Cum a câștigat Szilard „Insula de 1 milion”? „Cel mai greu este să-ți controlezi mintea”

#Exclusiv Click!

Szilard Deak este unul dintre câștigătorii „Insulei de 1 milion”, de la Kanal D. Poreclit tâmplarul de pe Insulă, Szilard a plecat acasă cu 260.000 de lei. Szilard a fost numit de către colegii lui din cadrul experimentului social de pe insulă drept omul strategiilor. Acesta a mărturisit că a avut câțiva ași în mânecă pe parcursul competiției și a dezvăluit ce l-a făcut câștigător, într-un interviu acordat, pentru Click!, la întoarcerea din Republica Dominicană.

Deak Szilard, tâmplarul câștigător de la de la „Insula de 1 Milion”. A plecat acasă cu 260.000 de lei 

Szilard Deak, câștigătorul de la “Insula de 1 milion” este originar din Sfântu Gheorghe, dar și-a stabilit căminul în București încă din 2004, unde și-a construit un parcurs profesional impresionant.

Cu o educație solidă în domeniul juridic, Szilard a obținut diplome în domenii variate, de la protecția demnitarilor la instructaj în tragere și sport. Această diversitate în formare l-a pregătit pentru cariere diverse, inclusiv pentru serviciul său în poliție, între anii 2009 și 2012, unde s-a concentrat pe contra terorism și protecția demnitarilor.

Experiența sa în serviciul public s-a completat cu munca în sectorul privat, unde a oferit protecție familiei unor oameni de afaceri și a lucrat pentru Ambasada Statelor Unite în domeniul securității și pregătirii personalului.

În căutarea unei pasiuni mai profunde și a unei forme de exprimare artistică, Szilard a început să exploreze lumea tâmplăriei și a artei lemnului, în special a blaturilor din lemn cu elemente de rășină epoxidică. Szilard și-a propus să își dezvolte această pasiune și să își deschidă propriul atelier, unde să creeze opere de artă.

În viața personală, Szilard a trecut prin momente dificile, inclusiv printr-un divorț și o relație de lungă durată care s-au încheiat.

Click!: Ce a însemnat pentru tine experiența „Insula de 1 milion”? Cu ce amintiri te întorci acasă?

Szilard: Viața ne oferă șansa și oportunitatea, dar totodată ne și obligă să acumulam nenumarate experiențe pozitive și negative, trăiri la o intensitate mult peste ce credem că putem experimenta.

Am început aventura pe insulă cu un pachet de amintiri și trăiri complexe,  cu lecția învățată că după ploaie iese Soarele și că minunile durează doar trei zile.

Timpul petrecut pe insulă însă m-a facut să experimentez pe propria piele motto-ul trupelor speciale Navy SEAL care spune: „the only easy day was yesterday” ( n.r: singura zi ușoară a fost cea de ieri).

Am învățat că acolo unde credem că este limita, nu este decât un nou început, acolo unde vedem sfârșitul este doar o altă barieră care trebuie și poate fi trecută, că lucrurile pot să meargă pe zi ce trece mai greu, trebuie doar să nu cedăm și să ne continuăm drum, doar astfel vom reuși să trecem peste greutăți și peste provocări.

Am învățat, totodată, că ajutorul poate să vină din cele mai neașteptate locuri și în cele mai neașteptate momente, și mi s-a întărit încă o dată convingerea că o minte puternică într-un corp puternic este ca un comandant competent peste o oaste pregătită.

Szilard: „Personal, nu am căutat dușmănia nimănui”

Click!: Care a fost cel mai dificil moment din competiție? E greu dorul de casă?

Szilard: Cu siguranță, pentru fiecare concurent cel mai dificil moment a fost perceput diferit, în funcție de trăiri, evenimente, experiențe, precum și de starea psihică și fizică.

Aceste momente dificile puteau să apară pe rând sau mai multe deodată, acaparând mintea individului. Eu consider că cele mai grele momente sunt reprezentate de lupta cu propria minte, cu propriile gânduri, amintiri și imaginații. 

 Cel mai greu este să-ți controlezi mintea, pentru că poate fi cel mai mare aliat al tău, dar și cel mai mare dușman al tău.

Click!: Ce prieteni ți-ai făcut în concurs? Dar dușmani? Ai avut vreo altercație cu vreun concurent?

Szilard: Prietenia și dușmănia sunt ca cerul și pământul... una nu poate exista fără cealaltă. Dacă nu cunoaștem răul, nu apreciem binele. Fără cuvântul dușman, cuvântul prieten nu ar avea nicio valoare. Cu cât petrecem mai mult timp în compania unei persoane, cu atât apar mai multe sentimente pozitive sau negative. 

Aceste sentimente sunt influențate de interesele individuale ale fiecăruia.

Personal, sunt foarte selectiv și inițiez prietenie doar cu oameni care au cu adevărat o deschidere către această direcție și numai, după ce a trecut suficient timp pentru a ne cunoaște și a găsi lucruri comune în noi. 

Am inițiat acest tip de comportament față de un număr limitat de oameni, ceilalți erau doar colegi de tabără. Personal, nu am căutat dușmănia nimănui... însă atitudinea unor persoane a creat o energie negativă între noi, astfel cu trecerea timpului s-a născut o oarecare antipatie care nu a reușit să dispară odată cu trecerea timpului.

„Mi-ar fi plăcut să mai deschid trei cutii, dar riscul era prea mare”

Click!: De ce v-ați oprit amândoi la suma de 260.000 de lei? A fost o strategie la care v-ați înțeles înainte de frica “bombei”, ca să nu pierdeți toți banii?

Szilard: Decizia de a ne opri la o anumită sumă a plecat de la ideea că amândoi aveam același număr de brățări și calculând șansele, ideile noastre au coincis și anume că ar fi mai bine să ne oprim la aproximativ jumătate din cutii. 

În baza acestei idei, am decis să adopt propria strategie pentru a ajunge la jumătate din numarul de cutii, dar să nu le depășesc și anume să împart cutiile în două grupe egale și să deschid o parte, astfel având 50 % șanse să câștig.  

Personal, mi-ar fi plăcut să mai deschid trei cutii... dar riscul era deja prea mare și nu mi-am asumat acest risc.

Își face afacere cu blaturi de mese cu banii de la „Insula de  1 milion!”

Click!: Ce vei face cu banii?

Szilard: Voi investi suma câștigată în proiectul meu de suflet prin care plănuiesc să-mi asigur un nivel de trai mai ridicat. Proiectul prevede fabricarea blaturilor de mese de mici și mari dimensiuni (de la mese de cafea la mese de sală de conferință) din lemn de esență tare și rășină epoxidică.


.






















Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
jean gavril jpg
colaj antena 1 jpg
banner Natalia Mateut
banner Adrian Nartea
Banner Bursucu
banner Ileana Badiu
Banner Iulia Sabbagh
Banner Laura Cosoi
image
actualitate.net
image
actualitate.net