Ce trebuie să știți când cumpărați o periuță de dinți

Ultima actualizare:

Periuțele de dinți vin în toate mărimile și culorile - unele se învârt, iar altele pulsează. Dar o periuță de dinți electrică nu are nicio valoare dacă vă periați incorect.

image

Cine ar trebui să cumpere o periuță de dinți electrică? Tot ce aveți nevoie cu adevărat este o periuță de dinți bună cu peri moi, dacă vă acordați timp și efort. Dar dacă suferiți de artrită, nu aveți dexteritate sau doriți un plus de putere, periuțele de dinți electrice vă pot ajuta.

Care este cea mai mare greșeală de periaj pe care o fac oamenii? Pur și simplu să învârte periuța de dinți fără să se asigure că ajunge în toate zonele gurii. Oamenii au tendința de a se peria pe dinți prea repede și ajung să rateze anumite zone, în special în partea din spate a gurii. Iar asta este o problemă, deoarece placa dentară este plină de bacterii dăunătoare și poate duce la boli ale gingiilor și carii.

Există pași pe care îi puteți sări dacă vă grăbiți? Este în regulă să săriți ocazional peste un periaj, deoarece este nevoie de aproximativ 24 de ore pentru ca placa și bacteriile să se formeze pe dinți. Dar ar trebui să încercați să vă spălați de două ori pe zi și să folosiți ața dentară o dată.

Ce ziceți de acele bețișoare de ață dentară în formă de Y disponibile acum? S-ar putea să fie mai ușor să ajungeți la acele locuri greu accesibile dintre dinți. Și dacă fac mai probabilă folosirea aței dentare, s-ar putea să merite.

Periuțele de dinți manuale și electrice pot fi la fel de eficiente dacă sunt folosite corect, sugerează cercetările. Pentru a vă peria manual: Puneți periuța la un unghi de 45 de grade pe gingii; mișcați-o ușor înainte și înapoi în mișcări pe toată lungimea dinților, pe toți dinții; mișcați „vârful" periuței în sus și în jos pentru a curăța interiorul dinților din față; și periați-vă ușor limba pentru a elimina bacteriile și a împrospăta respirația. Cu o periuță de dinți electrică, asigurați-vă că acoperiți toate suprafețele și urmați instrucțiunile producătorului.

Periuțele de dinți electrice nu stau pur și simplu acolo; ele fac totul în afară de a scutura, zornăi și rostogoli. Capetele de periuță de dinți electrică tind să fie fie sonice (vibrează dintr-o parte în alta) sau rotative (se rotesc foarte repede într-o direcție, apoi în cealaltă, iar periile pot pulsa înăuntru și în afară).

În cadrul unor studii, cele mai scumpe periuțe au îndepărtat în medie 75% sau mai mult din placa bacteriană. Periuța de dinți de top se rotește în ambele direcții și pulsează, iar un senzor oprește pulsațiile atunci când vă periați prea tare; cea de pe locul al doilea este de tipul cu vibrații. În ciuda eficienței sale, majoritatea utilizatorilor au spus că vibrează prea mult.

Unele periuțe sunt mai confortabile de ținut și de manipulat decât altele. Două periuțe de dinți au obținut scoruri relativ scăzute în ceea ce privește ușurința de utilizare, deoarece unii membri ai panelului au spus că capetele lor de periuță sunt prea mari.

Verificați dacă există o politică de returnare. Unele periuțe oferă o garanție de returnare a banilor. Majoritatea producătorilor sugerează înlocuirea capetelor de periuță la fiecare trei luni, ceea ce crește costul. Indiferent ce cumpărați, periați-vă bine: cu toate periuțele, membrii panelului au îndepărtat mai multă placă de pe partea obrajilor decât de pe partea limbii și mai multă de pe dinții din față decât de pe cei din spate.

Indiferent de marca de periuță de dinți electrică, pastă de dinți sau ață dentară pe care o alegeți, utilizarea unor tehnici adecvate de periaj și de folosire a aței dentare este esențială pentru a îndepărta în mod adecvat placa bacteriană, care provoacă carii și boli ale gingiilor.

Alegeți o periuță cu peri moi sau medii, care sunt mai blânzi pe gingii și pot curăța mai bine deoarece sunt mai flexibili. Designul periuței nu pare să influențeze eficiența, așa că alegeți oricare vă place. Periați de două ori pe zi, câte 2 minute de fiecare dată. Și clătiți-vă gura după gustări cu zahăr sau amidon.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image png
culoare zodii jpg
horoscop financiar jpg
vin fiert jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net