Ce pregătiri trebuie să faci pentru o vacanță cu cortul?

În majoritatea cazurilor, persoanele aleg, din pură comoditate, să-și petreacă concediul fie într-o pensiune, fie într-un hotel. Măcar o dată în viață vă puteți planifica o vacanță cu cortul, întrucât este soluția evadării din viața cotidiană. Este o experiență ce merită trăită, și cine știe, poate se arată a fi o nouă activitate favorită.

Sursă foto - unsplash.com
Sursă foto - unsplash.com

Iată ce lucruri trebuie să ai la tine pentru camping!

Necesare

Firește, cortul este absolut necesar pentru realizarea unei astfel de vacanțe, însă lista necesităților este mult mai lungă. Din moment ce veți petrece o perioadă destul de lungă în natură, trebuie să vă asigurați confortul necesar. Așadar pe lângă cort, achiziționați-vă și o saltea gonflabilă, luați câteva perne, pături, o masă și, în funcție de câte persoane sunteți, și câteva scaune. 

  • Necesități pentru luarea maselor

Vă veți alege ustensilele și vesela în funcție de meniul pe care l-ați planificat pentru perioada respectivă. Dacă plănuiți să vă rezumați la mezeluri și eventual să faceți un grătar, trebuie să aveți în vedere și unde veți depozita mâncarea. În cazul în care aveți în plan să petreceți o perioadă mai lungă în natură, un generator și un frigider mai mic, portabil, de tip minibar, precum cele de pe Altex.ro vă va fi de folos. În schimb, dacă veți petrece o seară sau două, o cutie frigorifică este mult mai practică. Dacă la locația respectivă nu dispuneți de grătar, luați după voi fie unul pliabil, fie unul de unică folosință. Veți mai avea nevoie de cărbuni, chibrituri și de o lanternă. În materie de vase pentru gătit ar fi bine să evitați marmură și să optați pentru o veselă dintr-un plastic dur sau inox. De asemenea, tacâmurile nu trebuie să lipsească din bagaj, iar în locul farfuriilor obișnuite puteți alege unele de unică folosință. 

  • Lucruri personale și de igienă

În funcție de vreme trebuie să vă echipați corespunzător, și cu precădere în zonele de munte, puneți-vă în bagaj și haine mai groase.

Un duș gonflabil poate fi util în situațiile în care zona de camping nu este una amenajată. Periuța și pasta de dinți sunt nelipsite din bagajul pentru camping, alături de servețelele umede și eventual un bidon cu apă și un săpun de care să vă folosiți pentru spălarea mâinilor. 

  • Trusa de prim ajutor

Aflându-ne în sălbăticie, probabilitatea de a fi întâmpinați de țânțari sau alte insecte este foarte mare. Prin urmare, în trusa de prim ajutor strecurați și niște soluții împotriva lor și medicamente antialergice. De asemenea, asigurați-vă că în trusa respectivă regăsiți plasturi, apă oxigenată și betadină și nu ezitați să luați la voi câteva medicamente strict necesare precum pastile destinate durerii de cap sau de stomac. 

  • Electronice

Deși ne dorim să evadăm din mediul urban, nu putem pierde definitiv contactul cu lumea. Astfel că, telefoanele nu vor rămâne acasă, iar pentru a fi siguri că veți avea permanent baterie, luați-vă o baterie externă împreună cu cablurile de încărcare. 

Deși o vacanță cu cortul presupune o pregătire riguroasă și, pentru început câteva investiții, cu siguranță nu veți regreta că ați încercat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop zilnic 25 martie 2022 jpg
Manichiura jpg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net