Liana Stanciu, dezvăluire inedită! Ce vis avea în copilărie: „Şi acum mai vreau”

#Exclusiv Click!

Este o plăcere de fiecare dată când mă întâlnesc cu Liana Stanciu (51 de ani). Este o persoană caldă şi vocea ei îmi declanşează multe amintiri. Iată că ne-am revăzut la Râmnicu Vâlcea, de ziua Pământului, în timp ce strângea gunoaie şi planta puieţi! Ce face ea aici şi ce alte preocupări mai are în afară de radio? Simpatica prezentatoare ne-a dezvăluit într-un interviu exclusiv.  

Liana: „Trebuie să ştiţi că ceea ce fac eu e o operaţiune de ecologizare, chiar dacă e colorată
Liana: „Trebuie să ştiţi că ceea ce fac eu e o operaţiune de ecologizare, chiar dacă e colorată

Click!: Ce faci, Liana Stanciu, la Râmnicu Vâlcea?

Liana Stanciu: Excepţional! Ecologizez zona Feţeni, de Ziua Pământului, acolo unde o să aibă loc, între 18 şi 20 august, WeLove MusicFestival, ediţia a doua. Am amintiri foarte speciale şi preţioase de anul trecut! Cu Angela Brambati de la Ricchi e Poveri, care a cântat în ploaie şi oamenii erau cu pelerine, cu umbrele, dar n-a plecat nimeni din faţa scenei. Apoi Lou Bega, care a venit şi a făcut poză cu toată lumea, şi a cântat şi în culise, şi lângă scenă, şi pe scenă, şi sub scenă. Sunt momente fabuloase. Deschiderea unei seri de festival, în care m-au urcat într-un balon cu aer cald... Eram la înălţime, la propriu! Nu trăieşti de multe ori atât de multe momente magice, într-o perioadă atât de scurtă.

Viaţa ta a fost, întotdeauna, legată de muzică?

Da.

Au fost şi momente în care n-ai avut muzica alături?

În copilărie, pe vremea când credeam că pot să fiu un medic pediatru bun şi învăţam tot felul de lucruri. Adică făceam meditaţii la anatomie, la chimie. Acolo, nu cred că era prea multă muzică. Dar, după ce am ratat admiterea la Medicină, în '90, şi am ajuns într-un studio de radio cu scopul de a mai face nişte bani, de a mai face nişte meditaţii - eu crezând că voi fi medic, până la urmă-, am ajuns la radio, la un concurs. Speram că voi face bani. N-am făcut bani. În primii ani, am lucrat pe pantofi, pe cafetiere, pe orice altceva. Dar a fost marea bornă în viaţa mea, de schimbare fundamentală. Din ziua în care am intrat în studioul de radio, n-am mai vrut să ies. Adică, sunt 32 de ani...

Johny Romano, Nick Nnd, Liana Stanciu şi Marius China au strâns gunoaie la Râmnicu Vâlcea
Johny Romano, Nick Nnd, Liana Stanciu şi Marius China au strâns gunoaie la Râmnicu Vâlcea

Ţi-a dispărut, subit, ideea de a fi medic?

Nu mi-a dispărut subit. A rămas această nostalgie. Mă apucase, pe la 45 de ani, să mă apuc de Medicină. Probabil că aş fi fost cea mai bătrână studentă. Sunt, în continuare, o mare admiratoare a medicilor. Îi iubesc pe pediatri. Îi iubesc pe medici, în general. Se pare că au cea mai frumoasă meserie de pe planetă. Dar, pe de altă parte, ca să citez dintr-un domn profesor care aşa de frumos a spus: "Noi, medicii, suntem foarte stresaţi şi voi, oamenii de la radio, aveţi grijă de noi, medicii, care suntem în sală, să ne destresaţi cu muzica voastră şi cu subiectele voastre. Deci, suntem, cumva, o echipă foarte frumoasă!". Mi-a plăcut asta şi am ţinut-o minte, iată.

