Gheorghe Turda refuză să facă playback, la 76 de ani: „Vocea e ca femeia, trebuie întreținută!”. Cum își drege glasul, după o petrecere de pomină

#Exclusiv Click!

Solistul de muzică populară Gheorghe Turda încă își permite luxul de a urca pe scenă, având o voce de invidiat, chiar și acum, la vârsta de 76 de ani: „Nu fac playback, ca alții!”, susține el, în interviul exclusiv pentru Click! Artistul ne-a dezvăluit și micile sale trucuri, cu ajutorul cărora își drege vocea, după o nuntă cu ștaif.

Cum și-a reparat rapid vocea, după ce a cântat la nunta fratelui său?

Gheorghe Turda, absolvent de Conservator, susține că și acum cântă bine, exact ca în anii studenției. Însă, când îl mai ajunge răgușeala, de altfel, spaima tuturor cântăreților, ia anume măsuri, cu rezultate spectaculoase:

„Sunt printre singurii artiști, din generația mea, de vârsta mea, care mai cântă, nu mă las, am și acum vocea de la 20 de ani. Normal, însă, fac vocalize zilnic, prin casă, vocea e ca femeia, trebuie întreținută.

N-o să credeți, dar tocmai am terminat de savurat o înghețată, răgușeala, în cazul meu, că mi s-a mai întâmplat, nu vine de la faptul că am mâncat ceva rece, ci că am cântat și am vorbit prea mult. Îmi amintesc că am pățit-o, cândva, după nunta fratelui meu, unde am cântat toată noaptea și am tot povestit.

O săptămână a trebuit să intru în pauză vocală, ca să-mi revin, pentru că-mi forțasem vocea. Răgușeala trece cu mult somn, dar și cu pauză vocală, acestea sunt de bază”, ne-a spus Gheorghe Turda, exclusiv pentru Click!

Are agenda plină de concerte, în sezonul estival 2024

Gheorghe Turda e fericit că încă este solicitat la evenimente și la petreceri, botezuri și cumetrii, scena fiind viața lui:

„Vara asta am și nunți și spectacole, inclusiv la Câmpia Turzii și la Brăila, dar am și în străinătate, pentru diaspora. Mulți mă întreabă de ce mai cânt. Însă, eu sunt artist, de tânăr, îmi place să urc pe scenă, să fiu în fața publicului. În plus, încă am voce, nu fac playback, ca alții”, ne-a mai menționat Gheorghe Turda, pentru Click!

Vara locuiește în vila de sute mii de euro din Câmpina

El ne-a vorbit cu drag și despre vila superbă, pe care o deține în Câmpina, în valoare de peste 300.000 de euro, cu o grădină de invidiat, plină cu flori și pomi fructiferi:

„Acum culeg niște vișine, pentru dulceață, aici e un adevărat loc pentru odihnă. Toate florile îmi amintesc de regretata mea soție, Bety, fostă balerină. Ea le-a plantat și le-a îngrijit cu suflet, până la sfârșitul vieții.

Și ei tare îi plăcea, în acest mic colț de Rai, cu aer curat, liniște și multă verdeață. A murit, săraca, a făcut leucemie, după ce a vizitat Hiroshima, acolo încă erau radiații puternice”, ni s-a mai confesat artistul, văduv de 15 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
image png
Kate Middleton Foto Profimedia (2) jpg
image png
image png
andreea mantea 2 jpg
carmen tanase al pacino jpg
film pixabay jpg
Babasha jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net