Jean Paler, verdict dur despre situația dramatică din România: „Foamea cumplită îi împinge pe români să caute prin tomberoane”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Jean Paler (71 de ani), actorul cu o pensie modestă, de numai 1.600 de lei, după o viață închinată scenei, a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre situația dramatică a societății românești. El are un mesaj acid la adresa guvernanților, din cauza cărora pensionarii au ajuns să caute prin gunoaie. Și Jean Paler va munci, toată vara, pe litoral, pentru un ban în plus.

Muncește toată vara pe litoral: „Strâng bani pentru facturile nesimțite”

Actorul Jean Paler va fi prezent pe litoral, în perioada 15 iulie-28 august, numele lui figurând pe afișele spectacolelor de la teatrele de vară, din stațiunile de la malul mării.

„Voi fi prezent pe litoral. Merg ca să distrez publicul, că și așa cu toții avem viață grea, să mai uităm de probleme, de alegeri.  Să vă spun cinstit, nici nu mă așteptam la altceva, în recenta campanie electorală. Un circ total. Este singura șansă, cu aceste spectacole, de a mai strânge niște bani, pentru mâncare și pentru facturile nesimțite, care ne-au terminat pe toți. Mi-au venit facturi la curent foarte mari, toată iarna, și de câte 600 de lei lunar, cum să te descurci dintr-o pensie de numai 1.600 de lei?”, a precizat Jean Paler.

„Foamea cumplită îi împinge pe români să caute prin tomberoane”

Jean Paler a rămas cu un gust amar la aflarea veștii că pensionarii au ajuns să caute prin gunoaie sticle goale returnabile, ca să mai câștige un ban în plus.

„Foamea cumplită îi împinge pe români să caute prin tomberoane sticle goale, returnabile, nici nu e de mirare că scotocim prin gunoaie.

Așa am ajuns, în acest prag de sărăcie, aici ne-au adus politicienii. Pe vremea lui Ceaușescu nu exista discriminarea asta dureroasă, acum lipsește pătura socială de mijloc. În casele românilor miroase a sărăcie! Problema este însă alta, cu sticlele goale, acum toate au preț de 0,5 lei, ce mai iei cu acești bani? Nici măcar o eugenie, au preț fix! În comunism, pentru fiecare sticlă sau borcan primeai diferit, chiar și câte 3 lei, îți puteai cumpăra o pâine și jumătate, acum ce cumperi cu 0,5 lei?”, a declarat actorul.

„Pe vremea lui Ceaușescu, nu alergai ca zăpăcitul să cumperi dulceață cu E-uri!”

Jean Paler a dat timpul înapoi și și-a amintit de perioada copilăriei, când părinții săi erau preocupați să strângă provizii pentru iarnă, obicei care, din păcate, a cam dispărut, mai ales în rândul orășenilor:

„Părinții mei strângeau borcanele cu gură largă, de 800 de grame, pentru a pune în ele cele de trebuință iernii, suc de roșii, roșii în bulion, dulcețuri, aveam provizii toată iarna în pivniță, nu alergai ca zăpăcitul ca să cumperi E-uri. Acum, cine mai e preocupat de conserve? Mai nimeni, mai ales la oraș a dispărut acest obicei, lumea lucrează, nu mai este timp”, a mai menționat Jean Paler, exclusiv pentru Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
irina rimes concert sala palatului 2024 4369 1000x667 webp
banner Anamaria Prodan png
colaj antena 1 jpg
longoria1 jpg
WhatsApp Video 2024 09 23 at 14 24 00 mp4 thumbnail png
liviu varciu
"Este o nouă colaborare specială. Misha este vocea care întregește într-un mod minunat, acest cântec", spune Miță, solistul trupei Bere Gratis
mirela vaida colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net