Jesica Zamfir, rețetă ideală de cozonaci gustoși și pufoși! Ce ingrediente trebuie să folosești neapărat

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Jesica Zamfir, câștigătoarea concursului „MasterChef” din 2014, ne dezvăluie reteța pentru doi cozonaci grăsani și gustoși care vor avea 800 de grame de aluat și 500 de grame de umplutură.

Jesica Zamfir, rețetă de cozonaci delicioși

INGREDIENTE

1 kg de făină

50 g drojdie

500 ml lapte

150 g de unt

5 ouă

200 g de zahăr

esență de vanilie și rom specială pentru copt

răzătură de portocală și lămâie aproximativ 50 de g

coajă de portocală confiată

100 ml de ulei

500 g de nucă

100 g de cacao

200 g zahăr pudră

200 g rahat  de fructe

MOD DE PREPARARE

Încălziți laptele cu zahărul, untul și sarea cu coaja de portocală și lămâie și adăugați și esențele. Cerneți făina într-un bol de frământat, faceți o gaură la mijloc unde puneți drojdia și puțin lapte călduț, dizolvați drodia bine și o acoperiți cu puțină faină, mai exact un strat subțire și lasăți să crească la loc călduț. După ce drojdia s-a activat adăugați treptat laptele și cinci gălbenușuri de ou.

Frământați pe masa de lucru fară să vă grăbiți până simțiți că a devenit ca o cocă legată, elastic timp de aproximativ 10 - 20 de minute. Vă ajutați dacă este necesar de puțin ulei până se curăță de pe mâini.

La final puneți coajă de portocală confiată! Așezați aluatul într-un bol și îl acoperiți cu un prosop. Îl lăsați la dospit timp de o oră până își dublează volumul. Pentru umplutură faceți o bezea cu albușurile rămase și cu cele 200 de g de zahăr pudră după care adăugați cacao și nuca măcinată plus esența de rom .

Apoi împărțiși coca în patru, în câte două bucăți pentru fiecare cozonac după care pe fiecare foaie puneți crema de nucă cu cacao din abundență și bucățele de rahat ți înfășurați și împletiți în două cele doua bucăți umplute. Așezați în tava de cozonac și lăsați din nou la dospit . Ungeți apoi cu gălbenușul de ou și coaceți la 175 grade pentru aproximativ  45 de minute.

SECRETE PENTRU UN COZONAC PUFOS ȘI AROMAT

1.      Trebuie să aveți ingredientele la temperatura camerei

2.       Făina să fie cernută chiar de 2-3 ori

3.       Nu vă grăbiți  pentru că: frământatul, dospitul și coptul este cheia succesului

4.       Puteți folosi cuptorul electric la o temperatură de 40 grade pe modul semiabur pentru a pune aluatul la dospit

5.      Umplutura trebuie să fie și ea abundență

6.      Puteți să glazurezi cozonacul cu ciocolată și fructe confiate pentru a fi mai gustos și de efect

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net