Marcel Bostan: „Trupa ALTERNOSFERA a crescut multe generații de fani. Cei mai mulți azi sunt părinți“

Marcel Bostan a fost invitat în Interviurile Click! Live. Solistul celebrei formații de rock alternativ, ALTERNOSFERA a discutat cu Antoaneta Banu despre THEATROLL, noul lor concert.

Marcel Bosta, trupa ALTERNOSFERA, pregătește o nouă serie de concerte Sursa foto ALTERNOSFERA
Marcel Bosta, trupa ALTERNOSFERA, pregătește o nouă serie de concerte Sursa foto ALTERNOSFERA

Show-urile explozive, energia formidabilă pe care o oferă publicului şi numărul mare de fani de la concerte plasează ALTERNOSFERA ca un „etalon" pentru genul rock şi alternative din România.

THEATROLL este o combinație între teatru și rock

De peste 15 ani, trupa a susţinut concerte în România şi Republica Moldova și a lansat 6 albume și un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se Orașul 511, Wamintirile, Ploile nu vin, Închisoarea albă, Două Eve, Mută, Haosoleum, Lucis, Epizodia.

ALTERNOSFERA revine în forță 

După o perioadă de absență provocată de pandemie, cei de la ALTERNOSFERA revin pe scenă, dar de data aceasta cu o  serie de concerte, într-un concept nou și diferit față de ceea ce au oferit până acum fanilor lor. Primele 6 evenimente THEATROLL-CORBUL TROIAN vor avea loc în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Brașov.

Venim cu o serie de piese care nu au mai fost cântate până acum. Le-am lucrat în studiou și le-am împachetat într-un concept nou, pe care l-am denumit THEATROLL, o combinație între teatru și rock, cumva în stilul nostru. L-am gândit ca pe un proiect în mai multe etape, iar acum suntem la prima, denimuită Corbul troian. Pe scenă suntem 12 persoane, cu aceste piese pe care publicul nu le-a mai auzit până acum, dar la care audăugăm și instrumente noi, flaut, pian, percuție. O să sune grozav, dar diferit. Aceste piese care inițial sunau hard, acum sunt mai aerate și mai speciale. În faza următoare a proiectului nostru acestea vor fi reorchestrate de o orchestră simfonică" spune Marcel Bostan, în Interviurile Click! Live.

Marcel povestește că acest proiect a apărut înainte de pandemie, dar timpul nu le permitea atunci celor de la ALTERNOSFERA să lucreze pe concept și pe piese. Apoi a venit perioada de resticții, fără concerte și s-au apucat să lucreze. Doar că ne-am blocat, la un moment dat. Pentru că am început să resimțim lipsa comunicării cu publicul care pentru un creator este vitală. De la fani ne luăm doza de inspirație și energie. Când am reluat concertele, ne-am deblocat și inspirația ne-a revenit pentru a putea continua la acest concept nou pentru trupă" spune Marcel.

„Este nevoie de o stare de spirit și de o siguranță pentru a merge spre ceva nou"

Piesele pe care publicul le va asculta în acest concert sunt lucrate în perioada 2004-2018, dar ele sunt „resimțite" spune Marcel. Tot ceea ce va trăi publicul la seria de concerte THEATROLL-CORBUL TROIAN reprezintă o provocare pe care trupa și-a lansat-o sieși înseși.

Dacă în urmă cu 10 ani ni se spunea să abordăm acest tip de format acustic, noi nu ne-am dorit pentru că nu eram pregătiți în interior pentru această etapă. Acum ceea ce dorim prin acest nou format este să ieșim din zona noastră de confort muzical. Dar este nevoie de o anumită stare de spirit și de siguranță pentru a merge spre zona nouă. THEATROLL-CORBUL TROIAN este o altă etapă. Și dacă mă gândesc bine, trupa ALTERNOSFERA a crescut de-a lungul timpului mai multe generații de fani, de public. Cei care în urmă cu 15 ani erau niște copii care veneau la concertele noastre, cei mai mulți dintre aceștia, azi sunt părinți și au copii la rândul lor. Acest tip de concert este pentru ei, pentru cei care azi sunt pe la 30 de ani și care nu prea se mai simt bine să vină la concertele unde sunt puștii de 15,20 de ani. THEATROLL este un fel de promenadă culturală" declară Marcel Bostan.

Unde va concerta ALTERNOSFERA în toamna aceasta 

ALTERNOSFERA va susține acest nou concert THEATROLL, unde scena de club este schimbată cu cea de teatru sau operă, unde sunt alt tip de lumini, decoruri și costume. Iată unde va concerta formația în perioada 29 septembrie-7 noiembrie în România.

29, 30 septembrie 2022, ora 20:00  – București, Opera Națională Română

31 octombrie 2022, ora 20:00 – Cluj-Napoca, Opera Națională Română

2 noiembrie 2022, ora 20:00 – Timișoara, Opera Națională Română

4 noiembrie 2022, ora 20:00 – Sibiu, Filarmonica de Stat, Sala Thalia

7 noiembrie 2022, ora 20:00 – Brașov, Teatrul „Sică Alexandrescu”

Urmărește integral ediția Interviurile Click! Live și află de la Marcel Bostan ce înseamnă pentru un artist care trăiește la Chișinău să compună și să lucreze într-o zonă în care amenințarea războiului este prezentă zi de zi.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net