5 tipuri de accesorii și decorațiuni care transformă aspectul casei tale

tablouri jpg

Accesoriul potrivit, la locul potrivit - așa am putea vorbi despre puterea decorațiunilor în aspectul casei tale. Atunci când îți dorești să oferi mai multă personalitate locuinței tale, decorațiunile schimbă totul, mai ales dacă știi să le așezi în locurile potrivite.

Dacă ai puțin curaj și îți place să ieși din tipare, o draperie colorată sau câteva tablouri așezate pe pereții din baie s-ar putea să ofere casei tale acea amprentă care o scoate din banal și o fac să se simtă mult mai primitoare. Iată câteva tipuri de accesorii și decorațiuni care îți pot schimba designul locuinței instant:

Tablouri și artă pe pereți

Nimic nu este mai plictisitor decât un perete alb gol. Totuși, dacă alegi să pui pe pereți rame foto sau tablouri, vei scoate încăperea din anonimat. Iar avantajul este că poți face acest lucru ușor și fără costuri foarte mari. Dacă preferi ramele foto, mergi în magazin și alege-ți mai multe rame de diferite forme și dimensiuni, după care fă o selecție a celor mai reușite fotografii sau a celor mai memorabile momente din viața ta. Gândește-te înainte cum să așezi ramele pe pereți, astfel încât efectul să fie unul de impact și armonios, după care te poți ocupa de printarea pozelor la un laborator foto. Dacă preferi arta și ești un colecționar de tablouri, agață-le pe pereți cât mai repede, pentru că vor schimba complet fiecare încăpere din locuința ta.

Perne decorative și pături

Rar se întâmplă să ai nevoie de zece perne pe care să dormi, însă acesta nu este singurul lor scop. Pernele și păturile se pot transforma cu ușurință în accesorii versatile, care adaugă un plus de confort și căldură oricărui spațiu. Dacă vrei să profiți de acest beneficiu, optează pentru perne și pături cu imprimeuri frumoase, în armonie cu restul designului casei. Spre exemplu, dacă ai un living amenajat în culori neutre precum gri, bej sau alb, o pernă brodată în culori vesele va fi acea pată de culoare care îți lipsea din încăpere.

Vaze și aranjamente florale

Fie că optezi pentru plante naturale sau artificiale, acestea au puterea de a schimba complet orice încăpere. Alege plante mici, cu aceleași dimensiuni, pe care să le așezi pe o etajeră. O altă variantă sunt plantele verzi mari, pe care le poți așeza lângă o comodă sau canapea. Dacă preferi unele naturale, te poți bucura și de proprietățile lor de curățare a aerului din casă, cât și de beneficiile lor asupra stării tale de spirit. Nu uita de aranjamentele florale - chiar dacă acestea au o durată de viață mică, îți schimbă complet aspectul casei.

Lumânări parfumate și difuzoare de arome

Lumânările nu numai că parfumează încăperile, ci pot contribui și la designul casei atunci când le alegi pe cele potrivite. Dacă îți place să le aprinzi pentru a crea o atmosferă mai relaxantă în casă, cumpără și niște suporturi de lumânări potrivite. Astfel, oferi casei tale un plus de personalitate și te bucuri și de efectele terapeutice ale parfumurilor, cum ar fi reducerea stresului și a anxietății.

Oglinzi decorative

Știai că oglinda poate avea un alt rol în casa ta, pe lângă cel de a-ți verifica lookul? Așezarea unor oglinzi pe pereți sau alegerea unei piese de mobilier cu oglinzi integrate îți poate mări vizual încăperea și o poate face mult mai luminoasă. Totodată, în funcție de modelul ales, acestea oferă un plus de eleganță casei. O idee excelentă este să alegi o oglindă de mari dimensiuni și într-o formă mai atipică, pe care să o așezi deasupra unei comode, în living sau în dormitor.

Dacă îți dorești o casă plină de personalitate, însă vrei să o păstrezi aerisită, optează pentru astfel de decorațiuni sau trucuri. Astfel, te vei bucura de mai mult confort și te vei simți în elementul tău, fără să faci prea multe eforturi pentru instalarea lor.

Sursa foto: Freepik.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop azi venus retrograd jpg
alimente diabet jpg
par gras jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
De ce ti e somn dupa ce bei cafea jpg
cub horoscop supărare png
image
actualitate.net
image
actualitate.net