6 sfaturi simple pentru prevenirea accidentelor pe o trotinetă electrică

Trotinetele electrice au devenit din ce în ce mai populare, mai ales în ultimii ani. Și este ușor de înțeles de ce. Sunt ușor de utilizat și reprezintă o modalitate distractivă de a ajunge din punctul A în punctul B.

image

De fapt, un număr tot mai mare de oameni folosesc trotinetele electrice pentru a ușura povara navetei zilnice către și de la locul de muncă. Dar, la sfârșitul zilei, trotinetele electrice sunt vehicule de transport puternice care merită respect atunci când sunt folosite.

Acestea fiind spuse, trotinetele electrice sunt considerate mai sigure decât trotinetele manuale (cu picior). Acestea sunt mai controlate, deoarece este foarte probabil să aveți ambele picioare pe punte. Asta înseamnă că deplasarea este mai stabilă. Dar accidentele se întâmplă totuși - mai ales în cazul trotinetelor electrice de tip ride-share.

Dar tocmai de aceea suntem aici, pentru a vă ajuta să vă bucurați de o călătorie fără griji cu trotineta electrică. 

Accidente frecvente

Odată cu creșterea numărului de trotinete electrice în regim de rideshare, autoritățile au observat o creștere a numărului de vizite la spital în urma accidentelor legate de trotinete. În cadrul unui studiu, cercetătorii au analizat 249 de astfel de cazuri între septembrie 2017 și august 2018. Dintre leziuni, 31,7% au fost fracturi și 40,2% au fost contuzii sau entorse. Chiar mai alarmant, cercetătorii au observat că 94% dintre călăreții din studiu nu purtau cască de protecție.

Acum, acest număr are sens dacă ne gândim că majoritatea leziunilor au provenit de la persoane care au închiriat o trotinetă electrică. Acesta este motivul pentru care ride-sharing-ul de trotinete electronice ne-a lăsat întotdeauna cu un gust amar în gură. La urma urmei, nimeni nu poartă cu el o cască de protecție în cazul în care ar putea eventual să se urce pe o trotinetă electrică - ca să nu mai vorbim de posibilitatea de a găsi una care să fie complet încărcată și în stare de funcționare perfectă.

Purtați întotdeauna echipament de protecție

Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles. Dacă mergeți pe o trotinetă electrică - sau chiar pe o bicicletă electrică - ar trebui să vă protejați întotdeauna capul. S-a demonstrat că purtarea unei căști de protecție oferă o reducere de 63 până la 88% a riscului de leziuni critice la cap, creier și leziuni cerebrale grave. În plus, cotierele pot preveni până la 82% din rănile la cot, în timp ce genunchierele pot reduce semnificativ rănile la genunchi cu 32%.

Asigurați-vă că echipamentul dumneavoastră de protecție este adecvat vârstei și certificat. Purtarea unei căști de protecție și a unui echipament de protecție vă va oferi o protecție suplimentară atunci când mergeți cu o trotinetă electrică pentru adulți. Există o mulțime de opțiuni. Unele chiar arată super. Dar cel mai important lucru este să aveți una și să o purtați de fiecare dată când mergeți cu o trotinetă electrică.

Citiți manualul

Producătorii au depus mult efort pentru a se asigura că manualele lor sunt informative, concise, precise și ușor de citit. În ele, veți găsi tot ce trebuie să știți despre asamblare, utilizare, întreținere și multe altele. Citirea manualului este primul pas pentru a vă familiariza cu toate comenzile trotinetei dumneavoastră.

Aveți nevoie să știți cum se aprinde farul? Se află în manual. Trebuie să știți cum să activați controlul de croazieră? Se află în manual. Trebuie să știți cum reglați frânele? Cum să curățați trotineta electric? Cum să umflați anvelopele? Ați ghicit! Este în manual.

Cunoașterea intrărilor și ieșirilor unei trotinete electrice, înainte și înapoi, vă va ajuta să conduceți cu îndemânare și - îndrăznim să spunem? - stil.

Exersați! Exersați! Exersați!

Citirea manualului vă va ajuta foarte mult să vă familiarizați cu comenzile trotinetei electrice. Dar nimic nu poate întrece buna și vechea practică.

Luați-o încet la început. Unele dintre trotinetele au mai multe moduri de rulare care limitează viteza maximă pe care o poate atinge aceasta. Păstrați-l la cel mai mic nivel până când vă simțiți confortabil la montare, demontare și întoarcere. Și nu uitați să purtați echipamentul de protecție, chiar și atunci când exersați!

Călătoriți cu scop, atenție și considerație

Aproape 10% dintre cei răniți în acel studiu pe care l-am menționat mai devreme erau pietoni. Așadar, una dintre modalitățile prin care puteți conduce inteligent este să arătați puțină considerație pentru pietoni.

Nu mergeți pe trotuare, cu excepția cazului în care legislația locală o cere sau o permite. Întotdeauna cedați trecerea pietonilor. Mergeți cu fluxul de trafic, niciodată împotriva. Respectați toate semnele de circulație, semnalele și marcajele de bandă.

Evitați condițiile nefavorabile

Deși unele dintre trotinete au faruri cu LED-uri care vă ajută să vedeți și să fiți văzut, este întotdeauna mai bine să evitați condițiile de iluminare slabă ori de câte ori este posibil. Asta include aventurile pe timp de noapte. Poate fi greu să vedeți ce se află în fața dvs., mai ales atunci când vă deplasați repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Manichiura jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net