Desertul simplu de care ne vom îndrăgosti imediat! Cum pregătim ușor plăcinta cu iaurt
Dacă suntem în căutarea unui desert simplu și gustos, aceasta este rețeta perfectă! Plăcinta de iaurt este un preparat pe care îl putem face ușor și de care nu ne vom mai sătura.

Există nenumărate versiuni de plăcintă, iar cea cu iaurt este una dintre cele mai simple și mai gustoase pe care le vom gusta vreodată! Este un desert care se face ușor, iar chiar și cei dintre noi fără prea multă experiență în bucătărie vom putea pregăti această plăcintă!
Dacă vrem să adăugăm un nou tip de desert în dieta noastră, plăcinta cu iaurt este alegerea perfectă! Ne vom îndrăgosti de gustul ei încă de la prima înghițitură!
Ce ingrediente ne trebuie
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă, nu ne trebuie decât 500 de grame de iaurt gras, un pachet de foi de plăcintă, 5 ouă, cât și 200 de grame de zahăr. De asemenea, mai avem nevoie și de vanilie, puțină sare, cât și coajă rasă de la două lămâi.
Pe lista de ignrediente mai sunt și 120 de grame de stafide, cam 50 de grame de unt, cât și 40 de grame de amidon. Ultimul ingredient este unul opțional, pe care îl vom adăuga la final, înainte de a servi plăcinta. Este vorba despre zahăr pudră, iar odată ce avem toate aceste ingrediente lângă noi, putem începe să gătim!
Cum pregătim rapid plăcinta de iaurt
Primul pas pentru a face această plăcintă este să topim untul, iar apoi să radem coaja uneia dintre lămâi. În tavă vom pune foaie de copt, apoi așezăm o foaie de plăcintă, o ungem cu unt topit, presărăm puțină coajă de lămâie și repetăm până când avem patru foi de plăcintă pe fundul tăvii.
Mai departe, vom bate albușurile cu puțină sare, iar apoi adăugăm și 100 de grame de iaurt. Totul se mai amestecă puțin, după care vom bate și gălbenușurile, cu sare, zahăr, două linguri de extract de vanilie, cât și coaja rasă de la cealaltă lămâie.
Apoi, vom adăuga iaurtul și amidonul peste gălbenuș și vom amesteca cât mai bine posibil. Odată ce avem o compoziție uniformă, punem și albușurile, iar apoi vom adăuga cam patru linguri bune din acest amestec peste foile de plăcintă. Peste iaurt, putem presăra și câteva stafide, pentru un gust mai bun, potrivit savoriurbane.ro.
Acum, adăugăm o altă foaie și repetăm procedura, până când rămânem fără spațiu în tavă. Peste ultima foaie trebuie să punem puțin unt topit, cât și cremă de iaurt, dacă ne-a mai rămas. Plăcinta va sta în cuptor vreme de 45 de minute, la 170 de grade. La final, vom avea un preparat delicios, de care nu ne vom mai sătura.