Gazi Demirel, mărturii apocaliptice din infernul din Turcia! Își pierde familia! „Au scapat din cutremur, iar acum îi mănâncă șacalii pe câmp!”

#Exclusiv Click!

Gazi Demirel, artist de origine turcă stabilit în România, este distrus! Gazi a aflat, deja, că a pierdut o nepoată sub dărâmăturile provocate de seismul devastator care a lovit Turcia. Gazi se teme acum și pentru viața celorlalți membri ai familiei lui, care dorm pe câmp și riscă să fie mâncați de șacali. Artistul ne-a oferit mărturii la cald, din infern!

cub gazi demirel png

Gazi Demirel nu mai poate dormi nici noaptea. Plânge încontinuu de când a aflat că mai mulți membri din familia lui au fost prinși sub ruine, după ce un seism major a lovit Turcia, pe 6 februarie, în jurul orelor 4 dimineața.

Cei din familia lui Gazi se aflau în zona cea mai afectată de cutremur, orașul Hatay, de la granița cu Siria. Până la ora asta, mama, fiica, fiul și sora lui Gazi au scăpat cu viață, fiind scoși de sub ruine. Soția nepotului său, însă, a fost găsită fără suflare sub dărâmături. Femeia avea doar 27 de ani și s-a pus drept scut pentru a-și proteja cei trei copii. Din nefericire, tânăra și-a pierdut viața, iar unuia dintre copii ( un băiețel de 5 ani) i-a fost amputat piciorul.

Gazi este disperat pentru că nu poate să ia legătura cu familia sa rămasă în Hatay. Aceștia au fugit din oraș pentru a nu fi zbrobiți de blocurile care continuă să se prăbușească. S-au refugiat tocmai în câmp, însă nici acolo nu sunt în siguranță, pentru că sunt vizați noaptea de haite de șacali.

Gazi se teme pentru viața lor. Artistul ne-a acordat un interviu la cald despre situația critică din infernul din Turcia.

Gazi, înțeleg că, până la această oră, ai aflat că ți-a murit o nepoată în cutremur. Mai ai și alte rude pierdute sub dărâmături?

Da, este soția nepotului meu, din Hatay, care s-a prăpădit. Hatay e orașul meu, unde am crescut și unde stătea toată familia mea Din fericire, sora mea a scăpat cu viață. Eu am sunat-o imediat după cutremur, dar ea nu răspundea. Au găsit-o sub ruine, plină de răni, alături de soț și de copii.

Mai grav e că acum toți ai mei au fugit din oraș și stau într-o livadă, unde vin șacali peste ei noaptea să-i mănânce. Sunt peste 150 de șacali. Ei stăteau la bloc, care acum e dărâmat, e o adunătură de moloz. Aveau o casă în câmp, care e însă afectată, nu au curaj să intre în ea.

„Cadavrele zac pe străzi! Sufletul meu plânge sânge!”

Autoritățile au anunțat deja 5 000-6000 de morți. Tu ce date ai?

Autoritățile nu pot ajunge peste tot. Ce s-a anunțat în mass-media că ar fi 5000-6000 de morți, nu e adevărat! Eu am informații, acum o spun în premieră, că ar fi aproape 20 000-30 000 de decedați, dar nimeni nu poate ajunge la ei. Ei țipă de sub dărâmături după ajutor și nimeni nu îi ajută, că nu are cine.

Cadavrele zac pe străzi că nu au loc în spitale, au fost dărâmate și spitale. Lumea fuge acum pe capete din Hatay, dar nu știe încotro s-o apuce. Unii mai au o tarla și fug acolo, alții dorm în parc, e jale mare ce e acolo.

Domnește panica în Hatay! 80% din oraș nu mai există. Lumea încă zace sub dărâmături, e o tragedie mare ce se întâmplă acum acolo. Am pierdut comunicarea cu familia mea, pentru că nu există curent. Benzinăriile sunt închise, farmaciile nu există, de acum încolo începe tragedia.

Rudele lui Gazi Demirel locuiesc acum într-o livadă Sursa: arhivă personală
Rudele lui Gazi Demirel locuiesc acum într-o livadă Sursa: arhivă personală

"Băiatul meu a zis că a venit sfârșitul lumii!"

Mama, sora, fata ta unde sunt acum?

Peste fata mea închipuiți-vă că a căzut un perete, în timp ce dormea cu soțul în pat. Fiica mea e traumatizată, a plecat în Mersin și la orice mișcare plânge, crede că vine alt cutremur.

Mama mea și băiatul meu au plecat în alt oraș, așa am luat legătura cu ei. Băiatul meu mi-a zis că a crezut că e sfârșitul lumii, cădeau blocurile lângă el. Acum, însă, începe foametea. Lumea nu mai găsește un pahar cu apă. Turcia e praf!

"Nu veni aici că e mortăciune! Vrei să mori și tu?!"

Nu ai cum să ajungi în Turcia la ei?

Eu am vrut să merg acolo, drumul de la aeroport spre oraș este, însă, închis. S-a rupt asfaltul de la aeropotul din Hatay. Am luat legătura cu sora și cumnatul, dar el mi-a zis: să nu vii încoace că aici e mortăciune! Vrei să mori și tu?! Nu ai cu ce să mă ajuți!

Eu organizez acum cu prietenii mei turci de aici să plecăm la un oraș de lângă Hatay. Eu nu pot să mai stau aici, nu dorm noaptea! Sufletul meu plânge sânge.

În afara de soția nepotului eu, nu știu încă ce rude mi-au mai murit! Habar nu avem despre ei. Plouă, ninge și e frig, nu au paturi, cort, nimic. 10 orașe sunt dărâmate, dar cel mai horror a fost în Hatay. Suntem vecini cu Siria, aici a fost cel mai grav. Se moare acum pe capete de frig și de foame! E infern!

Un cutremur major cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter a zguduit, luni 6 februarie, la ora 04.17, centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Seismul a fost urmat în jurul prânzului de un alt cutremur devastator, având magnitudine 7,5.

În total, au existat peste 145 de replici puternice. Marți seară, bilanțul deceselor urcase la aproximativ 6.500 de morți în cele două țări afectate, dar totalul deceselor ar putea crește în următoarele zile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!