Care sunt marile provocări atunci când îți cauți un job și cum să treci peste ele

Ultima actualizare:

Găsirea unui nou job poate părea un proces îndelungat și anevoios. Poate fi mai dificil să-ți păstrezi optimismul atunci când îți cauți un nou loc de muncă, iar situațiile mai complicate te pot face să renunți destul de ușor. Care sunt cele mai frecvente provocări și cum să le abordezi? Descoperă în articolul de mai jos.

image

Angajatorii nu răspund

Probabil te-ai întâlnit și tu cu angajatori care nu-ți mai dau nici un semn după interviu sau după primele schimburi de email. Printre fenomenele întâlnite în piața muncii este și cel de „ghosting”. Probabil că anumiți recrutori au motivele lor pentru care nu te contactează - fie nu au încă un răspuns, fie au un volum mare de aplicanți și nu fac față comunicării cu toți candidații.

Ce poți face în aceste situații? În primul rând, nu te demoraliza. Continuă să cauți și să aplici - ia acest lucru ca pe o oportunitate de a-ți găsi ceva care chiar ți se potrivește. Iar dacă te afli în cazul în care un angajator nu ți-a mai răspuns, poți reveni la el cu un email sau telefon în care să ceri feedback și să vezi ce poți învăța din faptul că ai fost refuzat, așa cum îți sugerează și ghidul BestJobs.

Ești presat de timp

Cu toții ne confruntăm cu o viață modernă destul de complexă, cu dorința de a echilibra și balansa viața profesională cu cea personală. Dacă adaugi la acest lucru și dorința de a-ți schimba jobul, te poți simți foarte încărcat. Cum poți gestiona presiunea timpului atunci când ai un job full-time și îți dorești unul nou?

Folosește cât de eficient poți timpul liber. Utilizează orele de dinainte și după birou, precum și pauzele de prânz, pentru a scrie emailuri, a merge la interviuri sau a căuta alte joburi. Iar cea mai bună soluție este să fii bine organizat: salvează joburile la care vrei să aplici, actualizează-ți CV-ul și adaptează-l pentru fiecare loc de muncă (dacă este cazul), notează-ți într-o agendă pașii pe care îi ai de urmat cu fiecare companie la care aplici.

Nu știi de unde să începi

Găsirea unui job nou poate fi extrem de diferită, în funcție de industria în care activezi. S-ar putea să-ți fie mai dificil să găsești un job nou, mai ales dacă lucrezi în domenii unde oferta nu este atât de mare. În același timp, automatizarea și digitalizarea au schimbat dramatic lumea și piața muncii, ceea ce te forțează să te adaptezi și să înveți lucruri noi.

De unde poți începe în căutarea unui job nou? Mai întâi poți avea un proces de explorare de sine, în care să-ți faci o idee ce îți dorești de la viitorul tău. Cel mai sigur și potrivit este să pornești de la ideea de a-ți găsi un job în același domeniu de activitate în care deja ai experiență. Folosește platformele de recrutare, caută joburi asemănătoare cu al tău, salvează căutările, actualizează-ți CV-ul și aplică atunci când găsești un moment în care te simți pregătit.

O soluție mai poate fi să schimbi domeniul de activitate. Reconversia profesională sau dezvoltarea unor abilități noi, majoritatea digitale te pot ajuta să faci față noilor cerințe de pe piața muncii. De exemplu, IT-ul este un domeniu care oferă oportunități destul de bune și există și numeroase cursuri prin care te poți pregăti de o carieră în tehnologie.

Ai emoții înainte de interviul de angajare

Cu toate că multe interviuri s-au mutat în mediul virtual, deci ai ocazia să participi din confortul casei tale, tot poți avea emoții și ai nevoie să fii bine pregătit.

Ce poți face pentru a te asigura că dai tot ce ai mai bun la un interviu? Citește cu atenție anunțul de angajare și ce anume caută compania respectivă, gândește-te la câteva povești personale cu situații concrete în care ți-ai folosit bine abilitățile la job sau cum ai gestionat anumite situații dificile, gândește-te la eventuale întrebări pe care le poți primi și cum ai răspunde la ele. Desigur, pregătește-ți la rândul tău întrebările pentru angajator - pe lângă faptul că îți va răspunde la eventualele nelămuriri, vei arăta și cât interesat ești de companie și de postul respectiv.

Cu siguranță poți întâlni și alte tipuri de provocări atunci când îți cauți un job în 2022. Cel mai important este să rămâi optimist și să-ți faci bine temele atunci când aplici pentru un job nou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
longevitate
femeie bucatarie istock jpg
image png
Al I Cuza jpg
cub horoscop 1 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net