Ce mașină de tuns iarba să îți iei și de ce? Află care model este pentru tine

27 aprilie 2022

Curând vine sezonul cald și dacă locuiești la curte, știi câte lucruri trebuie să faci pentru ca totul să fie în ordine. Trebuie să ai grijă de orice aspect, iar dacă un aspect important pentru tine este  gazonul pe care îl ai, probabil știi deja că acesta nu se întreține așa de ușor.

image
Sursă foto: Unspalsh.com

Este nevoie de anumite echipamente alese corect, de mult timp acordat îngrijirii acestuia și de asemenea, să îți și placă să faci acest lucru. Pentru a îți ușura munca, o mașină de tuns iarba este principalul echipament de care ai nevoie. Citește acest articol și vezi care se potrivește curții tale.

Află care este mașina de tuns iarba potrivită pentru tine

  1. Mașină manuală de tuns iarba

Acest tip de mașină de tuns iarba este un echipament potrivit pentru cei care au suprafețe destul de mici de gazon. Dacă și în cazul tău este așa, poți alege un astfel de model. Chiar dacă va necesita ca tu să faci toată treaba, de la împins mașina, la strângerea resturilor de iarbă care rămân, este foarte practică. De asemenea, sunt numeroase modele și la prețuri foarte avantajoase.

  1. Mașină autopropulsată de tuns iarba

Se aseamănă destul de mult cu cele manuale, dar totuși necesită mai puțină forță depusă din partea ta. Acest model folosește puterea motorului pentru ca roțile se meargă, iar din acest motiv nu trebuie să o împingi pe gazon. În schimb, trebuie doar să o ghidezi în timp ce ea face toată munca grea. Totuși, acestea vin cu un săculeț destul de mare de colectare a resturilor pe care le tăiați din gazon și va fi nevoie doar să îl goliți atunci când est plin. De obicei este cel mai căutat și cumpărat tip, fiind potrivit pentru majoritatea curților. Iar dacă deja te-ai pus pe căutat, o recomandare ar fi mașina de tuns iarba de la Husqvarna, iar astfel de modele au cei de la Belgarden.ro, unde găsești la diferite prețuri și diferite dimensiuni. 

  1. Mașină electrică

După cum spune și numele, aceasta este o mașină care folosește electricitatea, nu obișnuitul gaz. Iar pe piața actuală există atât modele cu fir, cât și fără. Mulți oameni tind să cumpere astfel de mașini pentru că sunt mult mai silențioase și poluează mai puțin. De asemenea, sunt ușor de utilizat, este nevoie doar să fie împinsă, iar restul va fi făcut de ea. Și modelul acesta vine echipat cu un săculeț unde se va strânge tot gazonul tăiat, astfel că nu va fi nevoie de muncă în plus din partea ta. Prețurile pentru o mașină electrică diferă și contează și de tipul pe care îl alegi. Dacă dorești una electrică autopropulsată, probabil va fi o achiziție destul de costisitoare. 

  1. Mașină „inteligentă” 

Dacă te întrebi ce poate fi această mașină „inteligentă”, ei bine, este un robot care îți va tunde iarba. Se aseamănă cu restul modelelor de tuns gazonul, însă nu va avea obișnuitul mâner, din simplul fapt că tu vei fi nevoit să faci nimic. Singurul lucru necesar va fi să apeși pe butonul de start, iar robotul tău se va ocupa de curtea ta. Există de asemenea, și posibilitatea ca acesta să fie controlat direct de pe telefon. Totuși, un astfel de model poate fi o avere și poate că nu merită toții banii.

Așadar, există o mulțime de variante din care poți alege, însă trebuie să ții cont de dimensiunea pe care o are gazonul tău,  de tipul de teren și desigur, de buget. 

survivor tj nedelcu png
1 johnny depp amber heard jpg jpeg
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost săltat de mascați din casa lui, în septembrie 2015, după ce tocmai primise mită 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
zona de confort jpg
image png
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png