Romanița Iovan nu are liniște la 8 ani de la moartea lui Adrian Iovan: «Albert dormea cu ideea că tatăl lui este în viață»

29 ianuarie 2022 9:47   Vedete românești
Ultima actualizare:

Adrian Iovan a murit într-un accident aviatic tragic petrecut în Munții Apuseni în anul 2014. Deși au trecut opt ani de la moartea soțului său, Romanița Iovan nu poate uita clipele dificile prin care a trecut. În special că, Albert, fiul lor, avea doar șapte ani atunci când și-a pierdut tatăl.

Pe 20 ianuarie s-au împlinit 8 ani de la moartea lui Adrian Iovan. Ca în fiecare an, Romanița și Albert s-au deplasat la locul în care s-a petrecut tragedia pentru a-l comemora. Romanița nu poate ierta modul în care autoritățile au gestionat siutația și subliniază că moartea lui Adrian Iovan a fost una extrem de dureroasă, mai ales pentru Albert, care avea dor șapte ani atunci când pilotul a murit. 

Faptul că inițial, autoritățile au declarat că nu a existat niciun deces în urma tragediei a îngreunat situația pentru Romanița Iovan. Creatoarea de modă a povestit cum fiul ei o întreba constant dacă își poate suna tatăl în timp ce televiziunile relatau că nu existau victime în urma accidentului. Adevărul a fost complet diferit din păcate. După ore în care a trăit cu speranța că soțul ei era viu, Romanița a aflat că Adrian Iovan și-a pierdut viața în Apuseni. 

Durerea pe care a resimțit-o a fost cu atât mai mare cu cât a trebuit să îi dezvăluie fiului ei cele petrecute. Romanița susține că pierderea tatălui la o vârstă atât de fragedă l-a determinat pe Albert să se maturizeze mult prea devreme.

"Adrian nu că mi-a fost doar soț, este tatăl copilului meu. Adică asta este esența. Iar ceea ce Albert, la aproape șapte ani, a trăit… Acest copil s-a culcat cu ideea că tatăl lui este în viață, că așa ne-au păcălit autoritățile, la televizor. Până să se culce Albert se spunea că au fost găsiți și că toată lumea e în viață. S-a trezit copilul și mi-a spus așa: `Mama, vreau să îl sun pe tata`. Ce să mai zic?", a declarat Romanița Iovan. 

Romanița a dezvăluit un episod cutremurător care a avut loc la o săptămână după moartea lui Adrian Iovan. 

"Copilul meu s-a maturizat precoce. Ca dovadă a maturizării precoce, la o săptămână după, când m-a sunat domnul Zamfir să îmi spună că vrea Colegiul Medicilor să îi acorde o diplomă lui Albert în memoria tatălui său, Adrian Iovan. Am vorbit cu fiul meu și el mi-a dat un răspuns pe care nu îl voi uita niciodată. "Mama, nu îmi trebuie nicio diplomă pentru că nu înțeleg cum, într-un avion plin de medici nu a fost niciunul în stare să îl ajute pe tata. Asta mi-a spus un copil de șapte ani", a dezvăluit Romanița Iovan, într-un interviu acordat pentru Fanatik. 

Romanița nu a păstrat legătura cu medicul Radu Zamfir pe care îl acuză că nu a fost interesat de soarta prietenului său, Adrian, și nu a depus nici cel mai mic efort pentru a-l salva.

Romanița Iovan, acuzații grave la adresa medicului Radu Zamfir

Pe certificatul de deces al pilotului Adrian Iovan scrie clar hipotermie, iar Romanița susține că tragedia nu a fost un simplu accident, ci o dovadă a faptului că autoritățile nu știu să gestioneze o situație de criză. 

Adrian le-a zis, am înțeles, să se îndepărteze de avion, să nu explodeze. Dar, tu, frate, ca medic, care ai depus un jurământ, te-ai îndepărtat un sfert de oră, dar ți-ai revenit un pic cu capul și nu erai nici fără mâini sau picioare, nu te-ai întrebat ce face omul ăla? Să încerci să îl scoți, puteai măcar să îi iei scaunul de sub el. În esență, Adrian a murit de frig. Erau și niște probleme, dar nu erau leziuni incompatibile cu viața, nu erau așa lovite organele încât să cauzeze moartea", a declarat Romanița. 

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!     

Mai multe