Solist bogat, actor sărac! Gheorghe Turda trăiește regește din pensia de 9.000 de lei. Cum se descurcă însă Jean Paler cu 1.600 de lei: „Carne mănânc sâmbăta, ca-n comunism!”

#Exclusiv Click!

Actorul Jean Paler, cu o pensie extrem de mică, de numai 1.600 de lei lunar, și solistul de muzică populară Gheorghe Turda, cu o pensie de invidiat, de 9.000 de lei, ne-au dezvăluit, exclusiv pentru Click!, ce pun în coș, la cumpărături, dar și cât cheltuiesc lunar pe mâncare. Jean Paler recunoaște că își drămuiește fiecare leu, pentru că, în cazul lui, primează facturile și medicamentele. De restul, mănâncă ce apucă...

Jean Paler: „Prioritare sunt facturile, nu mâncarea!”

Comicul Jean Paler (71 de ani) se descurcă foarte greu din pensia de numai 1.600 de lei, pe care o încasează după 50 de ani de activitate artistică. El ne-a dezvăluit cum își calculează fiecare leu, ca să se ajungă de la o lună la alta:

„La mine, prioritare sunt facturile, care m-au terminat, m-au scos din ale mele, nici de mine nu mai știu, apoi, medicamentele. De-ale gurii am auzit că se ieftinesc, adică, fluierul, clarinetul, naiul, ca să fac o glumă, să fac haz de necaz.

E jalnic și va fi mai rău cu prețurile! Iar cei care ne vând nouă produsele, în piață, nu sunt producători, negustori, cum erau pe vremuri, sunt jepcari, este o mafie a mâncării.

Înainte, cei care vindeau în piață erau obligați să aibă certificat de producător, acum au ajuns să vândă și la mâna a patra, a cincea, unii se duc cu mașini de lux și cu dube la poarta țăranilor, ca să cumpere pe mai nimic de la ei, deși nu știu nici cum arată o sapă. De aceea sunt toate scumpe. Păi, am ajuns să cumpăr 3-4 roșii?

Sunt și cu 13 lei kilogramul în Sinaia. Fasolea păstăi costă vreo 22 de lei, am luat un kilogram, nici că mi-am permis mai mult”, susține el, exclusiv pentru Click!

Reteța răcoritoare de vară și ieftină a lui Jean Paler

Jean Paler ne-a oferit și o rețetă de fasole păstăi, foarte gustoasă și răcoritoare, potrivită pentru zilele caniculare, dar și ieftină:

„Fasolea păstăi din piață e scumpă, însă puteți găsi la borcan, mult mai ieftină, sunt și la 5-6 lei, la ofertă. Scurgeți din borcan fasolea, care e deja fiartă, o puneți într-un castron și adăugați peste ea puțin ulei de măsline, ca să alunece pe gât, usturoi pisat, mujdei, mirodenii, sare, și neapărat mărar verde tocat mărunt.

Puteți adăuga și iaurt, cu castravete verde, stil grecesc, sau smântână. Carne mănânc doar în weekend, ca în comunism. Cunoșteai ca a venit sâmbăta că era carne în tigaie. Ca să mai fac rost de bani, revin în spectacolele de pe litoral. Marți seară deja joc la Eforie Nord, la teatrul de vară, și la Restaurantul Dorna, din Mamaia, au o sală imensă”, mai spune Jean Paler, exclusiv pentru Click!

Gheorghe Turda: „Nu neglijez ideea de a mă hrăni bine!”

În schimb, solistul  de muzică populară Gheorghe Turda (76 de ani) nu duce grija zilei de mâine. Are o pensie foarte bună, chiar de invidiat, după 50 de ani de activitate muzicală, fiind însă și general în rezervă. Iată și ce face cu banii:

„Am o pensie de vreo 9.000 de lei, bani din care însă îmi ajut și nepoții. Pe ce îi cheltuiesc? Pe benzină, ca să ajung la evenimentele din țară, iar pe mâncare dau lunar peste 1.000 de lei, nu neglijez ideea de a mă hrăni bine.

Mănânc proaspăt, nu las mâncarea să se învechească, mă respect! Știu să și gătesc, sunt singurul artist cu patru cireșe de pe tort, la vestita emisiune de la Prima TV. Mie îmi iese foarte bine mămăliga cu brânză maramureșeană, pe care v-o și recomand, nu este foarte scumpă, puteți pune brânză, un pic de unt sau slăninuță.

Știu să fac și sarmale cu afumatură, am învățat de la mama, dar și ciorbă de burtă. Vara însă mănânc ceva ușor, foarte multe salate, crudități”, ne-a spus Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net