Trecutul dureros al Monicăi Bîrlădeanu. Prin ce momente grele au trecut actrița și mama ei, Minodora Tătărușanu

9 octombrie 2024 12:47   Vedete românești

Monica Bîrlădeanu, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe din România, a avut o copilărie grea. Artista și mama ei, Minodora Tătărușanu, au trecut prin momente foarte grele. Tatăl ei era dependent de alcool și violent cu mama ei, iar ulterior a decis să-și încheie socotelile cu viața.

Divorţul dureros al părinţilor, îngreunat de întrebările stânjenitoare ale unui judecător lipsit de tact, şi moartea subită a tatălui ei, au fost unele dintre cele mai grele momente din viața Monicăi Bîrlădeanu. De asemenea, mama actriței, Minodora Tătărușanu, a fost nevoită să își crească singură cei trei copii pentru o perioadă.

Tatăl vedetei s-a schimbat radical atunci când mama Monicăi Bărlădeanu a adus pe lume cel de-al treilea copil. A început să fie violent, iar ulterior s-a refugiat în alcool și, la câțiva ani distanță, și-a pus capăt zilelor. Actrița a vorbit despre aceste momente mai puțin știute din viața ei în anul 2018.

Zgomotele înfundate, știi cum e când lovești un corp și corpul ăla se lovește de altceva, dar e un perete și e o bufnitură. Loviturile în corp sună într-un anume fel. Simțeam teroare. Mai mare teroare era când după un episod din ăsta nu mai zicea niciunul nimic și atunci îmi era frică să deschid ușa. El stătea la 38-40 km de Iași și odată am fost și pe jos până la el cu fratele meu sau cu bicicleta sau cu autostopul. A fost ultima lui vizită la noi acasă. El a murit după o lună. Și când te gândești că toată lumea se uita la noi și zicea că suntem prințese.

„Venea și la un soț cu care nu se înțelegea, nu avea o relație”

Nimeni nu vorbește despre lucrurile astea și nu înțelege de ce, pentru că lucrurile astea chiar i-ar putea ajuta pe ceilalți să înțeleagă situația. De cele mai multe ori te uiți la ele din poziția victimei și ai senzația că având acest bagaj nu ai cum să faci pași înainte în viață și mie mi se pare că nu e deloc așa, că, de fapt, toate lucrurile astea îți dau un complex extraordinar, pentru că în primul rând te duci la școală și auzi copii care vorbesc despre tine, că ești orfan, ăla e primul lucru care te complexează.

Ei au un tată, tu nu ai. Ei au covor persan, tu nu ai. Eu de asta am fost atât de ambițioasă să fiu prima, pentru că voiam să-mi câștig dreptul să stau în rând cu ceilalți copii”, povestea cu ceva timp în urmă Monica Bîrlădeanu, în cadrul campaniei Ştirilor PRO TV „Rătăcit în sine: Depresia, boala mileniului”.

De asemenea, în cadrul podcast-ului „Fain și Simplu” al lui Mihai Morar, actrița a dezvăluit că mama ei s-a ocupat toată viața să aducă bani în casă pentru a-și crește cei 3 copii. Soțul ei a avut probleme cu alcoolul și era violent, iar într-un final au ajuns la divorț.

Mama mea venea de la 30 de copii de la grădiniță, înnebunită, săraca, la alți 3 acasă, care ardeau fasolea, dădeau laptele pe foc, au lăsat apa deschisă și s-a inundat sufrageria. De toate. Venea și la un soț cu care nu se înțelegea, nu avea o relație. Atunci era foarte complicat să vin și eu cu întrebările mele și cu trăirile mele emoționale.

Era foarte complicat pentru că mama ducea pe umerii ei foarte multe. Fratele mai mare a trecut așa cumva prin adolescență foarte izolat și apoi a și plecat la școala militară devreme. El nu a fost neapărat disponibil pentru dialog și nu aveam tipul ăsta de dialog. Cred că nici nu știam cum”, spunea Monica Bîrlădeanu.

Mai multe