Curăţenia de primăvară pe platoul Feţeni. Aici va avea loc Festivalul „We Love Music”
Curăţenia de primăvară pe platoul Feţeni. Aici va avea loc Festivalul „We Love Music”

«Iubesc copiii. Am 16 fini»

Dar ai avut în familie medici?

Nu am avut, dar am avut, întotdeauna, o aplecare, adică iubesc necondiţionat copiii. Ca dovadă că am 16 fini! Adică dacă intră acum un copil, s-a terminat. Toată energia mea se canalizează înspre ei. Acum, mondial, se zice că ai "baby fever". N-am nici un baby fever, îmi plac copiii, punct.

Dar ai şi o fiică. Nu îţi trece iubirea asta de copii cu 16 fini şi o fiică?

Fiica mea are 17 ani, nu mai e un copil. Ca să citez din Margaret Mitchell, celebra şi unica ei lucrare, "Pe aripile vântului": "Copiii sunt frumoşi până când cresc şi încep să mintă ca oamenii mari". Aşa că da, câtă vreme îşi păstrează inocenţa, şi bucuria, şi toate lucrurile astea, sunt minunaţi. După aia, devin mici adulţi.

Fiica ta ce muzică ascultă?

Fiica mea ascultă rock. Nimeni nu-i perfect! Fiica mea ascultă Nothing but Thieves. Este fană The Script.

Şi Bere Gratis?

Şi Bere Gratis, da. Mai face backing, pe acolo. Bere Gratis e în casă.

Deci are şi ea voce.

Nick a folosit mănuşi pentru a aduna gunoaie
Nick a folosit mănuşi pentru a aduna gunoaie

Toată lumea are voce, doar că nu toată lumea şi-o studiază. Nu toată lumea poate cânta. E ca la gătit. Toată lumea poate găti. Nu tot ce se găteşte se poate mânca!

Tu ai voce de prezentare, dar ai şi de cântat?

Am doi delegaţi în casă, mi-ajunge! Cântă doi, nu mai e nevoie de al treilea. Am greşit o dată şi s-a râs două săptămâni de mine, aşa că îţi mulţumesc.

Poate pe scena de la We Love Music Festival? Faci cu Nick nnd un duet?

Facem un duet, da! El cântă, iar eu prezint.

Se reuneşte trupa Akcent la festivalul „We Love Music”

Şi anul acesta vor fi nişte invitaţi de seamă la festivalul We Love Music.

Începuturile mele la radio sunt cu Snap! Îl ştiam pe Turbo B... Bine, nu mai e el, el a avut altă treabă, dar muzica aia făcută în studiouri trăieşte şi astăzi. Şi îmi plac East 17 foarte mult! Sunt fană de britanici. De-abia aştept să îi văd! De-abia aştept să văd live-urile! Ei, în componenţă, sunt cam aceiaşi. Aţi văzut, anul acesta, la Coronation Concert, pe 6 mai, se reunesc, de dragul ideii, după 6 ani, Take That. Acum o să vedem dacă e şi Robbie Williams sau nu, dar cei 3 urcă pe scenă, sunt confirmaţi. Aşa, reunim şi noi, la We Love Music, Akcent-ul! (râde)

Trupa Akcent, în formula de bază
Trupa Akcent, în formula de bază

Se reuneşte trupa Akcent?

Aşa e! Da, toţi 4! Noi aşteptăm cu nerăbdare reunirea. "Dar n-am bani de bilet, o, o, o..." (râde) Nici acum n-am bani de bilet. Trebuie să recunoaştem, a fost vremea aia minunată în care toată planeta era "girlband" sau "boyband". Aşa s-au născut, de la Backstreet Boys, la New Kids on the Block. Cum crezi că a născut Simon Cowell trupa One Direction? Din obsesia planetară ca 4-5-6 băieţi frumoşi să fie împreună pe scenă şi să facă bine. La un moment dat, aveam şi şosete cu One Direction.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
image
actualitate.net
image
actualitate.net