Răzvan și Dani, anunț categoric despre emisiunea „Neatza”. Ce se întâmplă, după 16 ani de activitate la TV: „Nu mințim...”

#Exclusiv Click!

"Super Neatza" aniversează 16 ani de activitate. Așa că se anunță o mare petrecere. Mii de ore de emisii live, audienţe record şi poveşti speciale petrecute alături de telespectatori s-au adunat în aproape două decenii de activitate pentru Răzvan și Dani de când sunt la cârma emisiunii.

Cu zâmbetul pe buze și puși mereu pe glume simpaticii prezentatori de la „Neața cu Răzvan și Dani”, de la Antena 1, au reușit să câștige inimile multor telespectatori în fiecare dimineață. Însă, despre toată această „aventură” a lor ne-au vorbit chiar ei.

Click! Cum ați putut rezista timp de 16 ani pe piața? Fără pauze? Care este secretul?

Dani Oțil: Dacă am ști că există un secret care să te țină 16 ani pe un post, probabil am avea propria noastră televiziune. Pot doar să-mi dau cu părerea, și anume: unul dintre secrete, probabil, este faptul că nu mințim, suntem autentici; când ne e cald, spunem că ne e cald, când ne e frig, spunem că ne e frig. Altfel, oamenii de acasă, mai ales în ultimii 10 ani, au învățat să se prindă de tot ce e fals, de minciuni, de păcăleli, așa că noi suntem cei din viața reală și aici, pe post.

Click! Prin ce obstacole ați trecut în aproape doua decenii?

Dani Oțil: Obstacole sunt doar câteva, nu sunt foarte multe, dar, ca într-o viață de familie, căci suntem ca într-o familie la Neatza, au fost câteva momente destul de grele. Au mai murit dintre rudele noastre, au mai murit pisici, căței, ne-am îmbolnăvit, am născut, am divorțat, ne-am căsătorit… Ca în viața unui om care trăiește într-o familie, conectat fiind, sigur că lucrurile astea îl afectează și pe el, dar și pe ceilalți, așa că, dacă i se întâmplă ceva unuia din familia de la Neatza, îi trage, probabil, pentru câteva zile, pe toți în jos. Însă, la fel, când unul are un succes într-un domeniu, când se naște un copil sau se mai naște o pisică, suntem cu toții trași în sus.

Click! Vă mai amintiți de primul vostru live? Ați avut emoții?

Dani Oțil: Ne amintim de primul nostru live, nu cred că eram la vârsta la care să avem prea multe emoții. După cum știm, am fost luați aproape din oală, nici nu am știut ce ni se întâmplă, în primele trei, patru luni. Veneam dintr-o televiziune în care ni se permitea orice, unde chiar eram rugați să facem orice tâmpenie, doar ca să ieșim în evidență, iar asta ne-a ieșit. Prima emisiune avea și o poveste: eram într-un hypermarket, la o casă de marcat, asta fiind o filmare făcută în prealabil, încercând să ne găsim o altă meserie, doar că am fost dați afară și de acolo, așa că, uite cum am fost aruncați de guler, de către bodyguarzi, în platoul televiziunii. Nu ne-am găsit job în altă parte și a trebuit să lucrăm în televiziune și să ne adaptăm. A fost fain, doar că ne țiuiau urechile, ca în timpul unui salt cu parașuta. Cel mai fain a fost că nu ne-am prins că avem emoții.

Click! Ați crezut că veți ajunge atât de departe?

Dani Oțil: Ar fi aiurea și ar fi și o falsă modestie să spun că nu ne-am gândit că am putea ajunge atât de departe. De la 13-14 ani, când am început să cochetăm cu radioul și cu televiziunea, la noi la Reșița, ne vedeam în locul celor pe care îi vedeam la televizor la vremea aceea: Brenciu, Teo, Călinescu, Mircea. Hai să zic că mai mult ne doream, decât speram, dar, da, ne-am văzut tot timpul undeva sus.

Click! Credeți că prietenia voastră a fost un factor adjuvant în ceea ce privește colaborarea cu Antena 1?

