#Exclusiv Click!

Marcel Pavel, răsfățat de soție cu deliciosul preparat rusesc „shuba”: „E pe bază de sfeclă roșie”. Secretul căsniciei de 32 de ani: „Ea e echilibrul!”

10 octombrie 2024 16:44   Vedete românești

Marcel Pavel și soția lui, Violeta, născută în Rusia, fostă balerină a Teatrului Balșoi, din Moscova, au una dintre cele mai durabile căsnicii din showbiz. Solistul, devenit celebru cu piesa „Frumoasa mea”, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre familie, despre dorul imens de mama lui, dar și despre muzică, marea pasiune.

Marcel Pavel: „Violeta este echilibrul familiei”

Marcel Pavel și Violeta, soția lui, sunt împreună, la bine și la greu, din 1992, de 32 de ani, răstimp în care nu au fost ocoliți de greutăți. Artistul ne-a vorbit despre secretul căsniciei lor, un exemplu în showbizul românesc, atât de agitat, plin de divorțuri și de despărțiti cu scandal:

„Violeta este echilibrul familiei, recunosc. La noi nu sunt scandaluri, mai sunt contradicții, ca peste tot, dar nu sunt tensiuni, după o jumătate de oră ne trece. E respect în familie, e liniște, este o atmosferă tare plăcută în casă”.

Ce preparat rusesc îi gătește soția: „Este dulce-acrișor”

Am aflat de la Marcel Pavel și cu ce bunătăți îl răsfață soția, oferindu-ne și rețeta rapidă:

„Violeta e gospodină, face un fel de murături, din ardei capia, cu usturoi, ulei și cu oțet balsamic, sunt o bunătate!

Ne prepară însă și bunătăți tradiționale rusești, shuba se numește. E o salată de sfeclă roșie, cu pește marinat, ouă și cartofi, toate fierte. Apoi, sunt așezate pe straturi, se acoperă din belșug cu maioneză și se ornează frumos. Are un gust interesant, dulce-acrișor. Dar ne face și sfeclă roșie fiartă cu maioneză și cu nuci”

Ce spune Violeta despre soțul ei?

Violeta povestea, într-un interviu tv, despre începuturile relației lor, despre micile piedici pe care le-au întâmpinat până să pornească împreună pe drumul vieții:

„Pe Marcel l-am cunoscut în 1992. Și atunci trăiam vremuri tulburi, cu multe schimbări, însă aveam încredere că sunt schimbări în bine! Nu a fost dragoste la prima vedere, nici la a doua, dar Marcel a fost întotdeauna carismatic şi a reuşit să-mi pătrundă în minte şi în inimă. Dar nu, nu mă vedeam lângă el, şi cum aş fi putut spera: eu balerină, el cântăreţ, nu era o combinaţie câştigătoare!”.

„Piesa „Frumoasa mea” am interpretat-o de mii de ori”

Marcel Pavel recunoaște că piesa „Frumoasa mea” i-a adus celebritatea, fiind solicitat să o interpreteze la nunți, mirii dansând, în deschiderea petrecerii, pe aceste acorduri muzicale: 

„Sunt aproape 25 de ani de când o cânt. Cred că am interpretat-o de peste 2.000 de ori, am și pierdut șirul. Mă bucur că și acum aduce bucurie în inimile oamenilor. Piesa a fost creată de Ovidiu Komornyik și a avut acest succes uriaș și datorită interpretării mele. 

Noi suntem doi artiști, care cântă muzică de suflet, care au ceva de spus în muzica pop contemporană”.

Albumul cu același titlu, „Frumoasa mea”, s-a vândut, ca pâinea caldă, în peste 250.000 de exemplare, artiștii fiind recompensați cu „Discul de Platină”.

„Mă închin seara la icoana mamei mele”

Marcel Pavel își revine cu greu, după decesul mamei, care a muncit enorm pentru cei patru copii ai ei:  

„Mi-e tare greu să vorbesc despre mama, am avut o legătură de suflet specială. Mă rog însă la icoana ei, în dormitor, am păstrat-o, am și zeci de fotografii. Mama s-a chinuit mult cu noi, ca să ne crească frumos.

Dar, și eu, când am început să câștig bani, am ajutat-o. Timp de 35 de ani i-am dat bani. La început, îi dădeam câte 500 de dolari, apoi, câte 1.000 de euro, ca să nu mai simtă sărăcia noastră din copilărie. I-am renovat și mobilat apartamentul. Le-am oferit mamei mele, surorii și nepotului condiții bune de trai”, ni s-a mai confesat Marcel Pavel, exclusiv pentru Click!

Va cânta cu frații, sora, nepotul și copiii, în concertul de Crăciun

Richard (28 de ani), Sasha (26 de ani) și mezina familiei Iuvenalia (10 de ani) au moștenit talentul artistic al celebrilor părinți. De altfel, numele acestora figurează pe afișul spectacolului de Crăciun, pe care tatăl lor, Marcel Pavel, îl va susține, pe 11 decembrie 2024, de la ora 19.00, la Opera Națională București:

„Vom fi pe scenă cu toții, este un spectacol de suflet, de familie, pentru cei dragi, pentru iubitorii de muzică de calitate. Este o alternativă la subcultură. Vor fi pe scenă copiii mei, dar și frații, sora mea și fiul ei, toți artiști.

Iuvenalia este la Colegiul Național de Muzică, la clasa de pian, baletul fiind secundar, dar e o dansatoare foarte talentată, precum mama ei. Voi mai avea și alți invitați speciali, va fi un spectacol de două ore, cu multe colinde românești și internaționale, dar și cu piese clasic și pop clasic”, a mai adăugat Marcel Pavel, exclusiv pentru Click!

Prețurile biletelor la acest concert de Crăciun sunt cuprinse între 99 și 339  de lei.

Mai multe