#Exclusiv Click!

Noua trupă stil Divertis, în varianta feminină: „Nu facem umor cu limbaj de sculărie și de camion”. De ce poartă mască de porc, pe scenă?

3 octombrie 2024 15:34   Vedete românești

Divertis și Vacanța Mare nu au mai anunțat spectacole, în ultima vreme, însă, în această pauză a marilor artiști de comedie, iată că o nouă trupă își face loc în lumea divertismentului, bucurându-se încă din start de un real succes. Specialitatea celor trei actrițe curajoase? Pamfletul politic. În exclusivitate pentru Click!, solista de muzică folk Dana Florian ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre calitatea umorului promovat: „E pentru spectatorii cu IQ”.

„Nu judecăm, facem haz de moravurile clasei politice”

Spectacolul, intitulat sugestiv „Femei în campanie”, programat pe  8 octombrie 2024, de la ora 20.00, la Sala Dalles, din București, este, de fapt, un musical cu umor fin. Dana Florian, Elena Albu și Iulia Bădulescu sunt cele trei ,,candidate”, care vor susține, instrumental și cu vocea, un show de o oră.

Dana Florian, actriță, dar și solistă de muzică folk, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre acest eveniment, un spumos pamflet politic:

„Ideea a fost să creăm un pamflet, suntem ca într-o campanie electorală. Noi nu judecăm, facem haz de moravurile clasei politice, le prezentăm cu mult umor, cu multă muzică. Suntem asemănate cu trupa Divertis și nu e deloc întâmplător, facem ceea ce și ei făceau, cu trimiteri foarte fine, fără nimic vulgar.

Noi însă punem mai mult accent pe muzică, avem mai multe astfel de momente. Este, de fapt, o desfășurare de discursuri, pe versuri, cu un mic acompaniament, cu multe ritmuri, totul este foarte antrenant”.

De ce poartă mască de porc, pe scenă?

În reprezentații, actrițele sunt îmbrăcate în rochițe în culorile tricolorului, roșu, galben și albastru, iar una dintre ele poartă pe chip o mască de porc:

„Ținutele fac parte din show, iar cu această mască de purcel, de fapt, facem haz de necaz, el „apără” clasa politică. Am două colege de scenă, pe actrița Elena Albu, care este și o violonistă de excepție, și pe inițiatoarea proiectului, Iulia Bădulescu, de profesie jurnalistă.

Cum ea este prietenă cu pamfletul, iar eu, cu umorul fin, s-a dovedit a fi o colaborare prolifică, promovând umorul fin, de calitate. Nu am nimic cu artiștii de stand up, fiecare are publicul lui, însă noi venim cu o contraofertă. Am fost și la emisiunea iUmor, dar umorul lor nu e identic cu al nostru”.

Sunt mai buni actorii, în umor, decât actrițele?

Dana Florian a dorit să dărâme marele mit că bărbații ar fi mai buni decât femeile, în umor, dar și în bucătărie, așa cum se laudă: 

„Nu este adevărat. De fapt, ei, bărbații, își doresc să arate că sunt mai buni, decât femeile, ei doresc să spună și că fac comedie mai bună decât femeile. Dar, să nască mai bine decât femeile, ar putea?”.

Mai au, oare, românii simțul umorului?

„Românii au trecut bine peste perioadele grele, cu mult umor, cu bancuri, chiar cred că noi, ca să supraviețuim, important este să continuăm să facem umor. Iar noi facem umor pentru români cu IQ. Biletul la spectacolul nostru nu e scump, costă între 30 și 70 de lei”.

L-a admirat pe Florin Călinescu, la „Chestiunea Zilei”: „Era genial!”

L-a admirat pe Florin Călinescu, care s-a bucurat de un munte de popularitate, cu emisiunea lui „Chestiunea Zilei”, de la PRO TV, la începutul anilor 90: 

„Prin anii 90, când românul avea mai mult umor, decât azi, apăruse Florin Călinescu, la PRO TV, era genial cu emisiunea lui „Chestiunea zilei”, avea mai mult scenete, mereu urmăream episoadele.
I-am urmărit și pe cei de la Divertis și de la Vouă, făceau tot pamflet politic, ca noi. Glumele noi ni le scriem și tot noi am conceput acest proiect. Mai exact, nu facem umor cu limbaj de camion, de sculărie, ci pentru cei cu IQ-ul la ei”.

Mai multe