Află motivele pentru care copilul tău trebuie să petreacă cât mai mult timp în aer liber

Este tot mai important să încurajăm activitățile în aer liber pentru copiii noștri. Alergatul pe afară, leagănul sau toboganul, sunt doar câteva dintre activitățile care ajută la dezvoltarea lor fizică, mentală și socială. În acest articol, vom vorbi despre cum poți încuraja și menține interesul copilului pentru jocurile de exterior, pentru a le asigura astfel o creștere armonioasă și sănătoasă.

image

Iată de ce ar trebui să ieși în parc cu cel mic sau să îi faci acasă un spațiu de joacă afară:

1. Îl ajută să se dezvolte fizic și social

Jocurile de exterior au foarte multe beneficii pentru dezvoltarea copiilor. Ele îi ajută să fie mai sănătoși, fericiți și pregătiți pentru viață. Astfel, prin mișcările pe care le fac pe leagăn sau pe tobogan, ei își dezvoltă forța musculară, coordonarea, dar și echilibrul. Dar, nu în ultimul rând, jucându-se cu alți copii, ajung să-și dezvolte abilitățile sociale, un criteriu extrem de important pentru viitorul adult, ce-l va ajuta pe acesta să se integreze mult mai repede în societate. Așadar, cei mici învață prin intermediul acestor activități de exterior cum pot lua decizii în grup, cum pot rezolva anumite conflicte apărute în timpul jocului sau chiar își pot face prieteni noi.

2. Îl poți ține cât mai departe de televizor sau telefon

Ieșirea în parc oferă copiilor oportunitatea de a se deconecta de la ecrane și de a se bucura de natură și mișcarea în aer liber. Mai mult, aceasta poate ajuta la reducerea dependenței de dispozitivele electronice, o reală problemă în zilele noastre. De asemenea, trebuie să știi că micuții pot fi mult mai dornici să se joace afară dacă și tu le oferi acest exemplu și te implici cât mai mult. Așadar, urcă-te pe tobogan alături de ei sau dă-le o mână de ajutor la leagăn, astfel încât, prin acest lucru, ei vor înțelege cât de distractivă poate fi joaca în aer liber. Totodată, nu doar ieșirea în parc poate fi soluția ideală, ci și amenajarea unui loc de joacă în propria curte. Prin urmare, dacă vrei să îi faci un cadou special copilului tău, urmărește ofertele de Black Friday, care va avea loc pe 10 Noiembrie, unde cei de la Hectarul.ro sigur îți vor pregăti foarte multe surprize.

3. Te ajută să ai o legătură mai strânsă cu cel mic

Nu în ultimul rând, atunci când ieși la joacă cu cel mic, legătura dintre voi doi va deveni mult mai strânsă. Aceste momente speciale vă oferă o ocazie unică de a crea amintiri de lungă durată, dar te ajută și pe tine să te apropii mai mult de cel mic. În timp ce îl încurajezi să facă anumite activități și îi oferi sprijinul, iubirea și încrederea de care are nevoie, acesta simte că este foarte susținut. Astfel, dacă te implici activ în acest proces, ieșirile în parc ajută la întărirea încrederii de sine și la formarea unor legături emoționale între tine și copil tău.

În concluzie, jocurile de exterior  sunt esențiale pentru copii întrucât  îi ajută să se dezvolte fizic, social și le oferă diferite ocazii pentru a explora lumea cât mai amplu. Așadar, nu ezita să îi încurajezi să se joace afară, să se distreze și să descopere minunățiile naturii! Tu cum te joci cu cel mic?

Sursa foto: pexels.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net