Ingredientul care încetinește îmbătrânirea cu 25% și ține inima sănătoasă. Lidia Fecioru: „Ajută la refacerea colagenului”

Lidia Fecioru oferă „leacul” împotriva îmbătrânirii și care ajută la o sănătate a inimii mult mai bună. Ingredientul de care avem nevoie pentru a fi sănătoși și a arăta bine se regăsește în aproape orice bucătărie. 

Lidia Fecioru / foto: arhiva Click!
Lidia Fecioru / foto: arhiva Click!

În aproape întreaga lume curcuma este unul dintre cele mai folosite condimente. Nu își are rolul doar în prepararea celor mai gustoase mâncăruri, ci și joacă un rol important în procesul de încetinire a îmbătrânirii. 

Lidia Fecioru: „Este o adevărată minunăție!”

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, cum acționează curcuma. Aflăm că este un bun antioxidant și ajută la refacerea colagenului. De asemenea, procesul de îmbătrânire este încetinit cu un procent de 25%. 

„Curcuma este o adevărată minunăţie. Este un foarte bun antioxidant şi ajută la refacerea colagenului. Acest condiment ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire cu 25%. Deci, la patru litri de apă, adăugăm 200 g praf de curcuma. Se pune la fiert şi se lasă până când apa scade la jumătate. 

Se dă cu această apă pe tot ce înseamnă pete de vitiligo, pe erupţii cutanate, urticarie. Totodată, curcuma ne ajută şi în criza de astm bronşic. Avem nevoie de o lingură de curcuma, la un pahar cu apă.

Cei care au dischinezie biliară sau cei care au colesterolul mărit, au contraindicaţii în ceea ce priveşte consumul de curcuma.", a spus Lidia Fecioru.

Curcuma / foto: Pixabay
Curcuma / foto: Pixabay

Ceaiul care ajută inima, te scapă de cârcei și te menține cât mai tânăr 

Un alt truc care încetinește procesul de îmbătrânire, ajută inima și te scapă de cârcei a fost dezvăluit tot de Lidia Fecioru. Este vorba despre ceaiul din coji de ceapă și usturoi, pe care îl putem pregăti astfel: 

„Ştiţi că eu tot timpul spun să nu aruncați cojile de ceapă și nici pe cele de usturoi. Ce facem cu ele? Facem ceai. În fiecare zi să bem câte o cană de ceai. Cum facem un ceai simplu, aşa ne facem și din coaja de ceapă. O păstrăm acolo uscată, o punem într-un borcănel, sfărâmată bine, ca să o adăugăm în ceai și o dăm prin strecurătoare. Bem un ceai pe zi.

Este o minunăție acest ceai de coji de ceapă. Este un antioxidant, îmbunătățește funcția vaselor capilare, oprește funcția de îmbătrânire, luptă foarte bine cu celulele canceroase, adică îl putem bea inclusiv preventiv, pentru a nu avea această boală. Explicaţia este aceea că aceste foi de ceapă conțin o substanță foarte bună, care ajută și pentru cei care au dezlipire de retină, de asemenea întăreşte mușchiul inimii, ajută şi pentru cei care au cârcei noaptea.

Așa că nu aruncați cojile de ceapă, după ce ați gătit. Puneţi-le într-un săculeț pe cele uscate, roșii, și când aveţi timp le fărâmați și le lăsaţi acolo. Când e cazul, faceţi un ceai", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zahar  jpg
lidia fecioru png
Prințesa Margaretha a Suediei și John Ambler   GettyImages 4887972 GettyImages 482621167 jpg
liliac jpeg
image png
Festivalul Scrumbiei jpeg
image png
apa pixabay (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net