5 pași importanți pentru o dantură rezistentă și sănătoasă

Ultima actualizare:

Există multe motive bune pentru a-ți menține dantura sănătoasă. Încrederea ori stima de sine pe care ți-o oferă un zâmbet frumos este unul dintre ele. Pe lângă aspectul estetic, avem nevoie să ne menținem dinții și gingiile sănătoase pentru a putea mesteca, mânca și vorbi corect.

image

Sănătatea orală este în strânsă legătură cu întregul organism, de aceea trebuie să ne păstrăm dantura curată și lipsită de problemele stomatologice. 

Descoperă 5 pași pe care trebuie să-i respectăm ca să ne bucurăm de un zâmbet frumos și de o dantură rezistentă și sănătoasă.  

Știai că o dantură complet sănătoasă se formează încă de la o vârstă fragedă? 

Prin urmare, pentru a avea o dantură rezistentă și sănătoasă atunci când ești adult, trebuie să iei în considerare că aceasta se formează și se păstrează încă din copilărie. Astfel, prima vizită a copilului la dentist este bine să se facă imediat după apariția primului dințișor, mai exact în jurul vârstei de 6 luni. Știm că este o vârstă destul de fragedă, însă este foarte important ca micuțul să se obișnuiască cu mediul nou din cabinet și să învețe cum să aibă grijă de dințișorii lui.  

Periază dinții de două ori pe zi 

Este cunoscut faptul că trebuie să ne spălăm pe dinți pentru a menține o bună igienă dentară. Periajul își face treaba doar dacă este efectuat corect. Folosirea unei periuțe de dinți cu peri moi sau medii și aplicarea unor mișcări ușoare și circulare de periere ajută atât la păstrarea dinților curați, cât și la păstrarea gingiilor sănătoase. Totodată, periază-ți dantura începând fie cu partea de sus, fie cu partea de jos, atât pe interiorul dinților, cât și pe partea din față. Tot acest proces durează aproximativ 3 minute. Foarte important de menționat este că periuța de dinți trebuie schimbată o dată la 3 luni și mai ales după fiecare răceală ori după realizarea unei igienizări profesionale. 

Utilizează o pastă de dinți pe bază de fluor 

Conform Healthline, când vine vorba de pasta de dinți, există elemente mai importante de căutat decât puterea de albire și aromele. Indiferent de versiunea pe care o alegi, asigură-te că pasta de dinți conține fluor.  

Fluorul este benefic atât pentru sănătatea dentară a copiilor, cât și a adulților. Acesta contribuie la remineralizarea smalțului dinților, îl întărește și acționează la combaterea germenilor care pot duce la carii dentare.  

Folosește ață dentară și apă de gură zilnic 

Există o întrebare comună care este adresată pacienților în cabinetul de stomatologie din întreaga lume, și anume: „Cât de des folosiți ața dentară?”. Cei mai mulți dintre noi fie nu folosim deloc ața dentară, fie o folosim rar ori insuficient. Folosirea aței dentare ca metodă de curățare a danturii ce vine în completarea periajului are beneficii greu de egalat de alte metode auxiliare de igienizare. Același lucru putem spune și despre utilizarea apei de gură. 

Folosirea aței dentare îndepărtează placa bacteriană și bacteriile dintre dinți, unde periuța nu poate ajunge. În timp ce apa de gură le elimină și îți oferă o respirație plăcută. 

Ața dentară și apa de gură joacă roluri majore în sănătatea dinților și a gingiilor Folosește-le după fiecare periaj sau cel puțin o dată pe zi, în fiecare seară și vei avea o dantură mult mai rezistentă și un zâmbet frumos. 

Vizitează regulat medicul dentist 

Controalele stomatologice regulate sunt esențiale pentru menținerea dinților sănătoși și rezistenți. Recomandarea medicilor stomatologi este ca un control de rutină să fie efectuat la fiecare 6 luni. Perioada de timp între controalele stomatologice regulate poate varia însă, în funcție de sănătatea orală, vârsta și istoricul stomatologic al fiecăruia. 

Vizitarea dentistului este o parte vitală a stomatologiei preventive. Ajută la identificarea timpurie a oricăror probleme dentare. Acest lucru duce la tratamente mai simple, mai rapide și te poate ajuta să economisești bani și timp.  

Punerea în practică a pașilor de mai sus te va ajuta pe drumul către menținerea unei sănătăți dentare pe termen nedefinit. Vestea bună este că dacă respecți rutina de îngrijire a dinților acasă și vizitezi medicul dentist, de cel puțin două ori pe an, ai toate șansele să îți poți păstra dantura rezistentă și sănătoasă o viață.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
ingredientele secrete pe care le adauga gospodinele la varza murata jpg
gastro final jpg
click ro (1) png
FOTO pexels Horoscop 27 octombrie
Top 3 optiuni de incalzire pentru casa ta de vacanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net