Cum se simte Amalia Enache după operație. Cât de grea este recuperarea: „Am încercat să amân, nu eram pregătită psihic”

#Exclusiv Click!

Amalia Enache (45 ani) anunța pe 16 februarie că tocmai ce a trecut printr-o intervenție chirugicală, de colecistectomie, la Spitalul Universitar, după ce a ajuns de urgență la spital din cauza durerilor atroce cauzate de criza de colecist.

Acum, la trei săptămâni de la operație, prezentatoarea Știrilor ProTV ne-a mărturisit pentru Click! ce face și cum se recuperează.

Cum se simte Amalia Enache, după operație

Amalia, cum te simți după operația de colecistectomie?

Mă simt incredibil de bine, mult mai bine decât înainte de operație  ând cred că am avut o  suferință mai lungă pe care nu o identificăm exact. Adică înainte să apară criza evidentă, cu durere, cu plecatul pietrei, eu am avut o perioadă mai lungă așa, de oboseală inexplicabilă. M-am investigat pe la tiroidă, prin alte zone dar  nici nu știam exact să explic ce am și cum mă simt. Mi-am dat seama de-a doua zi după operație că, de fapt,  aveam o suferință, o piesă care nu mai funcționa în organismul meu și toate au revenit  la un normal de dinainte. Adică, nu știu, aveam senzația la un moment dat, mă gândeam că am pierdut din energie, din vitalitate, că asta se întâmplă cu vârstă.

Cât a trecut deja de la operație?

Au trecut cam trei săptămâni de la operație dar eu m-am simțit foarte bine la 24 de ore după ce m-am externat.

Amalia Enache: „Am încercat să mai amân”

Ai slăbit?

Eu slăbisem deja dinainte,  pentru că fără să știu de ce și ce am exact, nici cafea nu mai puteam să beau. Nimic parcă nu mai îmi pica bine, fără să îmi facă neapărat rău. Eu nu am avut greață sau  dureri de cap, dar nu îmi pica bine nimic. Cumva slăbisem încă dinainte. Am fost avertizată de medic că slăbesc. Fiind o operație, ori bei ceai, ori mănânci, tot slăbești, e o perioadă de reacomodare a organismului. Nu mă mai cântăresc acum, cumva partea asta de a slăbi îmi convine. Eu mă bucur că mi-am recăpătat vitalitatea și o energie pe care nu înțelegeam de ce o pierdusem.

Eu am încercat să mai amân, nu eram pregătită psihic pentru ideea de operație, dar se porniseră crizele.

Alma cum te-a  răsfățat cum s-a purtat cu tine acasă, după operație?

Eu nu am vrut să o sperii foarte tare! Alma  era plecată în tabăra de schi la momentul operației și asta a fost foarte bine. Nu știa despre absența mea de o noapte pentru operație, i-am spus după aceea că mi-am  rezolvat acea durere. Am integrat povestea așa cum integrăm totul în viețile noastre. Ea știe că și ea dacă are o durere, pățește ceva de la măsele, până la orice tip de durere mergem la medic, să găsim o soluție și exact așa i-am prezentat lucrurile, ca ceva ce fusese deja rezolvat. Eu nu sunt deloc genul să mă  târâi prin casă, să aștept din partea celor din jurul meu mai multă atenție. Nu! Și în rolurile noastre,  eu sunt mama, ea e fiica și are abia 6 ani jumate, deci firesc e mama  să aibă grijă de fiică, nu fiica de mamă și atunci nu am schimbat rolurile. Ea a înțeles, așa, cât să nu se așeze pe burta mea, dar în rest, nu am avut nevoie de nimic, de un tratament special.

Unde va petrece vedeta Paștele

Almei îi place la școală?

Da! Nu are încă teme, este clasa zero și la clasa zero nu sunt teme, e la o școală privată și are un program lung, solicitant. E o școală care e pe o altă filozofie, a doua parte a zilei fac alt tip de activități dar e mult pentru copil, și ca program, ca ore. Sigur că are nevoie de adaptare, nu este întotdeauna ușor,  dar de cele mai multe ori îmi dovedește că e foarte puternică, foarte curajoasă, iar procesul de învățare pentru mine este absolut fabulos. Dacă s-a întâmplat să citească copilul meu sau să aibă și alte preocupări, toate s-au întâmplat datorită școlii, sunt progrese foarte mari.

Vă pregătiți deja de vacanța pentru Paște?

Da, plecăm în Spania. Alma merge frecvent, noi avem acolo familie și Alma, la fel ca tatăl ei, este catolică, deci  facem Paștele catolic acolo, plecăm puțin mai devreme și apoi ne întoarcem pentru  sărbătorile noastre pentru că e și ortodoxă după mamă, puțin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net