, usturoi, 50 ml vin, o lingură ulei, puțină apă

Mod de preparare: Se pune carnea de iepure cu sare, cimbru, piper. Se adaugă și 3 căței de usturoi, pe care îi adăugăm în tavă, deasupra cărnii de iepure. Peste carne se mai pune o lingură de ulei apoi adăugăm puțină apă în tavă, 100 ml cel mult. Acoperim tava cu folie de aluminiu și punem tava la cuptor la o temperatură de 200 de grade Celsius. Când carnea este pătrunsă, adăugăm vinul în tavă și punem tava înapoi în cuptor.

Ruladă de curcan cu spanac

Ingrediente: 700 grame de piept de curcan 350 grame spanac, o ceapă, 6 feliuțe de mozzarella, o legătură de mărar, 3 căței de usturoi, 2 ouă, 50 g unt, 100 ml supă strecurată de leguminoase, sare, piper.

Mod de preparare: Se spală spanacul, se toacă mărunt și se călește 5 minute într-o tigaie cu unt. Se toacă mărunt ceapă și se adaugă peste spanac. Se mai lasă pe foc 2 minute și se amestecă să nu se ardă. Se adaugă sare, piper după gust și usturoiul pisat. Se lasă umplutură să se răcească de tot și se adaugă ouăle bătute spumă. Pieptul de curcan se feliază subțire, se netezește, se pune sare și piper, după gust, și se lasă la frăgezit 20 de minute în frigider. Feliile de curcan se pun pe o suprafață și se întinde mărarul tocat mărunt, apoi se toarnă umplutură de spanac, se află aș deasupra feliile de mozzarella și se rulează pieptul cât mai strâns cu scobitori sau sfoară. Se unge ruladă cu unt apoi se pune supa strecurată de legume. Se presară puțin pesmet peste rulouri. Tava se dă la copt pentru circa 35-40 de minute în cuptorul încins la 180 grade. După ce se rumenește deasupra și este coaptă, se răcește bine rulada și se taie felii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe