4 modalități prin care poți ameliora durerile articulare

Durerile articulare pot provoca disconfort și neplăceri și se pot resimți în diferite zone ale corpului.

3 modalitati prin care poti ameliora durerile articulare jpg

De obicei sunt asociate cu procesul de îmbătrânire, însă ele pot să apară și în urma unor accidente, exerciții sau diverse activități ce presupun un efort fizic intens. Deși nu necesită internarea, aceste dureri pot varia de la ușoare la severe și pot afecta mișcarea și flexibilitatea articulațiilor implicate. Ți-am pregătit mai jos o listă cu principalele lucruri pe care merită să le încerci ca să ameliorezi aceste dureri articulare. Sunt informații utile, care îți pot prinde bine în cazul în care te confrunți cu această problemă.

Introdu suplimente utile în dieta ta

Un prim pas pe care ai putea să-l faci este să integrezi în dieta ta suplimente, cum ar fi cele pe bază de colagen. Este cunoscut că această proteină menține structura și elasticitatea cartilagiului din articulații, însă producția lui scade pe măsură ce îmbătrânim. Consumul de alimente bogate în colagen, așa cum sunt verdețurile, bulionul de oase, peștele sau diverse suplimente și produse, spre exemplu, cafeaua infuzată cu colagen, poate susține sănătatea articulațiilor. Suplimentele sunt o modalitate ușoară de a îmbunătăți aportul de colagen și de a reduce astfel disconfortul creat de durerile articulare. Și vitamina D, și calciul joacă un rol important în ameliorarea acestor dureri. De aceea nu strică să verifici cum stai cu aportul de vitamina D și să introduci în dieta ta astfel de suplimente, dacă este cazul. Vitamina D ajută la absorbția calciului și este esențială pentru menținerea sănătății oaselor și a articulațiilor.

Apelează la kinetoterapie

O altă soluție pentru a ameliora durerile articulare o reprezintă kinetoterapia. Ajutorul unui specialist îți poate prinde bine, având în vedere că îți personalizează programul de exerciții în funcție de zona în care resimți aceste dureri. Kinetoterapia ajută la dezvoltarea musculaturii din jurul articulațiilor, ceea ce susține articulațiile și le reduce din presiunea exercitată asupra lor. Terapiile fizice includ și exerciții pentru întărirea și echilibrarea mușchilor, ajutând astfel la reducerea durerii și la îmbunătățirea mobilității.

Ține-ți greutatea sub control 

Kilogramele în plus pot fi un factor care contribuie la apariția durerilor articulare. Excesul de greutate pune presiune pe articulațiile de susținere, cum ar fi cele ale genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Având în vedere acest lucru, este recomandată menținerea unei greutăți optime, tocmai pentru a reduce semnificativ durerile articulare, mai ales la nivelul genunchilor.

Fă suficientă mișcare

Nu trebuie să îți faci neapărat abonament la sală, ca să faci sport. Poți să introduci în programul tău de zi cu zi câteva minute de plimbare. Specialiștii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, scriu cei de la healthline.com. Unele opțiuni bune de exerciții includ activități fizice cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, ciclismul, înotul, yoga etc. Aceste activități ajută la menținerea mobilității articulare și la întărirea mușchilor din jurul articulațiilor. Întinderea regulată contribuie la menținerea flexibilității articulațiilor și la reducerea rigidității.

Sursa foto: pexels.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Crăciunul divelor de altădată foto Getty Images, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tort de canepa jpg
Ema Gheorghita interviu Click! jpeg
BeFunky collage (27) jpg
zodii norocoase webp
cea mai buna prajitura craciun jpg
horoscop
baclava turcia jpg
BeFunky collage (23) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net