6 probleme cu care se confruntă proaspetele mămici

mamici1 jpg

Venirea pe lume a unui bebeluș este un motiv de bucurie și un moment unic în viața părinților. Cu toate acestea, perioada de după naștere vine cu un set de provocări pentru proaspăta mămică. Partea bună este că acestea pot fi rezolvate cu puțină răbdare.

Sarcina și nașterea sunt perioade critice în viața femeii, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Mai mult de atât, după venirea pe lume a copilului, proaspăta mamă se va resimți și se poate confrunta cu mai multe simptome.

Iată prin ce probleme pot trece proaspetele mămici în primele luni după naștere:

Oboseala - Nașterea este stresantă pentru organism. Nou-născutul are nevoie să fie hrănit, schimbat și îngrijit 24 de ore din 24, ceea ce poate fi destul de solicitant pentru noua mamă. Oboseala este astfel foarte comună în primele săptămâni după ce proaspăta mămică se întoarce acasă cu bebelușul. Ce poți să faci este să apelezi la ajutorul celor din jur, inclusiv al tatălui copilului, al prietenilor sau rudelor. În timp ce altcineva are grijă de cel mic, poți recupera o parte din somnul pierdut, vreme de câteva ore.

Probleme cu alăptarea - Alăptarea nu este întotdeauna ușoară și poate fi greu de îndurat pentru unele mămici. Mai ales dacă proaspăta mamă se confruntă cu staza laptelui. Aceasta apare la aproximativ 3 zile de la naștere, când femeia trece la lactația matură. Atunci va crește brusc volumul laptelui și pot apărea simptome precum sâni sensibili și tari sau chiar se poate instala furia laptelui, despre care poți citi mai multe pe blogul Armonia. Dacă nu este tratată, această afecțiune poate duce la complicații precum mastita.

Depresia post-partum - Este o senzație de tristețe pe care unele mame o simt la scurt timp după naștere, fără motiv aparent. Cel mai des, aceasta trece în aproximativ trei săptămâni. În unele cazuri, depresia postnatală poate dura mai mult timp, până la un an. Aceasta se tratează cu ajutorul celor dragi sau apelând la un psihoterapeut.       

Durerea - este deseori un simptom ce apare după naștere. Aceasta poate să apară indiferent de tipul de naștere (naturală sau prin cezariană). Partea bună este că durerea va trece odată ce recuperarea va fi completă.

Lipsa timpului - După naștere, e posibil să nu mai ai timp pentru rutina de frumusețe sau pentru ieșirile cu prietenii, ca de obicei. Perioada de tranziție este deseori cea mai grea, însă, cu timpul, te vei adapta și vei reuși să integrezi timpul pentru tine în programul tău.

Kilogramele în plus - Stresul, oboseala și depresia pot schimba unele mecanisme în corp, pot influența hormonii și astfel te pot predispune la îngrășare, scrie The Bump. Deseori, proaspăta mămică nu mai are timp să facă exerciții fizice și să dea jos kilogramele acumulate în timpul sarcinii.

Dacă ești o proaspătă mămică și totul pare copleșitor, ține minte că este doar o perioadă care va trece și vor urma apoi multe momente prețioase alături de copilul tău.

Foto: Kristina Paukshtite / Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net