#Exclusiv Click!

Gabriela Szabo adoră să gătească! „Îmi plac mâncărurile tradiționale și fac rețete de pe internet”

1 mai 2024 12:02   Vedete românești

Gabriela Szabo (48 de ani) va petrece Paștele în România. Fosta atletă de talie mondială adoră să gătească așa că va pregăti bucatele tradiționale de Paște cu mult suflet și voie bună. Gabriela Szabo adoră sărbătorile în familie și se bucură atunci când are casa plină de prieteni și familia alături. Totul e în armonie și merge altfel masa de Paște.

"Ca de fiecare dată sărbătorim aici, acasă, pentru că  sărbătorile se petrec în familie.  Îmi place să fiu acasă, să gătesc în familia mea și să avem și prietenii alături de familia noastră. Rămânem în zonă”, ne-a mărturisit fosta mare campioană olimpică.

Atunci când vine vorba de gătit, marea sportivă știe că se descurcă de minune în bucătărie și are și un ajutor de nădejde. „Îmi place să gătesc. În ultima perioadă sau în ultimii ani eu gătesc acasă, nu mănânc în oraș. Sunt adepta mâncărurilor tradiționale, îmi place și mielul și oaia. Gătesc după rețetele tradiționale de pe internet!”, ni s-a confesat Gabriela Szabo.

Ce amintiri din copilăriei îi dau târcoale de Paște

De pe vremea când era în Ardeal și din copilărie, Gabriela Szabo își amintește cu drag cum se îmbrăca cu hainele noi de Paște și cum era obiceiul ca băieții să vină la stropit.

"Eu vin din zona Ardealului unde îmi aduc aminte cu mare drag, cu o săptămână înainte de Paște mama ne îmbrăca cu haine noi. Noi de Paște eram îmbrăcați în haine abia cumpărate, ca să sărbătorim cu haine noi Paștele. Asta îmi aduc aminte din copilărie, apoi masa de Paște, mielul, modul cum tata gătea mielul, el era responsabil, și cum veneau băieții la udat. La noi în Ardeal, veneau băieții să ne ude, aceasta era tradiția”, a mai povestit, nostalgică, Gabriela Szabo.

Regina atletismului românesc

Datorită performanțelor sale, Gabriela Szabo este denumită regina atletismului românesc, fiind de asemenea și cea mai prolifică atletă din istoria Clubului Sportiv Rapid. Pasiunea și devotamentul pentru alergare au dus-o pe culmile succesului și au transformat-o în cea mai bună atletă din lume. Celebra sportivă este căsătorită de mai bine de 23 de ani cu soțul ei, Zsolt Gyongyossy.

Mai multe