Gheorghe Turda a spus totul despre averea lui Gil Dobrică. Cine a moștenit-o, de fapt

Gil Dobrică și-ar fi pus întreaga avere la dispoziția unui nepot, inclusiv o garsonieră în București și o casă în Craiova, evaluate la aproximativ 150.000 de euro.

Gil Dobrică a murit în urmă cu 17 ani / foto: arhivă
Gil Dobrică a murit în urmă cu 17 ani / foto: arhivă

În plus, nepotul primește și drepturile de autor ale celebrului artist. Este important de menționat că Gil Dobrică nu a avut soție sau copii, dedicându-și întreaga viață carierei sale.

Gil Dobrică, un artist cu totul deosebit

Gil Dobrică a fost un artist remarcabil care a reușit să își impresioneze publicul, atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii, unde era adorat de fani în timpul turneelor.

Prietenul său apropiat, Gheorghe Turda, își amintește cu drag de momentele petrecute alături de artist, remarcând aprecierea pe care Gil o atrăgea și din partea lui Nicu Ceaușescu.

Talentul și carisma lui Gil Dobrică au fost evidente în fiecare spectacol pe care l-a susținut, indiferent dacă era pe scenă în fața unei audiențe mari sau cânta într-un cadru mai intim, precum un restaurant.

Repertoriul său, inspirat în mare parte din creația lui Ray Charles, era interpretat cu o pasiune aparte, cucerind inimile publicului atât din România, cât și din SUA.

Gil Dobrică a fost foarte popular în perioada comunistă

Artistul a fost activ și în perioada comunistă, cântând în localuri celebre precum Continental și Melody Bar, unde atrăgea oameni din toate categoriile sociale. Cu toate că salariile erau moderate, adăugarea bacșișului făcea ca munca să fie destul de rentabilă. Popularitatea lui Gil Dobrică a atins cote înalte în anii '80, fiind chiar distribuit și în filme.

  Dar, am cântat, alături de Gil Dobrică, și în celebrele localuri din comunism, Continental și Melody Bar, unde venea lumea bună, cu bani. Încasam salarii de preț mediu, dar fiecare primea și ciubuc, așa că renta, din punct de vedere financiar. Gil era la modă, în anii 80, a fost distribuit și în filme”, spune Gheorghe Turda, conform Playtech.ro.

În ciuda faptului că Gil Dobrică a fost cunoscut pentru interpretările sale pentru publicul larg, el a avut și admiratori în cercuri politice de vârf.

Nicu Ceaușescu îl considera pe artist un talent remarcabil și nu rata ocazia de a asista la spectacolele sale.

Toată averea a ajuns la un nepot

Gil Dobrică a fost un artist dedicat în totalitate carierei sale, ceea ce l-a făcut să renunțe la formarea unei familii. Nepotul său a fost singurul moștenitor al averii sale, acesta fiind cel care a avut grijă de el în momentele dificile.

Despre motivele pentru care artistul nu a întemeiat o familie, prietenul său Gheorghe Turda speculează că ar putea fi fost fie o alegere deliberată a lui Gil, fie o circumstanță impusă de destin.

„Avea o soră și un nepot, din câte îmi spunea, cred că lui i-a lăsat moștenirea, așa am aflat, băiatul acesta a avut grijă de el, la greu, așa că merita.

Gil Dobrică nu a avut nici copii și nici soție, nu a dorit, era mereu pe drumuri, cu spectacolele, era foarte solicitat.Nu știu însă exact dacă n-a vrut să fie soț și tată, cum ne zicea, sau n-a fost să fie, așa i-o fi fost soarta”, susține Gheorghe Turda.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net