Iubirile Irinei Petrescu. Adorată de Ştefan Iordache şi Adrian Pintea, a murit singură

Ultima actualizare:

    Irina Petrescu a picat examenul la Arhitectură, dar a devenit una dintre cele mai mari actrițe ale României
Irina Petrescu a picat examenul la Arhitectură, dar a devenit una dintre cele mai mari actrițe ale României

Viața a luat-o prin surprindere pe Irina Petrescu. Voia să devină arhitect, dar a fost remarcată la 18 ani și invitată să facă film. De-a lungul vieții a fost iubită cu patimă de marele regizor Liviu Ciulei, dar și de Virgil Ogășanu, Ștefan Iordache și Adrian Pintea.

Actrița Irina Petrescu a devenit faimoasă încă de la debutul în film, la 19 ani. A fost fost descoperită de către faimosul regizor Liviu Ciulei, care i-a oferit rolul principal în pelicula „Valurile Dunării“ (1959). Pe atunci, actriţa avea 19 ani. De altfel, apropiaţii celor doi spun că Liviu Ciulei a fost unul dintre barbaţii care au iubit-o pe Irina Petrescu, scrie adevarul.ro.

Irina Petrescu a reuşit să se impună în lumea artistică prin ţinuta, distincţia şi eleganţa sa, dar şi pentru frumuseţea, seriozitatea şi rigurozitatea cu care profesa. Tocmai de aceea, arareori acorda interviuri, preferând să se concentreze asupra spectacolelor în care juca.

Ce destin a avut! Voia să devină arhitect, dar a picat examenul pentru că, fiind mioapă, a greșit desenele de concurs. Părinții au dus-o la la restaurantul Continental, ca să o consoleze. Un tip cu barbă i-a dat târcoale. Era regizorul Savel Stiopul care ia- propus să devină actriță. Deși a luat probele la Institutul de Teatru, a fost exmatriculată pentru că familia ei era considerată ”de origine nesănătoasă”, de chiaburi.

Anul următor și-a pus ”pile” la ministrul culturii de atunci, iar la 19 ani era distribuită de Liviu Ciulei în filmul ”Valurile Dunării” (1959).

Apropiaţii celor doi spun că Liviu Ciulei a fost unul dintre barbaţii care au iubit-o pe Irina Petrescu, dar actrița a avut și alte relații speciale. ”Se vedea cu ochiul liber că se iubesc”, a spus Irina Margareta Nistor, într-un interviu mai vechi.


    Irina Petrescu a debutat la 19 ani, în filmul ”Valurile Dunării”, în regia lui Liviu Ciulei (1959)
Irina Petrescu a debutat la 19 ani, în filmul ”Valurile Dunării”, în regia lui Liviu Ciulei (1959)


    Irina Petrescu a reuşit să se impună în lumea artistică prin ţinuta, distincţia şi eleganţa sa
Irina Petrescu a reuşit să se impună în lumea artistică prin ţinuta, distincţia şi eleganţa sa

După o căsnicie eşuată în tinereţe, actriţa nu s-a mai căsătorit, iar 1980 a fost diagnosticată cu cancer mamar şi s-a operat. Deşi nu s-a recăsătorit, Irina Petrescu s-a bucurat de câteva iubiri celebre. Timp de mai mulţi ani s-a implicat într-o relaţie cu Virgil Ogăşanu.

A avut iubiți celebri

S-a iubit cu patimă cu Adrian Pintea, celebru pentru performanța din ”Hamlet”, dar și pentru rolul Iancu Jianu. Pintea era mai tânăr decât Irina Petrescu cu 13 ani, dar diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se iubească. ”Am cunoscut în tinereţe o femeie absolut superbă, mult mai în vârstă decât mine, care mi-a servit lecţiile exacte de inhibare şi de distrugere a propriului meu egoism“, povestea , la un moment dat, Adrian Pintea, citat de adevarul.ro.

La scurt timp după moartea lui Adrian Pintea, în 2007, Irina Petrescu a făcut o mărturisire neașteptată. ”El a fost artistul generos. Nimeni nu-l va putea ajunge şi egala. A plecat, lăsându-ne pe noi toţi, care l-am iubit, învăluiţi de zâmbetul lui îngăduitor şi tandru“, a mărturisit actriţa în cadrul ediţiei din 2007 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la care participa pentru a fi distinsă cu Premiul de Excelenţă, potrivit adevarul.ro.

O altă mare iubire a Irinei Petrescu a fost Ștefan Iordache, cu care jucase în filmul ”Străinul”. Acesta chiar  a cerut-o  în căsătorie, dar a fost refuzat de tatăl Irinei Petrescu pe motiv că era „un golan de Rahova“.

Chiar Ștefan Iordache a dezvăluit povestea de amor: ”Faptul că cineva se îndrăgostise de mine, o actriţă cunoscută, cum devenise Irina Petrescu, m-a copleşit. Am iubit-o şi eu, atunci, pentru iubirea ei. Dar, ca într-o telenovelă caraghioasă, părinţii ei nu m-au vrut. Cu tatăl ei am avut câteva discuţii. Mi-a spus în faţă: «Cum îţi îmaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se mărite cu un copil de croitor, cu un derbedeu?» Încerca să-mi demonstreze că nu am nici un viitor, că sunt un nimeni. Dădusem nişte probe pentru filmul «Duminică la ora şase». Pintilie mă asigurase că am luat rolul. Aveam parteneră pe Irina. După câteva zile m-a sunat asistentul lui să-mi spună că nu voi mai fi distribuit. Părinţii Irinei nu erau de acord.”

Au trecut cinci ani de când Irina Petrescu ne-a părăsit, în 19 martie 2013, după o carieră fabuloasă, de peste 50 de ani.

Sursa: adevarul.ro

Interviu luat de Ioana Maximilian, în anul 1998

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG20240617175850 jpg
image
image
image
image
image
image
justin timberlake facebook jpg
Banner Jean Paler
katy perry cizme copite instagram jpg
SIR IAN MCKELLEN INSTAGRAM jpg
image png
olimpia melinte serial 10 1 e1548431574546 jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
555 (18) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net