5 sfaturi pentru a alege căminul de bătrâni potrivit pentru persoanele dragi din familia ta

Mutarea unei persoane în vârstă într-un cămin de bătrâni reprezintă o decizie importantă, atât pentru persoana în cauză, cât și pentru membrii familiei acesteia. Este nevoie ca persoana ce face pasul decisiv în a se muta într-un cămin de bătrâni, să cunoască toate informațiile care o pot ajuta în acest sens. De asemenea, rudele sau aparținătorii trebuie să înțeleagă pe deplin ce presupune viața independentă a seniorilor într-o comunitate destinată lor.

Mutarea unei persoane în vârstă într-un cămin de bătrâni reprezintă o decizie importantă
Mutarea unei persoane în vârstă într-un cămin de bătrâni reprezintă o decizie importantă

Este important ca o persoană în etate să beneficieze de toate facilitățile necesare pentru a avea o viață demnă și liniștită într-un mediu adecvat. Ce factori trebuie să iei în considerare atunci când alegi un camin de batrani pentru o persoană dragă? Iată câteva sfaturi utile pentru a alege centrul de bătrâni potrivit pentru seniorii familiei tale:

1) Accesarea unei oferte variate de cămine de bătrâni și centre de îngrijire

Pentru a începe cu succes căutarea este necesar să cauți mai întâi online site-uri unde sunt listate principalele centre de îngrijire și cămine de bătrâni din oraș. Poți vizualiza o listă cu aceste centre și te poți documenta asupra lor citind despre serviciile pe care le oferă sau urmărind recenziile realizate de către aparținători sau chiar de către persoanele ce beneficiază de aceste servicii.

2) Oferirea de servicii medicale și de îngrijire diversificate

Un senior are nevoie de mult mai multă grijă și servicii medicale specifice afecțiunilor vârstei. În acest sens trebuie să cunoști ce servicii și tratamente oferă un centru de bătrâni pentru a ajuta persoana să primească îngrijirile de care are nevoie și să se simtă în siguranță. În funcție de afecțiunile pe care le are persoana dragă, poți să alegi azilul de bătrâni care oferă serviciile medicale ce răspund cel mai bine nevoilor acesteia.

Poți vedea dacă centrul oferă condiții și servicii permanente pentru persoane cu tulburări de memorie, cu handicap sau pentru cele ce urmează un tratament de recuperare. Interesează-te cu privire la experiența personalului și dacă acesta poate administra tratament conform unei scheme terapeutice sau este pregătit să ofere ajutor în caz de urgență.

Este important de știut cu ce frecvență au loc anumite servicii precum: asistență și supraveghere, consultații medicale, baie și igienă personală, servirea mesei, servicii de coafură, frizerie, manichiură etc.

3) Organizarea de activități de recreere

Fiecare persoană în vârstă are obiceiurile și preferințele sale pentru petrecerea timpului liber.  În alegerea unui centru pentru seniori este important să se țină cont de existența unui mediu social activ, ce oferă activități plăcute. Fiecare cămin poate organiza evenimente diverse pentru seniori, oferindu-le opțiuni pentru o viață relaxată, precum petreceri aniversare, jocuri de societate, concerte, serate, excursii etc. Astfel, este bine să soliciți informații despre activitățile existente în cadrul unui anumit centru, accesând site-ul sau luând direct legătura cu reprezentanții acestuia.

4) Condițiile de cazare și amplasarea centrului pentru seniori

Este important să știi ce fel de regim de cazare oferă un anumit cămin, dacă este permanent, sau dacă este centru de zi. De asemenea, este esențial să cunoști informații legate de cazare și de facilitățile existente: numărul de paturi per cameră, prezența spațiilor de relaxare interioare și exterioare, sală de mese, toalete, numărul total de persoane cazate, numărul de asistente și medici alocat etc.

Amplasarea căminului pentru seniori ar trebui să fie într-un spațiu liniștit, însă totodată care oferă un acces facil rudelor care doresc să îi viziteze. Cei în vârstă au nevoie de o viață liniștită, într-o comunitate în care să socializeze și să beneficieze de servicii destinate vârstei lor.

5) Costurile și calitatea serviciilor oferite

Atunci când ai de ales un azil de batrani există numeroase opțiuni de centre de îngrijire particulare dar și de stat. Costurile nu pot fi trecute cu vederea atunci când alegi un cămin de bătrâni pentru un membru al familiei tale. În funcție de facilitățile prezente și de tipul de comunitate de seniori ales, trebuie să pui în balanță calitatea serviciilor oferite și costul acestora. În final, este important ca părintele, bunica sau bunicul să se integreze cât mai ușor în noul mediu social și să aibă un amurg al vieții cât mai plăcut și mai liniștit.

image
image
image
image
image
image
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net