Ce mari au crescut copiii lui Dan Helciug! Solistul dă din casă, pentru Click!

7 ianuarie 2022 9:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Dan Helciug a început anul în forță. Solistul ne-a povestit despre frumoasa lui familie, despre planurile pe care le are, dar și despre o pasiune de-a sa, mai puțin știută. Iată declarații, în exclusivitate pentru Click!

Chiar dacă ultimii doi ani de pandemie nu au fost benefici pentru artiști, mulți dintre ei nu s-au oprit să facă muzică. Este și cazul lui Dan Helciug (47 de ani), care are o mulțime de planuri și de idei, dar și o familie frumoasă, care îl susține.

"Copiii mei au crescut, Luca este clasa a VIII-a, e bărbățelul casei, mă ajută la idei de texte, e foarte bun la limba și literatură română. Ruxandra e clasa a 2-a și mă învață să dansez. Este o foarte bună dansatoare, acum e în faza Michael Jackson, îl imită foarte bine, are pălăriuță... E o adevărată domnișoară. N-am mai participat la reality-show-uri, dar aș merge cu soția mea la Asia Express, mi se pare tare experiența", ne-a povestit Dan Helciug, atunci când l-am întrebat ce mai face și ce-i mai fac copiii. 

Pictura, noua pasiune a lui Dan Helciug

Artistul ne-a spus și cum a avut o revelație, care l-a determinat să se apuce de pictură. "Anul trecut am avut o revelație, am visat că pictam. M-am trezit, m-am gândit, apoi am început să mă documentez, am și niște prieteni pictori cu care m-am sfătuit, mi-am luat și niște cărți de pictură, de studiu, m-am uitat pe niște tutoriale pe Youtube ca să îmi perfectez puțin tehnica. Eu mai desenam înainte. Pictez abstract și o să fac o colecție de tablouri, fiecare inițială a numelui meu va fi un element din tabelul lui Mendeleev. Vor fi grupate pe elemente chimice. Primul va fi Hidrogenul. Sunt 6 tablouri și voi face o expoziție cu artiști de-ai mei, căntăreți, care și picteză. Voi face poate un eveniment la primăvară", ne-a declarat Dan Helciug.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=F4t-gUkI-dk&list=PLxO8-C91Lp904771aYwWhyZkEKQ1rl8qa&index=17&ab_channel=TVR

Participă la Eurovision după 10 ani de absență

Din cauza pandemiei de coronavirus, solistul a amânat spectacolul aniversar "Spitalul de urgență", pe care speră să-l facă anul acesta. "Nu am vrut să fie evenimentul chinuit cu oameni cărora le e frică să vină la concert, să-i pun în pericol. Piesa cu care particip la Eurovision se numește "241" și e de pe albumul la care lucrez acum, un nou concept de rock electronic, folck indie, ceva de genul ăsta, dar oricum, este un experiment ce fac. Am piesa în română, dar i-am făcut text în engleză, având în vedere că e pentru Eurovision. N-am mai participat cu o piesă la Eurovision de 10 ani. Am prezentat și am fost invitat să cânt", ne-a mai povestit Dan Helciug.

Iar planurile lui nu se opresc aici. "Am pus voci la filme, dublez și după "Alladin" și "Spioni deghizați" o să mai urmeze și alte proiecte. O să fac turnee cu "My Queen Tribute" (proiectul lui muzical) și pregătesc o piesă nouă cu Spitalul de urgență. Videoclipul o să-l filmez la Târgu Mureș", ne-a spus el în încheiere.

În 2015 a participat la "Ferma Vedetelor"

Dan Helciug s-a născut pe 2 decembrie 1974. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică București și Facultatea de Științe Cognitive și a jucat în sitcomuri precum "Agenția Matrimonială" (alături de Tamara Buciuceanu, George Mihăiță, Emilia Popescu), "Vine Poliția" sau "Nimeni nu-i perfect". S-a lansat pe piață muzicală alături de formația Parlament, cunoscută mai ales pentru piesă "Vine vara". A părăsit ulterior trupa, pentru a înființa Spitalul de Urgență, în 2000. În 2015 a participat la "Ferma vedetelor", show-ul de la PRO TV.

Mai multe