Cum a ajuns Apple Watch atât de popular. Ce funcții surprinzătoare are

#Best buys
Ultima actualizare:

Apple este o companie care se pricepe de minune la găsirea de elemente „lipsă” din industria tehnologiei, pe care le aduce la suprafață sub un design atrăgător și BUM!, cucerește întreaga piață. Iată de ce este Apple Watch atât de popular, deși există și alte variante de „ceasuri inteligente”.

Ce funcții are un Apple Watch Foto: Twitter
Ce funcții are un Apple Watch Foto: Twitter

Când găsește un posibil „nou proiect”, Apple studiază diferitele motive pentru care respectivul gadget nu a reușit să fie atât de interesant pentru cumpărători și investește în campanii de reiventare a respectivului dispozitiv.

Apoi construiește ceva proiectat atât de atrăgător, încât nu numai că readuce „la viață” respetiva tehnologie, ci reușește să devină lider de piață cu produsul.

Apple a lansat, în 2014, primul „ceas inteligent” al companiei, denumit simplu „Watch”. Apple Watch se conectează la telefonul dvs iPhone, iar prin intermediul său putem răspunde la notificări și să navigăm cu ajutorul lui. Are mai multe tipuri de design și mai multe dimensiuni. 

Apple Watch este un ceas inteligent care se bazează pe gesturi, control vocal, dar care are și o rotiță care poate controla meniurile, prin care putem face zoom pe o hartă sau să derulăm aplicațiile. Sub această rotiță se află butonul de start.

Ce versiuni de Apple Watch există

Ceasul are trei versiuni de bază – Watch, Watch Sport și Watch Edition și unele premium (în colaborare cu Nike spre exemplu). Ele se diferențiază și prin dimensiunea ecranului și prin brățările customizabile. Ceasurile sunt valabile în două dimensiuni, cu înălțimea de 38, respectiv 42 de milimetri.

Ecranul este din cristal safir, iar în colecția Apple Sport ecranele sunt întărite cu sticlă ionizată, pentru un plus de siguranță, dacă ceasul este folosit în momente în care posesorul său iese la alergat sau face antrenament.

De-a lungul timpului, au apărut mai multe variante, așa cum era de așteptat, asemenea iPhone-urilor. Cele mai noi sunt rezistente și la apă. Cel mai nou model apărut este Apple Watch Series 7, iar Apple Watch SE este modelul care vine la un preț mai accesibil ( în jur de 1500 de lei, în timp ce ultmul model poate ajunge și la 2500 de lei)

Ce funcții are Apple Watch

Apple Watch permite trimiterea de mesaje text, de mail-uri și inițierea apelurilor. Ne avertizează atât sonor, dar și printr-o bătaie fină pe încheietură. Mesajele pot fi dictate prin Siri, însă opțiunea funcționează cel mai bine pentru limba engleză, sau tastatura face sugestii inteligente pe măsură ce scriem. Putem folosi și emoji-uri, exact ca pe telefon sau tabletă.

Apple Watch funcționează și ca un telefon, deși nu are conexiune GSM integrată, ci preia de la telefon aceste caracteristici. Conversațiile pot fi transferate fără probleme de la ceas la telefon, fără întreruperi majore. Apple Watch se conectează la o boxă sau la căști Bluetooth. Mesajele se pot citi, se poate răspunde prin dictare vocală sau putem deschide telefonul de unde să preluăm și să scriem, informează playtech.ro.

De asemenea, ceasul nu este numai un asistent pentru un telefon, ci și un foarte bun analizator. Acesta se conectează înclusiv la Healthbook, aplicația Apple de monitorizare a stării de sănătate.

Așadar, Apple Watch are o aplicație numită Activity App, unde putem vedea numărul de calorii arse, câte minute de exerciții fizice am făcut și de câte ori ne-am ridicat. Există trei funcții specifice: Move, Exercise și Stand care măsoară timpul petrecut cu aceste activități.

Workout App e aplicația dedicată pentru activități sportive, cum ar fi alergatul sau ciclismul. Ceasul poate să ne calculează caloriile și ritmul inimii (frecvență cardiacă scăzută și crescută, ritm cardiac neregulat) și, de asemenea, poate chema ajutor la nevoie, sunând pentru tine la numărul de urgență. Sau te poate monitoriza când dormi, în funcție de ce preferințe ai.

Totodată, ceasul poate face și plăți virtuale, dacă ne adăugăm detaliile bancare în contul de iTunes. Practic, devine un fel de „asistent personal”, iar stresul de a-l ține în mână sau în buzunar, cum procedăm cu telefonul, dispare, acesta fiind în permanență prins de încheietură.

De asemenea, un dintre cele mai importante funcții de pe aceste dispozitive este că, cu ajutorul unui senzor, în doar 15 secunde, ceasul poate detecta nivelului de oxigen scăzut din sânge, care poate să fie un indiciu de infectare cu COVID-19.

Mai multe detalii și imagini puteți să urmăriți AICI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net