#Exclusiv Click!

Nelu Vlad, de la Azur, a vizitat ferma din Dallas, unde s-a filmat serialul care a ținut pe jar România: „Hainele lui JR Ewing sunt tot acolo”

23 septembrie 2024 16:24   Vedete românești

Nelu Vlad (73 de ani), de la Azur, interpretul piesei „Pe nisipul de la mare”, a primit, în sfârșit, avizul medicilor de a călători cu avionul, peste Ocean, unde este așteptat în turneu. Exclusiv pentru Click!, artistul ne-a povestit despre vizitele sale în America. A fost și la Dallas, unde s-a filmat celebrul serial, cu JR, Bobby, Pamela și Sue Ellen Ewing.

Nelu Vlad a învins boala și pleacă în turneu în America

Solistul trupei Azur, Nelu Vlad, a văzut moartea cu ochii, în urmă cu 9 luni, când medicii l-au diagnosticat cu tumoare pe creier. I s-a făcut rău pe scenă, în timpul unui concert, fiind transportat la un spital din Cluj. Tratamentul a dat roade, astfel că deja a revenit la activitatea artistică. Mai mult, în luna noiembrie, el și membrii trupei Azur vor pleca din nou într-un turneu de o lună, peste Ocean:

„Pe 9 noiembrie 2024 suntem așteptați în America, în turneu, vom sta acolo cam o lună, vom avea zece concerte. Am avut emoții, căci nu știam dacă, din cauza problemelor medicale cu care m-am confruntat, voi avea voie să călătoresc iar cu avionul. Doctorii mi-au dat însă voie, m-au asigurat că nu vor fi probleme, că sunt vindecat”.

„America nu este o salvare financiară pentru artiști”

Nelu Vlad mai susține că, în toate vizitele sale, în America, a îmbinat mereu utilul cu plăcutul, adică a și cântat, dar s-a și plimbat prin marile orașe:

„Noi mergem acolo și ca să ne mai relaxăm, nu pentru bani. America nu este o salvare financiară pentru artiști. Păi, dacă facem un calcul câte spectacole avem aici, în țară, și câte acolo, în România e net superior.  De-abia așteptăm să revedem Las Vegas, New York, Miami”.

„Papucii lui Sue Ellen sunt la locul lor”

A vizitat acum câțiva ani și Ferma din Dallas, unde s-au desfășurat filmările pentru celebrul serial, difuzat și în România:

„La intrare ne-a preluat un ghid, care ne-a arată toată vila, toate camerele în care s-au tras cadrele cu marii artiști, totul e lăsat așa cum apare pe micul ecran.. Absolut nimic nu e mutat din loc, totul e intact, hainele lui JR, dar și papucii lui Sue Ellen, soția lui din film, sunt tot acolo, la locul lor.

Până și locul unde luau micul dejun cu întreaga familie Ewing e tot acolo. Îți trebuie 2-3 ore să vizitezi toată ferma, dar e impresionant, ți-e greu să realizezi că ești chiar pe acele platouri de filmare. M-a emoționat mult să văd toate aceste locuri, am fost fanul serialului „Dallas”.

Linda Gray a interpretat-o pe Sue Ellen timp de 11 ani

Dallas este un serial de televiziune american, cu 257 de episoade, difuzat în perioada 1978- 1991. Este, de fapt, povestea familiei Ewing, deținătoarea companiei petroliere Ewing Oil și a terenurilor de creștere a vitelor din Southfork.

Actrița Linda Gray, acum în vârstă de 84 de ani, a interpretat-o pe Sue Ellen Ewing, timp de 11 ani, în perioada 1978 și 1989, fiind, de altfel, și rolul ei de referință. Deși în serial are un mare viciu, Linda Gray a menționat, în repetate rânduri, că „urăște alcoolul” pentru că a avut o copilărie marcată de excesele tatălui ei.

Larry Hagman a murit la 81 de ani

Din păcate, Larry Hagman, actorul care i-a dat viaţă magnatului petrolier J.R. Ewing în serialul Dallas, a murit pe 23 noiembrie 2012, într-un spital din Dallas, la vârsta de 81 de ani. În lupta sa, cu o boală necruțătoare, i-a avut însă aproape, până în ultima clipă de viață, pe actorii Patrick Duffy şi Linda Gray, respectiv Bobby și Sue Ellen Ewing.  

Mai multe