Povestea de film dintre doi actori români. Ea mai în vârstă decât el, s-au iubit până la ultima suflare

15 mai 2024 17:11   Vedete românești

Viețile amoroase ale marilor artiști români din Generația de Aur au fost tumultuoase, pasionale, iar unele pline de regrete. Astăzi amintim o poveste de iubire desprinsă parcă din filme, a căror protagoniști au fost Irina Petrescu și Adrian Pintea, ambii trecuți în neființă. 

Anii ’80 aduceau în atenția publicului una dintre cele mai fermecătoare iubiri. Cei doi actori s-au iubit fără rețineri și s-au completat reciproc, fără a dezvălui prea multe publicului. 

Povestea dureroasă de iubire a doi mari actori

Regretata actriță a dat mereu dovadă de discreția în ceea ce privea viața personală. Între ea și Adrian era o diferență considerabilă de vârstă, care din fericire nu a reprezentat un impediment pentru ei. Irina și Adrian s-au cunoscut în perioada în care el încă era student, avea 23 de ani, iar ea avea vârsta de 36 de ani. 

„Ea era o femeie de o frumusețe incredibilă, el era foarte îndrăgostit de ea. A iubit-o nebunește”, a povestit un apropiat al celor doi, conform informațiilor apărute în presă.

S-au iubit vreme de 10 ani, însă cu întreruperi: „Se despărțeau din când în când, dar el mereu se intorcea la ea”.

Cum s-a încheiat povestea lor de iubire 

Povestea lor de iubire a ajuns la final dintr-un motiv tragic: Irina Petrescu a fost diagnosticată cu cancer. Adrian Pintea a decis să-și refacă viața, astfel că în anul 2000 s-a căsătorit cu o studentă. 

„După ce Irina a aflat că are cancer la sâni, Adrian a înnebunit. Chiar a trebuit să i se extirpe unul dintre sâni, a fost îngrozitor pentru ea, dar și mai mult pentru el. Pintea a început să ducă o viață din ce în ce mai dezordonată, în aparență boemă. N-a putut suporta gândul că într-o zi o va pierde pe Irina lui cea iubită”. 

„El a fost artistul generos. Nimeni nu-l va putea ajunge și egala. A plecat, lăsându-ne pe noi toți care l-am iubit, învăluiți de zâmbetul lui îngăduitor și tandru”.

Înainte de Adrian Pintea a recunoscut relația cu Irina Petrescu: „Am cunoscut în tinerețe o femeie absolut superbă, mult mai în vârstă decât mine, care mi-a servit lecțiile exacte de inhibare și de distrugere a propriului meu egoism”. 

Mai multe