Află de ce sunt importanți ochelarii de soare la copii. Tot ce NU știai

Chiar dacă de cei mai mulți, ochelarii de soare sunt considerați a fi un moft, ei bine, nu este așa. Aceștia reprezintă o reală necesitate, pentru că protejează ochii de razele UV, care sunt extrem de periculoase și pot afecta vederea în timp. Totuși, mai predispuși acestor probleme decât adulții, sunt copiii, care trebuie și ei să se obișnuiască cu ochelarii de soare încă de la o vârstă fragedă.

foto: pexels
foto: pexels

Cei mici sunt mult mai sensibili la această lumină, pentru că aceștia nu au structurile oculare la fel de dezvoltate ca și părinții lor. De aceea, specialiștii recomandă să dăm o atenție mai sporită asupra acestui amănunt.

Iată tot ce trebuie să știi despre ochelarii de soare la copii:

●     Aceștia trebuie purtați de la vârste fragede

Încă de la vârsta de 2-3 ani, părinții ar trebui să își obișnuiască copiii cu ochelarii de soare. Dacă sunt mici, nu înseamnă că ochiul lor nu va fi afectat de razele UV, ba din contră, va fi afectat într-o măsură mai mare, decât ochiul adultului. Astfel, acest lucru poate duce la deteriorarea vederii în timp. Nu este necesar ca cel mic să poarte ochelarii permanent la lumină, ci doar când este un soare mai puternic.

●     Alege ochelari de soare de calitate

Când faci această achiziție, nu trebuie să te uiți doar la aspectul frumos al ramei sau al lentilelor, ci și la calitatea acestora. Altfel, aceștia se vor transforma dintr-un obiect menit să protejeze vederea, într-un simplu accesoriu. Așadar, ochelarii de soare pentru copii ar trebui să aibă neapărat lentile de categoria 3, adică pe cele care blochează în proporție de 80-90% lumina soarelui, dar și o protecție de aproape 100% a razelor UV. Dacă nu ai găsit perechea de ochelari care să îndeplinească aceste caracteristice, caută una pe Matimo.ro

●     Forma și mărimea pot influența protecția

Majoritatea copiilor vor tinde să aleagă ochelari cât mai mari, iar acesta nu este un lucru rău. Cu cât lentila și rama sunt mai mari, cu atât pot proteja mult mai bine ochiul celui mic. Așadar, ar fi bine să alegi modele ochelari de soare care să acopere foarte bine forma ochiului și să facă pătrunderea razelor cât mai puțin accesibilă.

●     Ochelarii de soare sunt necesari și acolo unde există ochelari de vedere

Chiar dacă cel mic poartă ochelari de vedere, asta nu înseamnă că ei îl vor proteja și de razele UV. Tehnologia avansată vine cu soluții și la acest capitol și poți opta, în acest caz, pentru ochelari de soare cu dioptrii. În acest fel, copilul îi va purta și cu mai mult drag.

Astfel, ochelarii de soare sunt o reală necesitate și trebuie aleși foarte bine și cumpărați dintr-un magazin de specialitate. Este important să protejăm ochii copiilor încă de mici, pentru că aceștia sunt atât de sensibili și pot rămâne cu urmări grave pe viitor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net