Dani Oțil: Neatza e ca o familie, iar eu și Răzvan suntem ca într-o căsnicie. Oricât de frumoși, harnici, înalți, zvelți ar fi membrii unei familii, dacă nu există și o prietenie între ei, ca să se înțeleagă real, la bine, dar, mai ales la greu, nu funcționează. În plus, faptul că ne știm și butoanele declanșatoare, a contat foarte mult, pentru că unele butoane trebuie apăsate atunci când ți-e greu, altfele trebuie apăsate ca să-ți fie bine. 

Click! Peste 10 ani vă vedeți la cârma acestei emisiuni? (dacă nu...unde vă vedeti)

Dani Oțil: Peste 10 ani, probabil, vom fi consultanți, că acolo se duc elefanții, să moară. Teoretic. Dar tot asta am spus și acum 10 ani, că o să fim retrași, fără trezit devreme, fără orele de live, care atunci erau trei și, uite-mă acum, cu patru ore de live, tot aici. Așadar, teoretic, vom fi tot aici.

Răzvan Simion, mai sincer ca niciodată

De asemenea și Răzvan Simion ne-a vorbit, din punctul său de vedere, despre toate greutățile și speranțele cu care a început acest proiect.

Click! Cum ați putut rezista timp de 16 ani pe piața? Fără pauze? Care este secretul?

Răzvan Simion: Știam că este ceva ce vom face a la long, ne pregăteam pentru anduranță, chiar dacă erau foarte mulți cei care știau că genul acesta de program ajunge la final după maximum doi, trei, patru ani. Pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, ne-am pregătit pentru treaba asta și suntem nici măcar la jumătate, pentru aceia care ne-ar întreba când ne retragem.

Click! Prin ce obstacole ați trecut în aproape doua decenii?

Răzvan Simion: Au fost destule. În primul rând, în 2008, când am venit la Antena 1, am venit odată cu marea criză ce s-a resimțit și în România și, practic, am avut doar șase luni de liniște.

Click! Vă mai amintiți de primul vostru live? Ați avut emoții?

Răzvan Simion: Mi-l amintesc ca și cum ar fi fost săptămâna trecută și nu le-aș numi, neapărat emoții, doar o stare ciudată. Ne aducem aminte tot: Brenciu la pian, iar noi, vineți de emoție, însă publicul ne-a ajutat enorm și, sincer, ne lipsesc doamnele de la Neatza.

Click! Ați crezut că veți ajunge atât de departe?

Răzvan Simion: Am crezut că vom ajunge atât de departe pe cât ne vor ține puterile și, dacă ar fi fost să ne întrebi ce ne-am face dacă, de mâine, nu ar mai fi Neatza, nu am fi știut ce să răspundem. Ne-am dorit să o facem bine, să o facem a la long, să facem asta până expirăm de-adevărat.

Click! Credeți că prietenia voastră a fost un factor adjuvant în ceea ce privește colaborarea cu Antena 1?

Răzvan Simion: Eu sunt convins că nu găsești chimia asta oriunde, iar secretul nostru este că ne cunoaștem de 40 de ani, era culmea să nu ne cunpaștem punctele tari, punctele sensibile, când să intervenim ori când să nu spunem nimic, cum să ne ajutăm unul pe altul, fără să ne vorbim. Ne simțim prin respirație și cred că ați observat că nu vorbim niciodată unul peste celălalt, ci întotdeauna doar prin complementaritate.

Click! Peste 10 ani vă vedeți la cârma acestei emisiuni? (dacă nu...unde va vedeti)

Răzvan Simion: Evident, nu-ți vine să renunți, atunci când ai ritmul tău, ai rezultatele tale, care sunt, iată, din ce în ce mai bune și ar fi culmea să ne retragem tocmai acum, deși unii îți recomandă să te retragi cât ești încă în top. Mai bine să te întrebe lumea de ce te-ai retras, decât să te întrebe când ai de gând să te retragi. Vedem. O luăm pas cu pas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg