6 sfaturi simple pentru prevenirea accidentelor pe o trotinet─â electric─â

Trotinetele electrice au devenit din ce ├«n ce mai populare, mai ales ├«n ultimii ani. ╚śi este u╚Öor de ├«n╚Ťeles de ce. Sunt u╚Öor de utilizat ╚Öi reprezint─â o modalitate distractiv─â de a ajunge din punctul A ├«n punctul B.

image

De fapt, un număr tot mai mare de oameni folosesc trotinetele electrice pentru a ușura povara navetei zilnice către și de la locul de muncă. Dar, la sfârșitul zilei, trotinetele electrice sunt vehicule de transport puternice care merită respect atunci când sunt folosite.

Acestea fiind spuse, trotinetele electrice sunt considerate mai sigure dec├ót trotinetele manuale (cu picior). Acestea sunt mai controlate, deoarece este foarte probabil s─â ave╚Ťi ambele picioare pe punte. Asta ├«nseamn─â c─â deplasarea este mai stabil─â. Dar accidentele se ├«nt├ómpl─â totu╚Öi - mai ales ├«n cazul trotinetelor electrice de tip ride-share.

Dar tocmai de aceea suntem aici, pentru a v─â ajuta s─â v─â bucura╚Ťi de o c─âl─âtorie f─âr─â griji cu trotineta electric─â. 

Accidente frecvente

Odat─â cu cre╚Öterea num─ârului de trotinete electrice ├«n regim de rideshare, autorit─â╚Ťile au observat o cre╚Ötere a num─ârului de vizite la spital ├«n urma accidentelor legate de trotinete. ├Än cadrul unui studiu, cercet─âtorii au analizat 249 de astfel de cazuri ├«ntre septembrie 2017 ╚Öi august 2018. Dintre leziuni, 31,7% au fost fracturi ╚Öi 40,2% au fost contuzii sau entorse. Chiar mai alarmant, cercet─âtorii au observat c─â 94% dintre c─âl─âre╚Ťii din studiu nu purtau casc─â de protec╚Ťie.

Acum, acest num─âr are sens dac─â ne g├óndim c─â majoritatea leziunilor au provenit de la persoane care au ├«nchiriat o trotinet─â electric─â. Acesta este motivul pentru care ride-sharing-ul de trotinete electronice ne-a l─âsat ├«ntotdeauna cu un gust amar ├«n gur─â. La urma urmei, nimeni nu poart─â cu el o casc─â de protec╚Ťie ├«n cazul ├«n care ar putea eventual s─â se urce pe o trotinet─â electric─â - ca s─â nu mai vorbim de posibilitatea de a g─âsi una care s─â fie complet ├«nc─ârcat─â ╚Öi ├«n stare de func╚Ťionare perfect─â.

Purta╚Ťi ├«ntotdeauna echipament de protec╚Ťie

Acest lucru ar trebui s─â fie de la sine ├«n╚Ťeles. Dac─â merge╚Ťi pe o trotinet─â electric─â - sau chiar pe o biciclet─â electric─â - ar trebui s─â v─â proteja╚Ťi ├«ntotdeauna capul. S-a demonstrat c─â purtarea unei c─â╚Öti de protec╚Ťie ofer─â o reducere de 63 p├ón─â la 88% a riscului de leziuni critice la cap, creier ╚Öi leziuni cerebrale grave. ├Än plus, cotierele pot preveni p├ón─â la 82% din r─ânile la cot, ├«n timp ce genunchierele pot reduce semnificativ r─ânile la genunchi cu 32%.

Asigura╚Ťi-v─â c─â echipamentul dumneavoastr─â de protec╚Ťie este adecvat v├órstei ╚Öi certificat. Purtarea unei c─â╚Öti de protec╚Ťie ╚Öi a unui echipament de protec╚Ťie v─â va oferi o protec╚Ťie suplimentar─â atunci c├ónd merge╚Ťi cu o trotinet─â electric─â pentru adul╚Ťi. Exist─â o mul╚Ťime de op╚Ťiuni. Unele chiar arat─â super. Dar cel mai important lucru este s─â ave╚Ťi una ╚Öi s─â o purta╚Ťi de fiecare dat─â c├ónd merge╚Ťi cu o trotinet─â electric─â.

Citi╚Ťi manualul

Produc─âtorii au depus mult efort pentru a se asigura c─â manualele lor sunt informative, concise, precise ╚Öi u╚Öor de citit. ├Än ele, ve╚Ťi g─âsi tot ce trebuie s─â ╚Öti╚Ťi despre asamblare, utilizare, ├«ntre╚Ťinere ╚Öi multe altele. Citirea manualului este primul pas pentru a v─â familiariza cu toate comenzile trotinetei dumneavoastr─â.

Ave╚Ťi nevoie s─â ╚Öti╚Ťi cum se aprinde farul? Se afl─â ├«n manual. Trebuie s─â ╚Öti╚Ťi cum s─â activa╚Ťi controlul de croazier─â? Se afl─â ├«n manual. Trebuie s─â ╚Öti╚Ťi cum regla╚Ťi fr├ónele? Cum s─â cur─â╚Ťa╚Ťi trotineta electric? Cum s─â umfla╚Ťi anvelopele? A╚Ťi ghicit! Este ├«n manual.

Cunoa╚Öterea intr─ârilor ╚Öi ie╚Öirilor unei trotinete electrice, ├«nainte ╚Öi ├«napoi, v─â va ajuta s─â conduce╚Ťi cu ├«ndem├ónare ╚Öi - ├«ndr─âznim s─â spunem? - stil.

Exersa╚Ťi! Exersa╚Ťi! Exersa╚Ťi!

Citirea manualului v─â va ajuta foarte mult s─â v─â familiariza╚Ťi cu comenzile trotinetei electrice. Dar nimic nu poate ├«ntrece buna ╚Öi vechea practic─â.

Lua╚Ťi-o ├«ncet la ├«nceput. Unele dintre trotinetele au mai multe moduri de rulare care limiteaz─â viteza maxim─â pe care o poate atinge aceasta. P─âstra╚Ťi-l la cel mai mic nivel p├ón─â c├ónd v─â sim╚Ťi╚Ťi confortabil la montare, demontare ╚Öi ├«ntoarcere. ╚śi nu uita╚Ťi s─â purta╚Ťi echipamentul de protec╚Ťie, chiar ╚Öi atunci c├ónd exersa╚Ťi!

C─âl─âtori╚Ťi cu scop, aten╚Ťie ╚Öi considera╚Ťie

Aproape 10% dintre cei r─âni╚Ťi ├«n acel studiu pe care l-am men╚Ťionat mai devreme erau pietoni. A╚Öadar, una dintre modalit─â╚Ťile prin care pute╚Ťi conduce inteligent este s─â ar─âta╚Ťi pu╚Ťin─â considera╚Ťie pentru pietoni.

Nu merge╚Ťi pe trotuare, cu excep╚Ťia cazului ├«n care legisla╚Ťia local─â o cere sau o permite. ├Äntotdeauna ceda╚Ťi trecerea pietonilor. Merge╚Ťi cu fluxul de trafic, niciodat─â ├«mpotriva. Respecta╚Ťi toate semnele de circula╚Ťie, semnalele ╚Öi marcajele de band─â.

Evita╚Ťi condi╚Ťiile nefavorabile

De╚Öi unele dintre trotinete au faruri cu LED-uri care v─â ajut─â s─â vede╚Ťi ╚Öi s─â fi╚Ťi v─âzut, este ├«ntotdeauna mai bine s─â evita╚Ťi condi╚Ťiile de iluminare slab─â ori de c├óte ori este posibil. Asta include aventurile pe timp de noapte. Poate fi greu s─â vede╚Ťi ce se afl─â ├«n fa╚Ťa dvs., mai ales atunci c├ónd v─â deplasa╚Ťi repede.

interior 1583876 1920 jpg
3 violeta sotie marcel pavel 2 jpg jpeg
image png
roland stanescu jpg
Ricky Martin sexy la plaj─â (6) jpg
01 jpg
bote bal contesa JPG
FotoJet jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
1 png
antibiotice naturale jpg
18 vedete la untold 2021 5 jpg jpeg