Silvia Lăuneanu s-a retras de pe scenă și s-a mutat în America: „Am făcut-o în deplinătatea facultăților mintale”. În ce condiții ar mai cânta cu Daniel Robu?
Silvia Lăuneanu (48 de ani) sau „Fata cu vioara”, fosta colegă de scenă a solistului Daniel Robu, în trupa D la Vegas, s-a retras din lumina reflectoarelor, dedicându-se familiei, dar și muncii din spatele camerelor de filmare. Artista ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre viața în America, despre prețurile la mâncare, comparativ cu cele din România. Am aflat și ce șanse sunt să refacă duetul cu Daniel Robu.
Cât costă cea mai scumpă vioară din lume?
Silvia Lăuneanu susține că, și acum, la peste 20 de ani de la debutul muzical, cu trupa D la Vegas, încă i se mai spune „fata cu vioara”. Nu o deranjează, dimpotrivă, o flatează:
„Mi-a rămas această poreclă, „fata cu vioara”, așa am fost cunoscută în România, am fost prima artistă care a cântat și vocal și instrumental. Am o colecție întreagă de viori, dar cea mai dragă mi-e cea dăruită de tatăl meu, în clasa a doua.
O păstrez și acum, e din colecția mea. Am multe viori lucrate la Reghin, chiar sunt de calitate, Fabrica de acolo este recunoscută în întreaga lume, sunt instrumente de calitate superioară, sunt niște lutieri foarte buni acolo. Cea mai scumpă vioară din lume costă însă vreo 17 milioane de euro, este un Guarneri”.
Revine pe scenă, alături de Daniel Robu?
Întrebată de reporterul Click! dacă ia în considerare o revenire pe scenă, alături de chipeșul Daniel Robu, fostul ei coleg din trupa D la Vegas, artista ne-a dezvăluit planurile legate de zona artistică:
„Sincer, nu m-am gândit la o revenire pe scenă. Când m-am retras am făcut-o în deplinătatea facultăților mintale, cu toată maturitatea, așa cum am făcut și când am debutat în muzică. Nu îmi doresc neapărat să reapar, dar, când am o ocazie faină, bineînțeles că accept cu mare drag.
Acum am un proiect artistic, dar nu pentru publicul din România. Pregătesc un spectacol foarte mare, pe care îl voi avea în Florida, în decembrie. Pot oricând să reapar în muzică, dar în condițiile mele, e posibil și cu Daniel Robu, un prieten foarte bun, dar numai de dragul celor care ne-au îndrăgit și de dragul acestei cariere frumoase”, ne-a mai spus Silvia Lăuneanu, exclusiv pentru Click!
Cât o costă o pâine în America?
Artista ne-a mai povestit, exclusiv pentru Click!, și despre viața ei pe cele două continente. Locuiește și în România, dar și în America:
„Viața mea se desfășoară pe două continente, e o viață scumpă, cheltuieli am în ambele părți. Referitor la prețuri, benzina e mai ieftină în America, datorită taxelor mici la combustibil, dar la mâncare e scump. Pe o pâine poți plăti între 4 și 5 dolari, iar mâncarea nu este foarte sănătoasă. Eu fac multe salate, încerc să mănânc cât mai sănătos.
Ea a rămas în Florida, fiul studiază la București
A luat decizia ca fiul ei să rămână la studii, în România, unde s-a adaptat perfect. Prin urmare, pentru Silvia urmează un an foarte greu, cu emoții:
„Momentan, tocmai ce m-am despărțit cu greu de băieții mei, de soț și de fiu, ei s-au întors în România. Copilul se pregătește să înceapă un nou an școlar, nu am vrut să îl rup de colegi. Nu vreau să îi ofer mașini și case, ci o educația sănătoasă, aleasă, ca să devină om.
Suntem cu toții foarte puternici, rezistăm dorului, eu voi reveni în țară în octombrie, la prima lui vacanță. Pentru mine, familia este foarte importantă, ei sunt viața mea!”.
„Mi-ar plăcea la Survivor, sunt o războinică”
Silvia Lăuneanu duce dorul concursurilor de supraviețuire, după experiența trăită în urmă cu 14 ani la „Rătăciți în Panama” (Kanal D). În ciuda eforturilor și a ambiției, ea a ratat marele premiu de 50.000 de euro:
„Eu sunt o războinică, am dovedit abilitățile mele, la „Rătăciți în Panama”. Ajunsesem în finală, dar a apărut acel televoting românesc, în care eu nu cred, și am pierdut. Oricum, m-am simțit câștigătorul moral al competiției.
Sunt foarte bine pregătită și acum, din toate punctele de vedere, mi-ar plăcea să particip la „Survivor”, dar într-o variantă mai scurtă, cea de 26 de zile, ca în alte țări. Nu poți pleca de acasă șase luni, când ai familie și un loc de muncă stabil!”.