Ion Țiriac, dezvăluiri despre numele său real. Cum este trecut în buletin, de fapt: „Am încercat la un moment să-l schimb, dar...”

3 septembrie 2024 11:36   Vedete românești

Ion Țiriac (85 de ani) este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din România. Despre viața sa profesională se cunosc multe detalii, însă atunci când vine vorba despre cea personală, există lucruri mai puțin știute. De exemplu, numele său real din buletin este altul decât cel pe care îl știm.

Ce nume are Ion Țiriac în buletin

Ion Țiriac a dezvăluit în trecut că numele său din buletin este, de fapt Ioan Țiriac, și nu Ion. Magnatul are trecut în actul de identitate, numele pe care l-a purtat tatăl său. Deși s-a străduit să își schimbe numele în „Ion”, așa cum îl cunoaște toată lumea, omul de afaceri a renunțat, căci procesul ar fi durat foarte mult.

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci mi-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a declarat jucătorul de tenis cu ceva timp în urmă, pentru TVR2.

Ce pensie are Ion Țiriac

După recalcularea pensiilor din ultima perioadă, s-a aflat că Ion Țiriac primește o sumă exorbitant din partea statului român, însă nu pentru cariera sa sportivă, ci pentru că în trecut a activat ca ofițer la Ministerul de Interne. Astfel, acesta primește lunar o pensie în valoare de 12.000 de lei, iar după recalculare, suma a rămas aceeași, întrucât nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, potrivit oficialului Casei Naționale de Pensii Publice, citat de Antena 3 CNN.

Mai multe