4 metode să crești imunitatea odată cu intrarea în colectivitate
La scurt timp după începerea școlii, răcelile de sezon încep să se manifeste în mod predominant la copii
Odată cu schimbarea anotimpului și cu venirea vânturilor reci ale toamnei, atât adulții, cât și copiii încep să se confrunte cu răceala de sezon. Situația este mai evidentă în cazul copiilor mici care intră în colectivitate și iau contact cu tot felul de bacterii. Începerea școlii este întotdeauna un prilej de bucurie, dar și momentul când sistemul imunitar al copiilor poate fi pus la încercare, deoarece nu este foarte dezvoltat. De aceea, este esențial să luăm măsuri proactive pentru a întări sistemul imunitar al copiilor noștri în primele luni de școală mai ales, atunci când sunt cei mai predispuși la a se îmbolnăvi.
În acest articol, vom vorbi despre metode naturale de stimulare a imunității copiilor, concentrându-ne pe puterea vitaminei C, a vitaminei D3, a ghimbirului, a mierii și a propolisului. În plus, pe Alevia găsești un ghid complet despre cum poți întări imunitatea.
1. Vitamina C este un aliat puternic pentru imunitate
Vitamina C este cu adevărat de neprețuit când vine vorba de sprijinirea sistemului imunitar. Acest antioxidant puternic poate ajuta copiii să lupte împotriva infecțiilor, întărindu-le răspunsurile imunitare. Citrice precum portocalele, lămâile și grepfruturile sunt bogate în vitamina C, fiind excelente în dieta copiilor (dar și în cea a adulților). De asemenea, puteți include în alimentația lor fructe de pădure, kiwi și ardei gras pentru a obține o doză suplimentară de vitamina C. Măceșele au un conținut foarte ridicat de acid ascorbic și, deși gustul acestora s-ar putea să nu fie pe placul copiilor, le poți folosi sub formă de ceaiuri îndulcite cu miere.
Măceșele sunt o sursă excelentă de vitamina C
2. Vitamina D3 contribuie la susținerea sistemului imunitar
Vitamina D3 joacă un rol de bază în funcționarea sistemului imunitar. Încurajați copiii să petreacă timp în aer liber la soare, deoarece acesta este cel mai natural mod de a obține vitamina D3. Cu toate acestea, dacă expunerea la soare este limitată (mai ales odată cu micșorarea zilei), puteți lua în considerare suplimentele de vitamina D3 pentru a acoperi nevoile lor zilnice.
3. Ghimbirul nu trebuie să-ți lipsească din casă în sezonul rece
Ghimbirul este bine-cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a imunității. Această rădăcină are efecte antiinflamatoare și antioxidante puternice. Puteți integra ghimbirul în dieta copiilor preparând ceai de ghimbir, adăugându-l în smoothie-uri sau folosindu-l ca și condiment în bucătărie pentru a adăuga savoare. Potrivit Forbes, ceaiul de ghimbir este o sursă importantă de vitamine și minerale printre care acidul ascorbic, vitamina B6, magneziu și potasiu, deci ai toate motivele să îl folosești pentru a aduce un aport semnificativ de nutrienți în organism.
4. Mierea și propolisul sunt benefice pe tot parcursul anului pentru a menține buna funcționare a sistemului imunitar
Mierea a fost folosită de secole ca remediu natural pentru diverse afecțiuni, și când vine vorba de imunitate, aceasta nu este o excepție. Acest produs apicol dulce are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene care pot ajuta la combaterea infecțiilor. Alegeți mierea brută și neprocesată, deoarece aceasta păstrează enzimele și antioxidanții săi naturali. Puteți utiliza mierea ca îndulcitor natural în ceaiuri, fulgi de ovăz sau iaurt pentru a prepara o gustare sănătoasă.
Și propolisul este cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a imunității, deoarece reprezintă o sursă de vitamine esențiale precum C, E, B1, B2 și B6, și furnizează minerale valoroase precum magneziu, calciu, potasiu și fier.
Astfel, pe măsură ce temperaturile scad, este esențial să acordăm prioritate sănătății sistemului imunitar al copiilor noștri. Remedii naturale precum vitamina C, vitamina D3, ghimbirul, mierea și propolisul pot oferi un scut valoros împotriva răcelii de sezon. Integrarea acestor nutrienți în rutina zilnică a copiilor, alături de o dietă echilibrată și practici de igienă adecvate, îi poate ajuta să rămână sănătoși chiar și în colectivitate.
Sursa foto: pexels, shutterstock