#Exclusiv Click!

Gheorghe Turda, reacție dură după ce Laura Lavric a pocnit un bărbat, la o nuntă, și s-a ales cu dosar penal: „A reacționat fără să judece, să-și țină nervii în frâu!”

12 august 2024 15:38   Vedete românești
Ultima actualizare:

Gheorghe Turda este de părere că artiștii ar trebui să fie mai ponderați, dacă sunt provocați, la petreceri, cum a fost și recentul caz al Laurei Lavric. El a luat atitudine, după ce solista ar fi pocnit un bărbat obraznic, la o nuntă: „Ea e mai revoluționară!”, susține Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Gheorghe Turda: „Laura Lavric este mai revoluționară”

Gheorghe Turda (76 de ani) a reacționat dur, după acest caz mediatizat, și chiar are un sfat prețios pentru artista Laura Lavric (77 de ani), care și-ar fi pierdut cumpătul, în urma unui schimb dur de replici cu un alt artist, la o nuntă:

„Nu vreau să mă bag în acest subiect, nu vreau să mai aud de scandaluri. Am auzit de acest subiect, dar Laura Lavric este mai revoluționară, mai vulcanică, și poate că acel bărbat a supărat-o rău. Însă, în muzică populară îți trebuie decență, noi, artiștii, nu trebuie să acționăm dur, trebuie să fim mai ponderați.

Caracterul fiecăruia se vede și prin comportamentul scenic. Să nu confundăm folclorul cu petrecerile de manele, acolo artiștii își permit orice. Laura are un repertoriu foarte bun, dar are reacții spontane, a fost o reacție de moment. A reacționat fără să judece. Noi, artiștii, trebuie să fim mai ponderați, să-și țină nervii în frâu”, spune Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

De la ce a izbucnit, de fapt, scandalul?

Scandalul de pomină a izbucnit, luna trecută, la o nuntă în localitatea ieşeană Hârlău. Neînţelegerile ar fi pornit de la programul muzical. Bărbatul, solist în cadrul unei formaţii locale de muzică populară, a povestit pentru suceavalive.ro că a fost lovit cu palma peste faţă de Laura Lavric:

„Nu cred că a avut un motiv întemeiat pentru ceea ce a făcut. Bănuiesc că inconvenientul ar fi fost de la programul muzical, pentru că ea a ajuns mai devreme decât promisese, a ajuns mai devreme decât era stabilit şi a dat programul peste cap.

Ne-a oprit pe noi, formaţia, ne-a încurcat şi aşa mai departe, dar totul a fost în regulă, nu am avut nimic împotrivă, am lăsat-o, am oprit eu programul meu muzical, am lăsat-o să intre, şi-a făcut programul, totul în regulă, iar la sfârşitul programului ei, înainte să plece, a venit la mine, mi-a zis că sunt un nesimţit şi m-a lovit peste faţă şi a plecat.

Asta s-a întâmplat în timpul nunţii, în sală, în mijlocul evenimentului, unde erau circa 400 de persoane”, a declarat solistul. Acesta a menționat că a depus plângere la Poliţie.

Laura Lavric neagă cu înverșunare fapta: „Minte, a fost obraznic!”

În replică, Laura Lavric a afirmat că nu l-a lovit cu palma pe bărbat, ci i-a spus că este obraznic şi nesimţit:

„Minte. Am cântat la aceeaşi nuntă. În primul rând, el a fost obraznic, a făcut probleme şi acolo, la mire şi la mireasă. A spus că am intrat peste ei, dar nu a fost adevărat. A fost obraznic.

Au spus şi băieţii din formaţie că este recalcitrant şi rău, aşa că nu se poate discuta cu asemenea persoane. Cine i-a dat o palmă? Nu are decât să zică asta. Nu l-am lovit. I-am zis: domnule, de ce ai fost obraznic? La care el zis: „Că aşa am vrut eu!”. Atunci i-am zis că e un nesimţit”, a declarat Laura Lavric.

Polițiștii au deschis un dosar penal

Poliţiştii au declanşat cercetări în acest caz şi au deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

„Poliţia Oraşului Hârlău a fost sesizată de către un tânăr, în vârstă de 24 ani, despre faptul că în seara zilei de 20 iulie, în timp ce presta un program artistic la un eveniment pe raza oraşului Hârlău, ar fi fost agresat fizic, de o femeie.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, au precizat reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Întrebată azi de reporterul Click! dacă a reușit, între timp, să se împace cu tânărul care a reclamat-o la Poliție, Laura Lavric nu a dorit să facă vreun comentariu, semn că situația nu e deloc roz.

Mai multe