Aproximativ 800.000 de polițele RCA Euroins își vor înceta valabilitatea în 8 decembrie

Ultima actualizare:
Click (2) (22) jpg

Polița de Răspundere Civilă Auto RCA este obligatorie în România pentru posesorii de autovehicule și se poate încheia oricând cu ajutorul unui asigurator autorizat de CSA. Mulți șoferi sunt amendați pentru că au asigurarea expirată, chiar dacă nu și-au dat seama de asta. Sancțiunile contravenționale prevăzute de lege sunt drastice, ele includ:

·        O amendă cuprinsă între 1.000-2.000 de lei

·        Reținerea certificatului de înmatriculare

·        Reținerea plăcuțelor de înmatriculare.

De la data când a avut loc constatarea trebuie plătită amenda, iar în termen de 30 de zile trebuie încheiată o polița RCA. În caz contrar, există și posibilitatea ca mașina să fie radiată din circulație. De asemenea, toate mașinile parcate pe domeniul public trebuie să aibă asigurare RCA. Mașinile fără asigurare RCA și parcate pe drumuri publice sunt considerate bunuri abandonate.

Directorul general din cadrul ASF a precizat că polițele de asigurare RCA de la Euroins vor înceta de drept, în data de 7 decembrie 2023, însă vor face excepție contractele de asigurare încadrate la clasa de asigurări 15 garanții. Acestea din urmă vor înceta de drept abia în data de 5 februarie 2024.

Conform ASF, persoanele care au o poliță RCA Euroins trebuie să apeleze la o altă firmă de asigurări RCA de pe piață, sustenabilă din punct de vedere al solvabilității, pentru a reînnoi asigurarea. ASF spune că se vor lua măsuri pentru protejarea intereselor asiguraților afectați de acest faliment Euroins și că prețurile la RCA vor fi la nivelul celor europene.

Click (1) (22) jpg

Proprietarii de autovehicule pot încheia o poliță RCA și online, în plus, asigurarea RCA poate fi achiziționată și în rate fără dobandă prin site-uri precum https://www.rca-in-rate.info/

În ceea ce privește recuperarea primei de asigurare, orice persoană cu o poliță la Euroins poate solicita despăgubiri la Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) pentru sumele datorate. Cererea de Plată se depune la FGA în termen de 90 de zile de la data la care s-a dat hotărârea de faliment definitivă și nu mai târziu de 90 de zile de la data la care s-a emis dreptul de recuperare a creanței.

Asta înseamnă că se va depune o cerere de reziliere/denunțare poliță de asigurare RCA la Euroins pentru a afla care este suma de restituit, conform poliței RCA. Aceasta se va trimite sub formă de e-mail la: reziliere@euroins.ro, în care se specifică: denunțare RCA (se trece seria și numărul poliței de asigurare), se specifică denunțarea poliței RCA datorită falimentului Euroins, se scrie și numele și prenumele clientului, telefonul acestuia, atașând apoi: copie la CI și poza la asigurarea RCA Euroins.

După ce se primește răspuns de la Euroins în ceea ce privește suma de restituit, se completează Cererea de Plată la Fondul de Garantare a Asiguraților, pe site-ul FGA la:

https://www.fgaromania.ro/cerere-de-plata-privind-acordarea-restituirii-de-prima-anexa-9/.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sarmale in Japonia Captura Video HaiHui în doi jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net