EXCLUSIV Mihai Bendeac, «judecat» la CNCD pentru reclama violentă. Ce s-a întâmplat la audieri

22 martie 2022 17:51   Vedete românești
Ultima actualizare:

Zi grea pentru Mihai Bendeac. Actorul a fost citat pentru a se apăra în dosarul în care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării îl judecă pentru prestația controversată dintr-un spot publicitar la vin. Csaba Asztalos, președintele consiliului, a declarat pentru Click! că o ”sentință” va fi dată în maxim 90 de zile.  

Mihai Bendeac a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de mai multe persoane, pentru un spot publicitar pentru o companie care produce vinuri. Prestația vedetei în reclamă a atras mai multe plângeri pentru violență împotriva femeilor.

Pentru ce este ”judecat” Mihai Bendeac 

Mihai Bendeac a filmat acum câteva luni o reclamă în care promova un brand de vin roşu, dar scenariul a scandalizat o parte din audienţă, potrivit Adevarul.ro. Reclama îl înfăţişează pe Mihai Bendeac care mimează o scenă de amor, iar la momentul decisiv, actorul începe să strige „Vin! Vin". 

Referirea este către licoare, dar partenera înțelege că bărbatul este pe un drum de pe care nu există ”întoarcere” și este derutată, ba chiar contrariată. Partenera înţelege că „partida” e pe cale să se termine, iar personajul lui Bendeac pare „iritat” că ea nu-şi dă seama la ce se referă. 

În acel moment, intervine reacția care a stârnit controverse, pentru că Bendeac îi dă o palmă peste faţă tinerei. O parte din persoanele care au urmărit reclama nu au „gustat” deloc actul artistic şi au depus plângere împotriva actorului pentru discriminare. 

Ce a spus Bendeac  

Vinul acesta nu-mi aparţine. E doar ales de mine, dar cu ajutorul vostru fiecare sticlă devine unică. Vă încurajez să daţi frâu liber imaginaţiei voastre. Vă pup, vă iubesc şi vă respect!”, a afirmat actorul când a lansat vinul roşu, în colaborare cu Domeniile Urlaţi, conform sursei citate. 

Ce spun reprezentanții Consiliului pentru Combaterea Discriminării 

”Știu speța și de ea s-a ocupat un titular de dosar (nr. persoana care instrumentează cazul). Au fost depuse la dosar susținerile părților, plângerile celor care au susținut că există discriminare și apărarea celor care consideră invers.  

Urmează o perioadă de maxim 90 de zile în care titularul de dosar poate solicita noi probe sau amănunte părților în cauză. Se face un raport care se transmite Colegiului Director al instituției. 

Acesta dă o sentință adică adoptă o decizie: sunt fapte care pot fi considerate discirminare și se dă o sancțiune, se respinge speța sau, mai rar se admit excepții în cauză”, ne-a declarat în exclusivitate Csaba Asztalos, președintele CNCD

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

Mai multe