Ai o afacere în domeniul confecțiilor metalice? Iată 5 tipuri de echipamente care te ajută

Pentru profesioniștii care lucrează în industria metalurgică și a confecțiilor metalice, debitarea tablei este una dintre cele mai importante activități pe care le presupune realizarea unei piese individuale sau a unei serii întregi. În funcție de grosime, consistență și numărul de bucăți, există mai multe echipamente speciale pentru tăierea metalului, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale.

Sursa foto: Freepik.com
Sursa foto: Freepik.com

Iată cele mai uzuale 5 tipuri de echipamente pentru debitarea unei table

1. Debitarea mecanică

Tăierea mecanică este cea mai simplă și mai ieftină modalitate de a tăia o tablă, dar și cea mai puțin precisă, cu o calitate a muchiilor inferioară față de cerințele pieței. O astfel de debitare se poate realiza prin forfecare, cu ajutorul foarfecilor și cleștilor, prin așchiere, folosind fierăstraie sau mașini de tăiat, prin abraziune sau prin dăltuire. Debitarea mecanică se folosește la oțeluri mai subțiri, cu grosimi de până în 10 mm. Principalul avantaj îl reprezintă prețul redus al acestui tip de echipament.  

2. Mașina de debitare cu plasmă

Plasma se folosește pentru a debita table de grosimi mai mari, de până la 40 mm, cu productivitate excelentă. Tăietura este precisă și rapidă, iar suprafețele sunt netede și fără bavură. Pe termen lung, tăierea cu plasmă este eficientă din punct de vedere al costului. Astfel, în cazul confecționării în serie a pieselor metalice de înaltă precizie, mașina de debitare cu plasmă de la Vigra.ro este o opțiune foarte bună, oferind calitate și randament!

3. Mașina de debitare cu laser

Debitarea cu laser se folosește pentru table mai subțiri decât în cazul echipamentului cu plasmă, respectiv la grosimi mai mici de 30 mm. Tăierea cu laser este rapidă și precisă, cu o calitate a muchiilor foarte bună și la unghiuri mici. În plus, are o productivitate ridicată! Cel mai mare dezavantaj al laserului îl reprezintă costul ridicat, prețul acestui echipament fiind considerabil mai mare decât al celui cu plasmă, de exemplu.

4. Mașina de debitarea cu oxi-gaz

Tăierea tablei cu oxigen și propan, denumită și oxi-gaz, se folosește, de obicei, pentru table cu grosimi cuprinse între 40 și 200 mm! O astfel de debitare oferă o suprafață netedă, cu puține reziduuri pe muchii. Principalul dezavantaj constă în faptul că nu poate tăia table neferoase – fontă, cupru ori aluminiu. De asemenea, viteza de debitare e mai redusă decât în cazul mașinii cu plasmă sau laser.

5. Debitarea cu apă

Debitarea cu apă este și ea destul de precisă și se poate folosi pe table de grosimi mari, de peste 150 mm! Tăietura este una fină, iar muchiile rămân netede. Principalele avantaje sunt legate de precizia foarte bună și determinată și de reducerea considerabilă a riscului de deformare la cald. În ceea ce privește costurile, un echipament de debitare cu jet de apă este mai scump decât cel cu plasma, dar mai mic decât cel cu laser.

Toate cele cinci tehnologii de prelucrare a metalului pot reprezenta o opțiune demnă de luat în seamă pentru orice proiect din domeniul confecțiilor metalice. Totul depinde de felul pieselor, de cantitățile realizate, de bugetul alocat și de calitatea resursei umane aflate la dispoziție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
image
actualitate.net
image
actualitate.net