Leonard Doroftei pleacă definitiv din Canada! Și-a făcut bagajele și nu se mai uită înapoi: „A fost o perioadă grea...”

31 august 2024 15:39   Vedete românești

Leonard Doroftei a părăsit definitiv Canada și a revenit în România împreună cu toată familia! Fostul fugilist a fost plecat timp de 5 ani peste hotare împreună cu soția sa, Monica, și doi dintre cei trei copii, însă acum au considerat că este momentul să se întoarcă acasă. Și nu oricum! Ci cu multe planuri și visuri pe care sportivul vrea să și le îndeplinească cât mai curând.

Leonard Doroftei a revenit definitiv în țară

În 2019 Leonard Doroftei a simțit că este timpul să se regăsească pe sine, motiv pentru care a plecat cu cei dragi în Canada. Și-a vândut casa din România și dus a fost. Acolo, practic, a luat-o de la zero cu toate și a devenit antrenor. Ce l-a marcat extrem de mult este faptul că acolo a început să antreneze copii, lucru care l-a ajutat să își descopere noi abilități. Acum, familia a simțit că este timpul să revină în țară, iar pugilistul a explicat totul pe larg în emisiunea lui Cătălin Măruță.

„A fost o perioadă grea. Când am plecat din România n-am plecat ca să dispar din țară. Am avut nevoie de o perioadă de liniște. Să mă adun, să mă reculeg. Erau prea multe în perioada aia în România, prea multe anturaje, prea multe discuții și am preferat să plec. M-am întrebat ce știu să fac… Box! Hai să facem box. Am lucrat o perioadă la o sală, a venit pandemia, am găsit oportunitatea de a antrena în altă parte. Nu era un loc unde să zici că e o sală de sport, dar am avut șansa să antrenez. Și am antrenat copii și m-am redescoperit.

Nu am crezut că am răbdare să stau cu copiii să le explic, dar ei m-au ajutat să-i antrenez. Vreu să le mulțumesc, ei mi-au dat șansa să învăț.”

În 2023, fostul campion mondial a primit licența de antrenor de box, iar la sala din Montreal câștiga aproximativ 4.000 de euro.

Leonard Doroftei are planuri mari

Doroftei este hotărât să schimbe modul în care se desfășoară pregătirea în boxul românesc și vrea să crească noi generații de sportivi români care să ducă renumele țării în toată lumea. La 54 de ani, Leonard Doroftei nu doar că se simte bine, dar afirmă că este într-o formă fizică fantastică, ceea ce îi permite să se implice activ în antrenamentele elevilor săi. Doroftei își propune să deschidă o sală de antrenament privată, unde cei interesați vor putea învăța mișcările și tehnicile care l-au consacrat. În viitor își dorește deosebit de mult să poată antrena copii și în România.

Copiii lui Laonard și-au dorit foarte mult să revină în țară, în special fetița acestuia. Sportivul spunea în urmă cu ceva timp că fata nu s-a acomodat în Canada, că stă numai în cameră și că vrea să dea la Medicină în România.

Copiii și-au dorit să ne întoarcem și eu. Au fost de ajuns pentru noi anii aceia în Canada. Copiii au plecat întâi, la începutul verii și s-a golit cuibul și am zis să ne întoarcem. Sincer, chiar ne era dor de țară, de familia noastră și ne simțim minunat acasă” – a spus Monica Doroftei.

Mai multe