Recunoști actorul din imagine? Ultimele sale cuvinte au fost: „Da, mi-e frică”. Cu ce mare regret în suflet a murit

18 mai 2024 13:40   Vedete românești

A fost unul dintre cei mai buni și mai iubiți actori din România, dar parcursul său în această viață s-a încheiat la vârsta de 67 de ani, în Viena. A avut un regret care l-a bântuit până în ultima clipă a vieții sale. 

Povestea dureroasă de astăzi amintește de Ștefan Iordache, actorul care s-a stins din viață în urmă cu aproape 16 ani. Mărturisirile sale rămân vii și acum și ne spun că a murit cu un mare regret: acela că nu a avut copii. 

Ștefan Iordache: „Regretul că nu am copii”

Cu ceva timp înainte de a se stinge din viață, Ștefan Iordache mărturisea că cea mai mare dorință a lui era aceea de a ști când urma să moară. A purtat cu el regretul că a pus arta pe primul loc, acesta fiind motivul regretului că nu a avut un copil. 

„Sunt creştin-ortodox, vă rog frumos, aprindeţi-mi o lumânare! Mulţi oameni îşi doresc să moară în somn. Dar eu aş vrea să ştiu când mor, chiar dacă m-aş chinui. Poate mai există o şansă. Vreau să lupt cu moartea. Vreau să o văd, să o simt. Am să plec, totuşi, cu regretul că nu am copii. Eu am considerat că înainte de toate e arta mea.

Acum, îmi dau seama că aş fi avut timp şi pentru artă, şi pentru copil. Dar e prea târziu. Probabil că, atunci când voi fi pământ, voi simţi şi mai bine mângâierea apei şi mângâierea Soarelui.. să fiu înmormântat într-un loc înalt ca să-mi văd căsuța, sub un plop care să tină umbră vara și, toamna, să-și lase frunzele pe mormânt. Să nu-mi măturați frunzele...", spunea Iordache.

Iubirea imposibilă a actorului 

În tinerețea sa, Ștefan Iordache mărturisea faptul că fusese îndrăgostit de actrița Irina Petrescu. Relația lor nu a funcționat din cauza părinților ei, care nu-l acceptau pe regretatul actor. 

„Am iubit-o şi eu, atunci, pentru iubirea ei. Dar, ca într-o telenovelă caraghioasă, părinţii ei nu m-au vrut. Cu tatăl ei am avut câteva discuţii. Mi-a spus în faţă: «Cum îţi imaginezi că eu, un doctor, o să-mi las fiica să se mărite cu un copil de croitor, cu un derbedeu?» Dădusem probe pentru filmul «Duminică la ora şase». Aveam parteneră pe Irina. După câteva zile m-a sunat asistentul regizorului să-mi spună că nu voi mai fi distribuit. Părinţii Irinei nu erau de acord”, mai spunea actorul.

Mai multe