O recunoști? Este interpreta uneia celebre melodii românești, a fost urmărită și declarată moartă de Securitate, iar soțul o otrăvea

24 aprilie 2024 5:30   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mihaela Mihai, cunoscută pentru interpretarea uneia dintre cele mai frumoase melodii din muzica românească, "De-ai fi tu salcie la mal", are o poveste de viață tulburătoare, plină de momente exrem de dureroase.

Primul său mariaj a fost cu nepotul lui Mihail Sadoveanu

Născută într-o familie marcată de pierderi timpurii, Mihaela a trebuit să facă față unei copilării dificile, orfan de tată și cu o mamă care s-a recăsătorit. Cu toate acestea, a găsit alinare în muzică și și-a urmat pasiunea, absolvind Conservatorul Național de Muzică din București.

Primul său mariaj, la o vârstă fragedă (18 ani), a fost cu Mihai Stihi, nepotul lui Mihail Sadoveanu. Cu toate presiunile și obstacolele, Mihaela a continuat să-și urmeze inima. Dar umbra tragediei și-a făcut apariția din nou când s-a căsătorit cu Maxime Dufour, un francez gelos și posesiv, care a transformat viața artistei într-un coșmar de violență psihologică și abuz.

Al doilea soț o droga ca să o facă dependentă de el

Maxime Dufour, o droga în mod constant, încercând să o facă dependentă de el. Însă, cu toată suferința și teroarea, Mihaela a găsit curajul să scape și să-și refacă viața.

<Te-am văzut, ți-ai făcut semne cu ăla>. Tremura tot timpul de teamă să nu mă piardă, a fost o violență psihologică monstruoasă care a durat ani de zile. Se umplea mai repede paharul dacă nu o aveam deja pe Isabelle. Am suportat pentru ea, când ea a avut 8 ani nu am mai putut”, a spus artista într-un interviu mai vechi.

Cinci ani m-a drogat, ca să poată să mă facă să depind de el. Asta mi-a spus medicul la care m-am dus și mi-a făcut toate analizele. Nu este o părere de-a mea. Pur și simplu am tăiat tot și am zis: Eu plec", a adăugat ea.

Al treilea mariaj a fost cu Dumitru Ciaușu, ambasadorul României la Paris. A durat până în 2000. După despărțire, artista s-a întors în țară.

Povestea sa s-a întors întotdeauna către România, unde a avut de înfruntat interdicții și presiuni din partea regimului comunist, ea fiind urmărită și declarată moartă de Securitate

Dorința ei de a-și vedea dosarul de la Securitate reflectă lupta sa constantă pentru a face față trecutului și pentru a obține adevărul despre ce s-a întâmplat cu ea în timpul regimului comunist.

Mai multe