Imaginile durerii cu Gazi Demirel, plângându-și morții printre ruinele din Turcia: „Mor și eu odată cu ei!”

#Exclusiv Click!

Gazi Demirel a pornit, joia trecută spre Turcia. S-a dus cu ajutoare, dar și și pentru a-și revedea rudele rămase în viață, după cutremurele devastatoare din 6 februarie, în urma cărora și-au pierdut viața peste 40.000 de oameni.

Artistul turc Gazi Demirel a ajuns luni, 27 februarie, în Defne Antakya-Hatay, orașul copilăriei sale, lovit din plin de cutremurele din Turcia. Gazi ne-a transmis imagini apocaliptice de acolo și ne-a povestit, printre lacrimi, totul despre dezastrul din orașul său natal.

Întreg orașul este o ruină, clădirile au fost puse la pământ, iar la tot pasul sunt mormane de moloz. Rar mai întâlnești picior de om prin zonă, căci au fugit cu toții de frică să nu se dărâme peste ei și clădirile care au mai rămas în picioare.

„De abia înaintezi printre ruine! E șoc și groază! E ca după război!”

De abia ce am ajuns în oraș. E dezastru! Până să ajung la cartierul meu, am înfruntat grămezile de moloz, betoane, clădirile sunt prăbușite pe străzi. Peisajul e apocaliptic. E șoc și groază!

M-am întâlnit cu rudele mele, cu neamurile. Sunt mulți oameni, încă, prinși sub ruine. Dar, va dați seama că au trecut 22 de zile de la cutremur. Lumea acum încă scoate molozul și-l aruncă în anumite zone.  

Din păcate, a trecut prea mult timp și sub dărâmături nu mai poate fi găsit nimeni în viață! Orașul nostru Dephe-Hatay arată ca după război!”, a povestit Gazi, în exclusivitate, pentru Click!

„Mi-am văzut rudele. Copilăria mea a murit aici”

Lumea este supărată, panicată! Oamenii nu mai știu încotro s-o ia! Acu, încet- încet, o să încercăm să vindecăm rănile de pe corp, dar în sufletul nostru rana va rămâne pentru totdeauna!

Copilăria mea aici era! Am pierdut-o oda cu acest cutremur. Amintirile mele, prietenii mei, vecinii mei. Eu mor în fiecare secundă cu ei!”, a adăugat artistul.

Lui Gazi Demirel i-au murit o nepoată și un verișor, în urma cutremurului din 6 februarie. 

Cutremurele devastatoare din Turcia şi Siria s-au soldat cu 47.000 de morţi, dintre care cel puţin 41.020 pe teritoriul turc, potrivit celui mai recent bilanţ.

În Turcia, cutremurul a lovit mai multe provincii: Kahramanmaraş, Adana, Adiyaman, Diyarbakir, Hatay, Gaziantep, Malatya, Kilis, Osmaniye, Elazig, Şanliurfa. Seismele, cu magnitudine 7,7 şi 7,6 pe scara Richter, au fost urmate de mai mult de 6.210 replici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net