#Exclusiv Click!

Sanda Țăranu, amintiri cu Delia Budeanu: „Cineva din TVR a încercat să ne învrăjbească”. În ce relații au fost, de fapt: „Fiecare avea personalitatea și frumusețea ei”

21 octombrie 2024 11:24   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestea morții prezentatoarei de televiziune Delia Budeanu a șocat-o pe Sanda Țăranu, fosta ei colegă, din TVR, din anii comunismului. Exclusiv pentru Click!, Sanda Țăranu, o altă frumusețe a micului ecran, a dat timpul înapoi și ne-a depănat amintiri din perioada în care a lucrat împreună cu regretata prezentatoare de televiziune.

„Vestea morții ei a picat ca un trăsnet!”

Sanda Țăranu ( 85 de ani) deplânge decesul fostei sale colege din TVR, Delia Budeanu, care a încetat din viață pe 19 octombrie, la vârsta de 78 de ani:

„Vestea morții ei a picat ca un trăsnet, îmi pare nespus de rău că Delia a plecat din lumea noastră. Am apreciat-o foarte mult, era un exemplu de profesionalism. Nu știu care este motivul decesului, știu decât că era foarte atentă la alimentație, avea o dietă, nu mânca orice.

Aș fi vrut să vin de la Breaza, unde sunt acum, să îi aduc o floare, să vin la înmormântare, însă nu are cine să mă aducă la București, cu mașina, tare rău îmi pare! Condoleanțe familiei!”, spune Sanda Țăranu, exclusiv pentru Click!

„Pe ce să ne certăm? Era loc pentru toată lumea”

Sanda Țăranu mai susține că între prezentatoarele din TVR nu a existat niciodată o concurență, dimpotrivă, s-au înțeles foarte bine, colaborau, se ajutau în situațiile delicate:

„Eu și Delia ne-am înțeles foarte bine, fiecare avea personalitatea și frumusețea ei, nu era o concurență între noi, de fapt, cu niciuna dintre colege. În colectivul nostru a fost o atmosferă frumoasă, ne-am ajutat, pe ce să ne certăm?

Era loc pentru toată lumea. Îmi amintesc că, la un momentat dat, cineva din TVR a încercat să ne învrăjbească, să ducă vorba, că una dintre noi ar fi vorbit ceva nepotrivit despre cealaltă. Când mi s-a spus asta, le-am invitat pe toate colegele la o cafea și le-am întrebat dacă este adevărat ce se spune, dar au tăcut, semn că nu știau nimic.

Le-am zis așa: „Dacă cineva vă zice că aș fi spus eu ceva despre vreuna dintre voi, să mă puneți față în față cu persoana aceea”, ne-a mai mărturisit Sanda Țăranu, exclusiv pentru Click!

Cum se numea, de fapt, meseria lor, în TVR?

Sanda Țăranu a dorit să mai precizeze că ele nu au erau, de fapt, crainice, așa cum toată lumea le numește și astăzi:

„La Biroul Personal, de atunci, din TVR,  în cartea de muncă, noi nu eram trecute crainice, ci prezentatoare de televiziune, care înseamna mult mai mult. Puteai să fii mai comunicativ, să vorbești și pe lângă text. Crainice erau, de fapt, cele de la Știri, care citeau cuvânt cu cuvânt, de pe hârtie, sau de pe prompter”.

Regretata prezentatoare de televiziune Delia Budeanu a fost condusă azi pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc la Mănăstirea Ghighiu, din județul Prahova. 

Mai multe