Ochelarii Apple Glass, funcții surpriză și o lume virtuală senzațională pentru utilizatori

#Shopping Mall 12 ianuarie 2022

În ciuda zvonurilor existente pe piață despre produsele celor de la Apple, perechea lor de ochelari inteligenți, Apple Glasses, rămâne unul dintre cele mai frapante mistere. La fel cum fiecare zvon are și un sâmbure de adevăr, narațiunea privind existența unei perechi de ochelari inteligente își are originea în scurgerile de informații ce au loc în cadrul companiei americane.

article img
Sursa foto: zonait.ro

Ce ne indică zvonurile privind Apple Glasses?

Conform acestora, Apple Glasses va rula pe sistemul de operare Starboard sau chiar glasOS, un sistem dezvoltat pe baza versiunii finale a iOS 13. Textul „realitate augmentată” și „realitate virtuală” fiind foarte prezent în codul sistemului de operare. 

Un important aspect al ochelarilor Apple este reprezentat de ajustarea dioptriilor utilizatorului direct din rama ceasului. Această inovația a venit pentru a ajuta persoanele ce suferă de probleme de vedere, un impas important ce a survenit în cadrul dezvoltării de ochelari inteligenți, deoarece tehnologia nu era destul de avansată. 

De asemenea, se pare că ochelarii nu vor fi confecționați dintr-o sticlă obișnuită. Fiecare lentilă ar putea fi, de fapt, un ansamblu ce are în spate foarte multă tehnologie. Fiecare ansamblu ar fi format din pereții exteriori transparenți, dar și de un lichid plin de molecule care conțin un material optic special, relatează Tom’s Guide

În același timp, utilizatorii vor putea să vadă, precum într-o simulare virtuală, părți din lume pe care și le-au dorit mereu să le vadă, într-un proces similar cu Metaversul dezvoltat de către compania Meta/Facebook.

Totuși, o asemenea lansare va fi mult așteptată și nu o vom vedea în viitorul apropiat. Însă, inginerii de la Apple au prezentat și o cască de realitate virtuală, ce reprezintă un concurent direct pentru sistemul Oculus Rift. 

Cât despre preț, zvonurile indică un preț chiar mai mic decât telefoanele cu iOS. Prețul de pornire ar fi de 499 de dolari, la care se vor adăuga taxele de prescripție medicală, în funcție de nevoile utilizatorului. De asemenea, ochelarii Apple nu vor fi un „stand alone”, aceștia vor avea nevoie de un telefon cu iOS pentru a putea fi operați, dat fiind prețul lor destul de redus pentru acest brand.